Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 14:28 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Marlenka
MARLENKA EGYSZERŰBBEN

HOZZÁVALÓK

A tésztához:
2 ek méz
2 db tojás
2 tk szódabikarbóna
25 dkg cukor
15 dkg sütőmargarin
40 dkg liszt
(szükség esetén tejjel higítható)

A krémhez:

2 csomag vaníliás puding
1 l tej
2 ek liszt (a keménység miatt)
37,5 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg cukor

A tetejére:

cukrozott kakaópor vagy darát dió

ELKÉSZÍTÉS

A tésztának való alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani. Eleve sürtőpapíron célszerű ellapítani, majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütni, 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel keményre főzzük. A sütőmargarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, simára dolgozzuk.
A 4 lapot megtöltjük a krémmel, a felső tésztalapra is krém kerül, majd ezt instant (édesített) kakaóporral vagy darált dióval bőven megszórjuk. Hűtőszekrényben néhány órát, állni hagyjuk, hogy a tésztalap megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
evavicus, 2018. február 13. kedd, 13:37
Címkék: keménység miatt, tésztának való, kicsit ragacsos, közepes tepsi, sütőpapírral együtt, lisztet összekeverjük,
Kommentek
Vitaminhiány
fogak felépítésben, az izmok és idegek működésében, jelentősége van a véralvadásban is, de szinte nincs is olyan folyamat a testben, ami nem a jelenléte mellett zajlana. Testünk a kiválasztás során átlagosan 300 mg kalciumot veszít naponta, amit táplálékkal kell pótolni. Ha kevés kalciumot fogyasztunk, a csont kalciumraktárából lehet fedezni a szükséges mennyiséget a többi létfontosságú életműködéshez. Viszont ha a hiányzó kalciumot huzamosabb ideig a csontraktárakból kell fedezni, a csontok, fogak keménysége, sűrűsége és ellenálló-képessége csökkenhet. A krónikus kalciumhiány nyomán felnőttkorban csontlágyulás, csontritkulás alakulhat ki. A docens szerint az élelmiszerekben (hús, tejtermék, zöldség, gyümölcs) megjelenő kalciumhiány több más tényezővel együtt (például D3-vitamin-hiány) jelentősen hozzájárul a csontritkulás terjedéséhez: ,,Az orvosi statisztikai adatok szerint a 60-as években évente 130 ezer regisztrált csontritkulásos beteg volt, 2005-ben ez a szám átlépte az 1,2 millió főt, és az
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:36
Melyik fésűt vagy hajkefét válasszam?
hajtőnek nincs tartása, ezért szorosan a fejbőrre lapul - ettől látszik kevesebbnek a haj. Sokan panaszkodnak arról, hogy a hajuk lelapul, gyenge, hiányzik belőle a tartás. Így nem képes frizurát készíteni belőle. A pozitív oldala viszont ennek az, hogy a haj sima és fényes - mégis nehéz belőle bármit kihozni.
A dúsabb hatás eléréséhez használjunk körkefét, vagy fésüljük hátra a hajat. Fontos, hogy rendszeresen keféljük át a hajunkat, hogy egészséges legyen és ragyogó: ehhez puha vagy közepes keménységű vaddisznósörte hajkeféket használjunk, gumipárnával a kényelméért.

Középvastag haj
Ez a legideálisabb hajtípus. Fényes, kiegyensúlyozott, nem szárad ki könnyen, könnyű rendben tartani és formázni. Bár a legtöbb hajkefe megfelel hozzá, a napi hajápolás kötelező részként mindig keféljük át közepes vagy kemény sörtéjű hajkefével. A legjobb eredmény elérése érdekében döntsük előre a fejünket, és tarkótól a hajvonalig, élvezzük a gyengéd fejmasszázst, amit a kefe
katalinkohut, 2018. január 29. hétfő, 17:27
Tanmesék - igényeseknek
elemet ugyanolyan körülmények közé helyezték: forró vízbe. Csakhogy mindhárom elem különbözőképpen reagált erre:

A sárgarépa megpuhult és törékennyé vált.
A tojások erősen megkeményedtek.
Ellenben a kávé, megváltoztatta a vizet.

- Mit gondolsz, te melyikhez hasonlítasz ezek közül? - kérdezte lányától az apa.

Amikor a mostoha körülmények kopognak ajtódon, te hogyan válaszolsz erre?
Egy látszólag kemény sárgarépa vagy-e, akit megérint a fájdalom és elveszíti keménységét?
A tojáshoz hasonlítasz, aki képlékeny szívvel és folyékony szellemmel indul, azonban egy kegyetlen esemény után, keménnyé és rugalmatlanná válik? Te kívül ugyanolyan maradtál, azonban belül megkeseredett a szíved?
Vagy, egy kávészem vagy? A kávé megváltoztatja a forró vizet, a neki fájdalmat okozó elemet.

Amikor a víz eljut a maximális forráspontra, a kávé kiengedi legjobb aromáját és zamatát.

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé és az élet kegyetlenségei
menusgabor, 2018. január 08. hétfő, 18:00
A világ legdrágább anyagai
milliót is elérheti, a leggyakrabban találkozunk vele az életben. Mivel rendkívül sok energiát tárol, és az elektronjai előidézik a foszfor ragyogását, önmegvilágító eszközökhöz és a vészkijáratok jelzéseihez előszeretettel használják.


