Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:13 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jövőre is július végén lehet a Forma-1-es Magyar Nagydíj
A szervezet honlapjának információja alapján a következő, 21 futamos idény március 25-én Ausztráliában kezdődik, és az FIA motorsport világtanácsának terve szerint november 25-én Abu-Dzabiban zárul.

Az idei naptárhoz képest változás, hogy nem rendeznek nagydíjat Malajziában, lesz viszont futam Németországban és - 2008 után ismét - Franciaországban is.

A mogyoródi Magyar Nagydíjra a világbajnokság 12. versenyeként július 29-én kerül sor.

A 21 futamból a sanghaji Kínai Nagydíj és a Szingapúri Nagydíj sorsa még nem biztos, ezek a helyszínek a kereskedelmi jogok tulajdonosának jóváhagyására várnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:34
Címkék: Forma-1-es Magyar Nagydíj, Magyar Nagydíjra, Kínai Nagydíj, Szingapúri Nagydíj, szervezet honlapjának, idei naptárhoz,
Kommentek
Papp Károly: felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása
Az altábornagy hangsúlyozta: már 1200 kerékpárja és csaknem 150 segédmotoros kerékpárja van a polgárőrségnek, de a programot folytatják, és már kiírták azt a közbeszerzést, amelynek segítségével az év végéig további 155 kerékpárral és 40 segédmotoros kerékpárral támogatják a szervezetet.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével adományozott kerékpárok közül valamennyi megyébe kerülnek majd biciklik, ezek az országos rendőrfőkapitány közlése szerint hozzájárulnak a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztéséhez.

Papp Károly az ünnepségen köszönetet mondott a polgárőröknek azért is, hogy közülük több százan hozzájárultak a vizes világbajnokság, a Forma-1-es Magyar Nagydíj, valamint az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) biztonságos megrendezéséhez.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt mondta, az átadott kerékpárok is azt bizonyítják, hogy a rendőrség komoly stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget. Reményét fejezte ki, hogy az
velemenyezd, 2017. augusztus 09. szerda, 13:02
Szakértők: folytatódik a turizmus dinamikus növekedése
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatai szerint júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15,6, a belföldi vendégeké 8,8 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest. A szálláshelyek bevételei a vendégforgalomnál dinamikusabban nőttek: az összes bruttó árbevétel 22,1 százalékkal, a szállásdíjbevétel 23,9 százalékkal emelkedett.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a növekedés dinamikus volt mind júniusban, mind az első fél évben. A szektor bevételeinek és a szállásdíj-bevételeknek a növekedése egyaránt meghaladta a 20 százalékot, ami kiemelkedően magas. Ez azt mutatja, hogy a szálláshelyeken többet költő turisták máshol is többet költenek. A bevételek növekedése 2010-hez képest 216 százalékos - mutatott rá. Az idegenforgalom minden mutatója emelkedett, az adatok közül kiemelte az egy kiadható szobára jutó bevételt (REVPAR), ami 24 százalékkal nőtt, a szobakihasználtság pedig 64 százalékos volt
velemenyezd, 2017. augusztus 09. szerda, 11:21
A Budapest Airport utasforgalma júliusban meghaladta az 1,3 milliót
Az eredményhez hozzájárultak a sportesemények is, így a Budapesten rendezett FINA 2017 úszó- és vízilabda világbajnokság, valamint a Forma-1-es Magyar Nagydíj.

A fel- és leszállások száma az év hetedik hónapjában elérte a 10 097-et, a szállított légi teheráru (cargo) pedig 10 729 tonna volt.

