Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:50 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák: januártól még több támogatásra számíthatnak a családok
Novák Katalin elmondta, hogy 2018 a családok éve lesz, amelyben még jelentősebben tudják segíteni a gyermekvállalás előtt állókat, a gyermeket nevelőket és a gyermekeket.

Megemlítette egyebek mellett a családi típusú adózás és a diplomás gyed kedvező változásait, a jelzáloghitelesek fokozottabb támogatását, a diákhitel elengedésének lehetőségét, a bölcsődefejlesztési program folytatását, valamint az úgynevezett Köldökzsinór program elindulását is.

Nyolcadik éve működik családi adórendszer, amelyben gyermekszámtól függően adókedvezmény jár - közölte az államtitkár, hangsúlyozva: az elmúlt években csaknem 1600 milliárd forint megtakarítást jelentett ez az adózási forma.

Az adókedvezményeket folyamatosan bővítik, így a kétgyermekesek családi adókedvezménye jövőre is növekszik. Az érintett 330 ezer kétgyermekes család már havi 35 ezer forintot tud megspórolni azáltal, hogy terheik további havi 5 ezer forinttal mérséklődnek. Kedvezményük 2019-ben még tovább emelkedik majd, így összességében négy év alatt megduplázódik - közölte Novák Katalin.

Folytatódik a gyed extra, amely azt jelenti, hogy lehetővé tették a munkavállalást kisgyermekek nevelése mellett - ismertette. Megjegyezte: létezik testvérgyed is, amelynek értelmében egy családban akkor is megkapnak minden családtámogatást, ha gyors egymásutánban születnek a gyermekek. Ez 2014 előtt nem így volt - tette hozzá.

A jövő év újdonsága, hogy egyről két évre, a duplájára emelik a diplomás gyed időtartamát, így akár 1,5 millió forintnyi többlettámogatást is kaphatnak azok, akik az egyetem alatt vagy annak elvégzése után egy éven belül vállalnak gyermeket. A diplomás gyed összege is nő: felsőfokú alapképzésben, szakképzésben, felsőoktatási szakképzésben, szakirányú továbbképzésben részt vevők esetében 89 250-ről 96 600 forintra, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben és doktori képzésben részt vevők esetében pedig 112 000-ről 126 350 forintra.

Újabb támogatást kapnak a jelzáloghitelesek. Ezen családok tartozása a harmadik, a negyedik és az ötödik vagy további gyermek megszületése esetén gyermekenként 1-1 millió forinttal csökken. Ez igaz a később felvett hitelekre is. Az intézkedés akár 214 ezer jelzáloghitellel rendelkező gyermekes családot is érinthet - közölte az államtitkár.

Az első gyermek vállalásakor az édesanya fennálló diákhitelét felfüggesztik, a másodiknál a tartozás felét elengedik, a harmadiknál pedig az egészet.

Novák Katalin azt mondta, bővítik a lombikprogram hozzáférési lehetőségeit, növelik a gyógyszerek támogatását. Infrastrukturális fejlesztésekről is döntött a kormány: 8 milliárd forintos támogatást nyújtanak az állami egészségügyi intézményeknek, hogy még több, meddőséggel küzdő pár számára legyen hozzáférhető a lombikprogram.

A bölcsődefejlesztési programot is folytatják. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években többszereplőssé, rugalmasabbá tették a rendszert. Jövőre a korábbi összegekhez képest is 10 milliárd forinttal több jut bölcsődefejlesztésre - hangsúlyozta.

Január elsejével indul a Köldökzsinór program, amely azokat szólítja meg, akiknek magyar gyermeke nem Magyarország közigazgatási határain belül születik, hanem bárhol másutt a világon. Ezen szülők is jogosultakká válnak az egyszeri 64 125 forintos anyasági támogatásra, valamint egy babakötvényre Start-számlával. Utóbbi kezdő összege 42 500 forint, és ha a családok tovább takarékoskodnak, ehhez az állam kamattámogatást tesz hozzá, így a fiatal 18 évesen több millió forinttal "indulhat el".

