Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:19 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karamell krém:
Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dl tejszín

40 dkg cukrot közepes lángon szép világosra pirítok, majd félre húzom és hozzáadok 5 dl tejszínt. Vissza tűzre és lehet szépen lassan kevergetni. Én először egy mélyebb lábasban főztem ahol magasra került így a folyadék. Így lassan sűrűsödik csak. Majd áttettem egy nagy lábosba ahol gyorsan kezdett sűrűsödni. Akkor jó ha már a kanálon ott marad és csak nagyon lassan egyben csurog le róla. Ekkor hozzáadtam 5 dkg vajat és kevertem vele míg szép fényes lett és felvette. A vajat kis adagokban adtam hozzá addig míg felvette. Majd tálba tettem és kihűtöttem. Így alkalmas tölteni, de krémekbe is finom vagy ostya lap közé tölteni.
Szabóné recepteskönyve fényképe.facebook
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 13:21
Címkék: mélyebb lábasban, nagy lábosba, recepteskönyve, hozzáadtam, kevergetni, hozzávalók,
Kommentek
Krémes diós szelet
Krémes diós szelet, mindenki azt fogja gondolni, hogy egy mestercukrász készítette, annyira csodás!

A csodás krémes süti akár tortaformában, vagy tepsiben is elkészíthető, így ünnepi alkalmakon tortaként, máskor süteményként kínálhatjuk. Nagyon krémes és a karamellnek és diónak köszönhetően még ropogós is. Az elkészítése kissé időigényed, de mindenkit lenyűgözhetsz ezzel a csodás ízzel.
Hozzávalók 1 tésztalaphoz:

3 tojásfehérje,
2,5 evőkanál cukor,
1/2 evőkanál liszt,
50 g darált dió (vagy mogyoró).

A felsorolt hozzávalók 1 db tortalaphoz elegendőek, ezért három laphoz a hozzávalók háromszorosát számoljuk.
Hozzávalók a vaníliakrémhez:

3 db tojássárgája,
10 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
2 tasak vaníliás cukor,
350 ml tej,
170 g vaj.

Hozzávalók a ropogós krémhez:

350 ml tejszín,
200 g cukor,
120 g apróra
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 15:36
Mézes diós szelet
Mézes diós szelet

Tészta:

40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
12, 5 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz
2 tojás
1 kiskanál őrölt fahéj ( elhagyható )

Krém:

5 dl tej
2 tasak vanília ízű pudingpor
15 dkg margarin
10 dkg cukor + 10 dkg - a karamellhez

Tetejére:

20 dkg dió
8 dkg cukor
3 evőkanál méz
8 dkg vaj
olvasztott étcsokoládé




A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:08
Baklava
keresztül.

7.Olvaszd fel a mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava tetejére.

Hidegen vágd fel, és tálalhatod is! Grillázs készítése házilag : Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió

Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.

Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos barna színt kap

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen. (Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)

Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kisebb darabokra, majd a diódarálón daráljuk le.

A ledarált grillázst
suzymama, 2018. május 11. péntek, 14:40
Banános szelet sütés nélkül
Banános szelet sütés nélkül


Hozzávalók
300 g háztartási keksz
3 db vanília ízű pudingpor
9 ev. kanálcukor
1 ltej
200 g vaj
4 ev. kanáltejföl
5 db banán (sütőforma méretétől függ)
200 ml habtejszín


Elkészítés menete

Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport. A maradék tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és kis lángon elkezdjük főzni. Mikor a cukor már felolvadt, hozzáadjuk a pudingporos tejet és klasszikus, sűrű vaníliás pudingot főzünk. A kész pudingot levesszük a tűzről, majd még amíg forró, belekeverjük a kisebb kockára vágott vajat. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik, majd beledolgozzuk a tejfölt.
Hozzáadjuk a kezünkkel apróra tört kekszet, majd alaposan elkeverjük.
Előkészítünk egy sütőformát, amit kivajazunk - így szeletelés után könnyebb lesz kivenni a szeleteket a formából. A forma
vorosrozsa66, 2018. március 19. hétfő, 11:56
Bármennyit sütök belőle, egy szempillantás alatt ...
Bármennyit sütök belőle, egy szempillantás alatt elfogy ez a finomság!

Hozzávalók a tésztájához:
7 db tojás fehérje,
7 evőkanál cukor,
4 db tojás sárgája,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál darált dió,
1 tasak sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej,
6 evőkanál liszt,
3 db tojás sárgája,
350 g cukor,
vaníliás cukor, vagy vanília ízlés szerint,
250 g vaj,
300 g karamell.

Hozzávalók a mázhoz:
3 evőkanál víz,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál kakaó,
egy dió nagyságú vaj,

Elkészítése:
Verjünk habot a tojás fehérjéből és a cukorból, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a
vorosrozsa66, 2018. március 14. szerda, 19:17
Marlenka recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Karamell:

1 l zsíros (legalább 3,5 %-os vagy házi) tej
30 dkg kristálycukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 üveg vaníliaaroma

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg darált dió
az előzőleg elkészített karamell (kb 50 dkg)

Tészta:

45 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 ek méz
10 dkg margarin
2 tojás
1 púpos ek szódabikarbóna
1/2 ek 20 %-os ecet

Elkészítése:
Karamell:

Nagylángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel a tej, cukor, szódabikarbóna és vaníliaaroma keverékét, majd vegyük kisebb lángra és kb két óra alatt szép lassan főzzük sűrűre.

Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre (ha szükséges akkor lángelosztót is tegyünk alá, hogy szép lassan forrjon és sűrűsödjön
bkisseva, 2018. február 25. vasárnap, 14:09
Snickers torta recept
Hozzávalók:

6 tojás
12 dkg kakópor
15 dkg vaj
30 dkg cukor
12 dkg liszt
1 dl olaj
2 tk vanília aroma
vaj+ liszt a formához
Krémhez:

50 dkg vaj
20 dkg porcukor
35 dkg mogyorókrém
10 dkg kakaópor
2 tk vanília aroma
Továbbá:

20 dkg karamell krém
17 dkg mogyoró
A díszítéshez:

8 db snickers csokoládé
tinka1951, 2018. január 18. csütörtök, 20:53
Képek, videók
karamellás krémes.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:01
karamellás krémes.jpg
zsokica45
2014. november 09. vasárnap, 16:32
Karamell krémes
attila821028
2012. szeptember 18. kedd, 05:27
Mimi karamell krémes tort
maryenne
2009. augusztus 31. hétfő, 19:07
karamell krémes.jpg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:36
Karamellás krémes
tothneevi
2009. március 26. csütörtök, 15:59
karamellás krémes
tamma
2007. december 15. szombat, 22:56
Lábasból eszek.jpg
erzsi01
2010. február 28. vasárnap, 17:58
Vera lábosa
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:09
Lábos,cserép,dalkedlis ütő
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:02
labos_2.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
labos_1.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
02_rss_hozzaad.png
zabundu
2010. június 14. hétfő, 21:20
08_1_modul_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:18
03_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.