A legnépszerűbb célállomás London Luton repülőtere, Párizsban a Charles de Gaulle repülőtér és Amszterdamban a Schipol.
velemenyezd, 2017. augusztus 09. szerda, 10:41
Magyar Nagydíj - Baumgartner Zsolt visszatért a Hungaroringre
A 36 éves korábbi pilóta az MTI-nek úgy nyilatkozott, "szép időszak" volt a pályafutásában a 2003-as, illetve a 2004-es év, amikor bemutatkozhatott az autósport elitkategóriájában, majd a 2004-es Egyesült Államok Nagydíján, Indianapolisban a nyolcadik helyen ért célba a Minardival - a mezőny leggyengébb autójával -, s ezzel egy pontot szerzett.

"Óriási siker volt, hogy azzal a nehéz autóval legalább ezt az eredményt elértük. Korábban a Minardival csak Mark Webber tudott pontot szerezni, ezért sokat jelentett az a nyolcadik hely a csapatnak is" - emlékezett vissza arra az időszakra Baumgartner, aki versenyzőként húsz F1-es futamon indult. Baumgartner most az úgynevezett F1 Experiences, azaz F1 Élmények programban dolgozik mint pilóta, s kétüléses Forma-1-es autóval viszi körbe a különböző pályákon a vendégeket.

"Ennek a programnak az a lényege, hogy mi tulajdonképpen 11. csapatként utazunk együtt a mezőnnyel, és a kiválasztott vendégeknek megmutatjuk, hogyan működik egy F1-es istálló" - mondta
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 14:53
Magyar Nagydíj - Seszták Miklós szerint szükség van a Hungaroring megújulására
"A pályára érve egyértelműen látható, hogy ráfér a kétszer kettő sávos lehajtó megépítése a környező területre, mert az év 365 napjából 65 napon biztosan szükség van rá, és nem mindegy, hogy a magyar futamra érkezők milyen tapasztalatokat gyűjtenek nálunk" - mondta Seszták Miklós, aki a 32. magyar GP-t megelőzően a mogyoródi pályán - ahogy fogalmazott - elsősorban protokolláris látogatáson találkozott Chase Carey-vel, az F1-et irányító Formula One Group amerikai elnökével.

A miniszter megerősítette a Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter által szombaton elmondottakat: a Hungaroring fejlesztésére 2019-ig 35 milliárd forintot költ a kormány.

"Értelemszerűen abban gondolkodunk, hogy a 2026 utáni időszakban is a versenynaptár része maradjon a Magyar Nagydíj, a fejlesztéseket pedig ennek megfelelően tervezzük meg" - jelentette ki Seszták Miklós, s hozzátette, a magyarországi pályának a felújítás során is meg kell őriznie tradicionális jellegét, mert a nézők és a pilóták is emiatt
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 13:43
Magyar Nagydíj - Mogyoródon is jól érzékelhető, hogy új tulajdonos irányítja az F1-et
A tömegkommunikációban és a médiában óriáscéggé fejlődött Liberty Media tavaly vásárolta meg az F1-et "üzemeltető" céget Ecclestone-tól, s az idei szezontól elkezdte a saját elképzelései szerint megreformálni az utóbbi években egyre csökkenő népszerűségű világbajnoki sorozatot.

Az amerikai vállalat újító szándékú intézkedései közül számos érzékelhető volt már a televíziós közvetítések során, ezúttal azonban a Hungaroringre kilátogatók testközelből is megtapasztalhatják, hogyan próbálja színesebbé és érdekesebbé tenni a sorozatot a cég, s miként kívánja közelebb vinni a nézőkhöz.

A mogyoródi Gold Tribün mögötti területen élmény- és szórakoztató parkot állítottak fel, ahol a szurkolók többek között szimulátorokon mérhetik össze a tudásukat egy F1-es autóban egymással és a profi Formula-2-es pilótákkal, drónokat reptethetnek egy erre a célra elkülönített részen, de azt is kipróbálhatják, milyen élmény a dobogó tetején állni a Magyar Nagydíjon, erről pedig akár fényképet is kaphatnak emlékül. Ezen
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 16:53
Magyar Nagydíj - Harmincöt milliárdért fejlesztik a Hungaroringet 2019-ig
5 milliárd forintot biztosít a költségvetés a közműrendszer és a lelátók felújítására" - jelentette ki Szijjártó Péter, aki hozzátette, 2018-ban 20 milliárd forint áll majd rendelkezésre a paddock és a boxutca felújításának elkezdésére, 2019-ben pedig 10 milliárd forintból befejezik ezeket a munkákat, valamint jelentősen bővítik a parkolóhelyeket a pálya környékén.