Novák Katalin azt mondta, hogy idén egyre nőtt az otthonteremtési program népszerűsége. Mind többen építkeznek, már több mint 60 ezer családot tudtak támogatni a családi otthonteremtési kedvezményen (csok) keresztül. A programot tovább folytatják, és sok adminisztratív akadály elhárításával, járulékos költség csökkentésével még olcsóbbá teszik az otthonteremtést - jelentette ki.

Az ingyenes gyermekétkeztetésre 2018-ban 79 milliárd forint jut, ezzel is a családok terheit szeretnék mérsékelni - nyomatékosította az államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy tervezik-e növelni a családi pótlék jövőre tíz éve változatlan összegét, Novák Katalin úgy felelt: az ingyenes tankönyvellátás vagy gyermekétkeztetés ugyanolyan, mint ha a családi pótlékot emelték volna. Szavai szerint a családtámogatások egészét érdemes vizsgálni, ezek mértéke pedig jelentősen nőtt.

Az öregségi nyugdíjminimum emeléséről szóló hasonló kérdésre azt válaszolta, hogy az ellátás egy viszonyítási alap, egy "fiktív szám", amely nem azt jelenti, hogy ténylegesen akkora összeget kapnának az emberek. Az egész rendszer komplex átgondolása szükséges - jelentette ki.

A diákhitel elengedése az édesanyákra vonatkozik, hogy ezt a jövőben ki tudják-e terjeszteni az édesapákra is, még meglátják - jelezte.

A Köldökzsinór program keretein belül elsősorban a magyar állampolgárokra gondolnak, de azon "elszakított nemzetrészek" esetében, ahol nem engedélyezik a kettős állampolgárságot, a magyar igazolvány is elegendő lesz - szögezte le Novák Katalin egy negyedik kérdésre válaszolva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 27. szerda, 12:12
Címkék: Novák Katalin, gyermekvállalás előtt, gyermeket nevelőket, családi típusú, diplomás gyed, jelzáloghitelesek fokozottabb,
Kommentek
04. Urantia - 54. írás
melyekről nekem fogalmam sincs.
6. A szeretet diadala
(618.4) 54:6.1 Bármekkora nehézségekkel is találják szembe magukat az evolúciós halandók akkor, amikor a luciferi lázadást meg akarják érteni, világosan látnia kell minden értelmes gondolkodónak, hogy a lázadókkal való bánásmódban az isteni szeretet érvényesül. A lázadókra kiterjesztett szeretetteljes kegyelem láthatóan számos ártatlan lényt is megpróbáltatások és gyötrelmek elé állított, azonban mindeme összezavart személyiségek bizton számíthatnak arra, hogy a végtelenül bölcs Ítélők könyörületesen és igazságosan szabják ki a végzetüket.
(618.5) 54:6.2 Mind a Teremtő Fiakat, mind pedig a paradicsomi Atyát szeretet vezérli az értelmes lényekkel való minden cselekedetükben. Lehetetlen megérteni a világegyetemi vezetők által a lázadókkal és a lázadással — a bűnnel és a bűnösökkel — szemben tanúsított magatartás sokféle szakaszát, hacsak nem emlékezünk arra, hogy Isten mint Atya az emberiséggel való minden isteniségi bánásmódban
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:26
Angyalszó - Isteni irgalmasság ünnepe
bűneinket, akkor rögtön érthetőbbé válik.
Isten irgalmával, könyörületével reményünk és keresztény hitünk szerint akkor is találkozni fogunk, megérint majd minket, amikor földi életünk végső állomása, a halál után Isten elé kell állnunk.
Halálunk és feltámadásunk utáni örök sorsunk attól függ, hogy milyen volt földi életünk. Az igazak, akik jó szándékkal engedelmeskedtek Isten parancsainak és az ő szeretetét sugározták cselekedeteikkel felebarátaik felé, jutalomra, az örök élet boldogságára számíthatnak.
Akik viszont nem hittek Isten létezésében, nem hittek Jézus üdvözítő feltámadásában és nem törekedtek arra, hogy szeretettel forduljanak másokhoz, azok a kárhozatra jutnak. Bizonyos számunkra, hogy Isten ítélete igazságos lesz, azaz mindenki azt fogja kapni, amit földi élete alapján megérdemel. Ugyanakkor az ítéletkor számíthatunk Isten irgalmára is, azaz megbocsátja bűneinket,
vétkeinket.
Földi élete során Jézus több példabeszéddel is megvilágította az isteni irgalmasság lényegét,
maroka, 2018. április 08. vasárnap, 20:34
Választás2018 - Fidesz: le kell állítani a jobbikos Lukács László György és családja cégét
elképesztő az a kétszínűség és felháborító", hogy amíg Lukács László György az egészségügy helyzetéről szónokol, addig a háttérben ezen nyerészkedik - mondta Ujvári Imre, hozzátéve: jól látszik, ha a Jobbiknak ilyen egészségügyi szakpolitikusa van, mennyire lehet komolyan venni ennek a pártnak az egészségügyi programját és mennyire hiteltelen a Jobbik minden,a magyar egészségügy helyzetét érintő bírálata.