A gyémántot sem kell senkinek bemutatni, hiszen ki ne álmodna egy ilyen eljegyzési gyűrűről. A 16 milliós értékre is rúgó drágakövet rendkívüli keménysége miatt az ipar is alkalmazza fúró vagy csiszolóberendezésekben.


Az 1950-es években felfedezett kalifornium egy ritka radioaktív anyag, melyet többek között atomfegyverekben és gyógyászati sugárforrásként használják. Mivel nagyon erős neutronforrás, vízforrást, kőolajat, arany és ezüst lelőhelyeket is ki lehet vele mutatni. Ha egy grammjával rendelkezel, potom 7 milliárd
moonshadows, 2017. október 13. péntek, 18:32
Nyerő páros a mosószóda és mosószappan!
Így készítsünk mosógélt!
Mire jó otthon egy kis mosószóda?

Nagyszerű mosószer!

Erős lúgos kémhatása miatt el tudja szappanosítani a zsíros szennyeződéseket. Másfajta piszkot más módszerrel távolít el. A természetes vizekben keménységet okozó Ca2+ ionokkal a mosószóda oldhatatlan csapadékot képez, amely finom por formájában a textíliára tapadva hosszú távon szürkeséget okozhat. Ez a por azonban savakban könnyen oldódik, így ecetes, vagy citromsavas mosással könnyen eltávolítható. Gépi mosás során 4-5 kg száraz ruhához 3-4 evőkanál mosószódát használjunk. Áztatáshoz 15 liter vízhez 1-2 evőkanál mosószódát kell adagolni. Hátránya, hogy gyapjú és selyem mosására nem alkalmas.
A mosószódát használhatjuk a mosóporral keverve 1/3 rész mosópor és 2/3 rész mosószóda. Már ezzel is csökkenthetjük mosópor felhasználásunkat.

Kiváló vízlágyító!

A mosószódát jó szennyoldó hatása miatt használhatjuk mosogatásra is. 5 liter forró vízhez adagoljunk 1 evőkanál mosószódát. A
donmolnarmeister, 2017. augusztus 25. péntek, 19:00
A tiszta - só
A só - egy ősi orvosság
A só minden élőlény számára életfontosságú ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre. Víz, Kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását. A víz, a szállító szerepét betöltve a sejtek anyagcsere folyamatainál keletkező bomlástermékeket távolítja el.
A sejten belüli víz háztartásért a Kálium felelős, mennyiségbeli arányában. A növény világban is a gyümölcsök húsának keménysége is a Kálium által megkötött víztől függ. A napi ételeink sok Káliumot tartalmaznak, az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek formájában, de szinte sót alig. Ezért fontos a só mindennapos utánpótlása. Só vizet von el a sejtekből, így biztosítja a sejten kívüli víz háztartást.
Szerveztünkben alapjában véve két "tenger" van az egyik a sejten belüli, a másik a sejten kívüli. Az egészségünk e két "tenger" egyensúlyától függ. Ezt tudjuk biztosítani elegendő víz bevitellel, Káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek, valamint egy természetes só
lovaszmarika, 2017. július 18. kedd, 11:18
Military Cyborg Project
stabilan terjed. A kép a vizsgálat végén ábrázolja a mintát, amely nem tört el katasztrofálisan a vizsgálat után, azaz nagyon nagy a törési szívóssága.

A szilárd és a kemény, az erős és a szívós kifejezéseket a hétköznapi életben egymás szinonimáiként használjuk, de az már nem igaz, hogy a legkeményebb anyag egyben a legszilárdabb is. Az üveg például kemény: karcolásálló és nehezen hajlik, viszont ridegsége miatt törékeny. A fémek nem törnek olyan könnyen, mint az üveg, viszont képlékenyebbek. Keménységben a gyémánt (valamint a wurtzit-bórnitrid) a bajnok(ok), szívósságban pedig a szén-nanocsövek, az ezekből font szerkezetek, illetve a grafén. Eddig. Ugyanis az amorf fémek most mindkét "sportágban" az élre kerültek, így többé nem kell kompromisszumot kötni a sérthetetlenség és a törhetetlenség között.

A két jó tulajdonságot egyesítő amorf fémet Marios Demetriou (California Institute of Technology, Pasadena) anyagkutató és munkatársai fejlesztették. A fémek általában gyengék és
eposz, 2017. július 15. szombat, 06:41
Képek, videók
Ezek is egyszerűbbek
bobci
2008. szeptember 18. csütörtök, 17:21
Keménység-ARANYHAL
1vargaildyko
2016. június 04. szombat, 05:58
Keménység-RÓKA
1vargaildyko
2016. március 11. péntek, 06:22
Keménység-HEGY
1vargaildyko
2015. április 23. csütörtök, 07:31
diós pisk omls tésztán.jp
miday
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:38
ragacs.jpg
rosszcsant
2010. július 02. péntek, 13:55
díszléc ragacs
novi317
2009. május 11. hétfő, 12:00
ragacs
reni0606
2008. november 25. kedd, 20:09
fekete, közepes méretű pi
vasnemarika
2015. november 12. csütörtök, 14:14
67 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:49
58 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:44
54 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:42
51 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:41
52 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:41
Egyrétegű, közepes méretű
adrianabrenda
2013. szeptember 28. szombat, 16:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.