"Carey úr örömmel fogadta ezeket a híreket, mert ebből is látja, hogy Magyarország elkötelezett és komoly a szándéka, hogy a Magyar Nagydíj 2026 után is a versenynaptárban maradjon" - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, a Forma-1 vezetésében pozitív változások történtek, amióta az amerikai Liberty Media a tavalyi év végén megvásárolta a kereskedelmi jogokat a brit Bernie Ecclestone-tól, ezek a változások pedig a magyar helyszínnek is jó hírekkel szolgálnak.

"A Hungaroring egy tradicionális pálya, amely több mint 30 éve megszakítás nélkül látja vendégül a Forma-1-es mezőnyt. Carey úr világossá tette a számomra, hogy
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 14:52
Magyar Nagydíj - Kánikulára kell készülni, esőre kevésbé
Az időjárás-előrejelző és veszélyjelző osztály Mogyoród térségére készített előrejelzése szerint pénteken a legtöbb napsütés délelőtt és késő délután lehet, de a nap többi részében is lesznek rövidebb napos időszakok. A déli óráktól kis eséllyel kialakulhatnak futó záporok. Este már nem várható eső. Az északnyugati szél tartósan élénk, főleg délután időnként erős lesz. A hőmérséklet maximuma 27 Celsius-fok körül alakul.

Szombaton egész nap napos idő várható, erős lesz a napsütés. Csapadék nem lesz és az előző napinál jóval mérsékeltebb lesz a légmozgás is. Hajnalban 19, délután 32 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már a kora reggeli óráktól megnövekedhet a felhőzet. Ez többé-kevésbé egész nap jellemző lesz, a felhők sokszor szűrhetik, gyengíthetik a napfényt. Napközben a szél is megélénkülhet. A délután második felében alakulhat ki zápor, kis valószínűséggel villámlással kísérve. Hajnalban 19, délután 34 fok várható.

A 32. Forma-1-es Magyar Nagydíjon péntek délelőtt 10 órától
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 07:05
Képek, videók
Formula 1 Magyar Nagydíj
rambobby
2007. szeptember 18. kedd, 08:52
Magyar nagydíj rajt (2005
laci95
2006. augusztus 03. csütörtök, 20:35
Lys honlapjáról
rozsa123
2007. december 21. péntek, 18:22
naptarhus.jpg
bulac57
2009. április 09. csütörtök, 20:58
Mogyoródi erdő.jpg
eva_gyulai
2013. szeptember 30. hétfő, 00:54
Mogyoródi erdő2.jpg
eva_gyulai
2013. szeptember 30. hétfő, 00:53
Mogyoródi erdő3.jpg
eva_gyulai
2013. szeptember 30. hétfő, 00:52
mogyorodio.jpg
sarkadykati
2011. július 02. szombat, 18:35
mogyorodi ikerházak
ikerhazak
2006. augusztus 04. péntek, 07:38
16.-Sanghaj , China.jpg
farkas1945
2013. február 14. csütörtök, 09:58
Sanghaj: Tea ház
pacsakute
2011. december 17. szombat, 17:36
Sanghaj : Yu Garden
pacsakute
2011. december 17. szombat, 17:35
Sanghaj Jade Buddha templ
pacsakute
2011. december 17. szombat, 17:34
sanghaj.jpg
maroka
2011. július 25. hétfő, 11:46
Lady Gaga-Sanghaj.jpg
farkas1945
2011. április 08. péntek, 23:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.