Kiemelte: csak a Fidesz-KDNP-kormány az, amelyre a magyar emberek az egészségügy fejlesztésében számíthatnak, hiszen 2010 előtt a baloldali kormányok tették tönkre az egészségügyet, akkor kezdődött el az orvosok, egészségügyi dolgozók elvándorlása Magyarországról, most pedig a Jobbik már ellenzékben levizsgázott, hiszen az a párt, amelynek ilyen egészségügyi szakpolitikusa van, az az orvosok elvándorlásában érdekelt.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, választókerületi elnöke elmondta: miközben nagyon sokan
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 19:03
Lázár: a kormány elkötelezett a további béremelések mellett az egészségügyben
egészségügyben érdemi béremelést végrehajtani - mondta Lázár János sajtótájékoztatóján. Hozzátette: ez jó irányba haladó, de nem lezárt folyamat.

2018-ban a kormány előre hozta a szakdolgozók béremelését, újabb jövedelemkiegészítést kaptak a háziorvosok, és rendezték a társadalombiztosítással szerződött fogorvosok munkájának finanszírozását - emlékeztetett a miniszter.

Az ellenzéki pártok a kampányban folyamatosan felhasználják az egészségügyi dolgozókat, a kormányra azonban két választás között is számíthatnak - hangsúlyozta a politikus.

Magyarországon az elmúlt években 500 milliárd forintot fordítottak az egészségügyi intézmények korszerűsítésére, 77 kórház újjáépítése történt meg. Országszerte 31 új mentőállomás épült, és felújítottak 104-et, köztük a hódmezővásárhelyit - közölte Lázár János.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus elmondta, a makói és hódmezővásárhelyi kórház összevonása után a kormány teljesítette fejlesztési ígéretét, az egyesített
velemenyezd, 2018. március 24. szombat, 11:11
Mintegy egymilliárd forinttal megemelte a kormány a szociális tűzifa támogatást
Az államtitkár telefonon elmondta, a szociális tűzifa programra az ötezer lakosnál kisebb települések pályázhattak; a megemelt támogatásra a már nyertes pályázók számíthatnak, vagyis összesen 2255 település.

Ahol olcsóbban lehet hozzájutni szénhez, ott ennek megvásárlására is lehetőség van - fűzte hozzá.

Emlékeztetett, mintegy négymilliárd forintot volt a támogatás összege, ezt emelték most meg egymilliárd forinttal; az önkormányzatoknak lehetőségük lesz arra, hogy jövő év februárjáig éljenek a támogatással.
velemenyezd, 2018. március 24. szombat, 10:21
Szijjártó: semmi más nem számít, mint a magyar emberek biztonsága
nem számít, mint az emberek biztonsága."

Újra biztonságossá kell tenni Európát, a kontinens legfontosabb feladata a terror elleni védekezés. Magyarország mindig segíteni fogja Franciaországot a terrorellenes küzdelemben - jelentette ki a politikus.

Közölte: nem tudni, van-e magyar érintettje a Franciaország déli részén történt támadásnak.

A miniszter hangsúlyozta: együtt érzünk francia barátainkkal, és biztosítjuk Franciaországot és annak kormányát arról, hogy Magyarországra mindig számíthatnak a terrorizmus ellenes küzdelemben.

Szijjártó Péter elmondta: a párizsi magyar nagykövetség azonnal felvette a kapcsolatot a helyi krízisközponttal.

A francia hatóságok azonnal értesítést ígértek, amennyiben tudomást szereznek magyar érintettségről - mondta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kormány tisztában van a kötelességeivel, és mindent elkövet a magyar emberek biztonsága érdekében.

A franciaországi támadáshoz hasonló esetek is igazolják, hogy a biztonság a legfontosabb - tette
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 16:12
Novák Katalin: Közép-Európa tehetségekben az egyik leggazdagabb régió
Novák Katalin előadásában kifejtette: a tehetséges fiatalok gondozása felelősséget is jelent, hiszen fontos, hogy boldogulásukat a saját országukban találják meg.

Az országoknak felelősségük van abban is, hogy ez a régió vonzó legyen a fiataloknak, és ők ezt a régiót, azon belül a saját országukat erősítsék tehetségükkel.

Az államtitkár kiemelte, a fiatalok szülőföldön való boldogulásának egyik záloga a tehetséggondozás, és fontos üzenet a fiataloknak, hogy a magyar kormányra számíthatnak ezen a területen is.

Novák Katalin Csehország, Lengyelország és Szlovákia képviselői előtt azt mondta, hogy a V4-ek együttműködése erősebb, mint valaha, és ez az együttműködés releváns üzeneteket tud mondani Európa számára.

"Nagy szükségünk van egymásra" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: fontos, hogy a tehetséggondozás területén is számíthat egymásra ez a négy ország. Meg kell osztani egymás között ezen a területen is a "jó gyakorlatokat", az esetleges problémákat, hogy mindannyian építkezni
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:11
A francia védelmi miniszter elfogadhatatlannak nevezte a női tanulók elleni zaklatásokat a legjelentősebb katon
"Elfogadhatatlan, hogy a XXI. században fiatal lányok ilyen diszkriminációnak essenek áldozatul" - mondta a miniszter az RTL rádióban a baloldali napilapban a Saint-Cyr-l'École katonai gimnázium végzős hallgatóinak beszámolóira reagálva.

"Részemről zéró tolerancia működik. Megduplázzuk az erőfeszítéseinket azért, hogy ez a kisebbségi magatartás, mert egy hangos kisebbségről van szó, eltűnjön" - hangsúlyozta. Florence Parly szerint elképzelhető, hogy kizárják a zaklató diákokat, illetve szankciókat kezdeményeznek azon tanárokkal szemben, akik nem lépnek fel a zaklatásokkal szemben.

"Három éve minden oktatási intézményt ellenőrzünk, és számos működési zavart feltártunk, köztük súlyosakat is" - hívta fel a figyelmet a tárcavezető. "Intézkedések születtek, de egyes intézményekben, különösen egyben, az elfogadhatatlan magatartás folytatódik. Számíthatnak arra, hogy eltökélt leszek a szükséges intézkedések meghozatalában" - tette hozzá.

A Libérationban megjelent tanúvallomások szerint a
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 11:41
Képek, videók
Szamithatsz....
borigit
2017. május 28. vasárnap, 14:09
mire számíthatsz.jpg
lenke1964
2015. november 07. szombat, 20:49
Addig-számíthatsz-bárk ire
feri640628
2015. augusztus 07. péntek, 07:06
Addig szamithatsz....
borigit
2015. február 11. szerda, 12:54
barat_az_akire_szamith atu
gaby73
2014. április 17. csütörtök, 14:48
addig-szamithatsz-bark ire
bdvmutti
2014. február 05. szerda, 19:17
Addig számíthatsz.jpg
scorpionsrose
2014. január 02. csütörtök, 09:41
Kire számíthatunk.jpg
scorpionsrose
2013. december 21. szombat, 11:19
számíthatsz rám
fenyica
2012. július 12. csütörtök, 17:42
Számíthatsz rám...
cipello
2012. május 17. csütörtök, 18:33
Számithatsz rám.png
wegnerzs
2012. január 10. kedd, 16:14
Számithatsz rám id..jpg
tercsi1951
2011. november 04. péntek, 13:47
0 támogatás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
végtelen támogatás
lenke1964
2015. április 02. csütörtök, 08:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.