Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:13 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejföl helyett! Totu krém-tejföl elkészítése házilag
Tejföl helyett!

Totu krém-tejföl elkészítése házilag :
6db tojásfehérje
1-2 citrom

zsír

A forrásban lévő vízbe rakok egy k.kanálnyi sót és egy fél citrom levét.
Tojásfehérjét kissé felverem pici sóval,fél vagy 1 citrom levével.
Lehet kóstolni
Majd ha forr a víz belecsurgatom az enyhén felvert tojásfehérjét.
Kb. 3 percig forraljuk újra forrástól számítva. Óvatosan kanállal kavarjunk rajta.
Látni lehet az állagán amikor jó.Olyan túrós lesz.
Majd kiszedem ha kis lé jön vele nem probléma..Hisz a tejföl is hígabb.
Adok hozzá egy lapos evőkanálnyi zsírt és összeturmixolom.
Kész is!
Sütök egy kis szalonna kockákat és megengedek magamnak hozzá egy KEVÉS rizstésztát.
6db tojásból kb. 2dl tejföl lett
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:50
Címkék: forrásban lévő, enyhén felvert, állagán amikor, lapos evőkanálnyi, összeturmixolom, tojásfehérjét,
Kommentek
Krémsajt házilag
Hozzávalók: /Mivel először készítettem ezért kisebb mennyiségből csináltam/ 1 nagy doboz tejföl/330 gr/, 1 mk.só, csipetnyi cukor, ízesítésnek pedig 1/2 mk. bazsalikomot tettem hozzá.
Elkészítése: Tejfölt edénybe öntöttem hozzátettem a sót cukrot és a bazsalikomot összekevertem .

Kisebb textil konyharuhát bevizeztem szűrőkanálba tettem és ebbe öntöttem bele a tejfölt. A konyharuha csücskeit összekötöttem és egy fakanalat átdugva rajta fazékra akasztottam így a savó belecsurgott . Másnap a krémsajtot tálra borítottam és már lehetett falatozni belőle! Legközelebb más fűszerrel ízesítem!

Ui:(Utólag jöttem rá hogy tulajdonképpen a mascarpone helyett amit használok a natúr krémsajtot ez az , csupán fűszerrel ízesítettem! ( Most pedig egy szakácskönyvemben találtam rá!)
Legközelebb 1 mk fűszert teszek hozzá! Sokszor ezek a kencék jobban ízlenek mint a hentesárú
suzymama, 2018. április 24. kedd, 13:32
Sajtos krumplipuffancs
Hozzávalók :
30 dkg maradék krumplipüré, 15 dkg reszelt sajt, 15 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, majoránna, zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítése:
A hozzávalókat(zsemlemorzsa nélkül) összegyúrjuk, sóval, borssal és szárított majoránnával ízesítjük. Enyhén olajos kézzel diónyi gombócokat formázunk, finomra szitált zsemlemorzsába hempergetjük, majd forró olajba kisütjük. Azonnal tálaljuk, melegen a legfinomabb. Salátával kitűnő reggeli, de köretnek is megfelel.

Megjegyzés:
Kis kockákra vágott sajtot is tehetünk a közepébe, ami sütés közben megolvad és fogyasztáskor kellemes meglepetés lesz a selymesen folyós sajt.
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 21:46
Almahab
Hozzávalók:
4 db alma, 5 dkg. cukor, 1,5 dkg. margarin, reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé, 1 tojás fehérje.

Elkészítése:
Az almát megpucoltam és lereszeltem. A margarint meglangyosítottam majd a lereszelt almát bele tettem és pároltam kicsit majd a reszelt citromhéj és a citromlét is hozzá adva elkevertem és hagytam hogy az alma leve elpárologjon. Levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. Ezután leturmixoltam a cukornak a felével. A tojásfehérjét jól felvertem kemény habbá a cukor másik felével és a kihűlt almapürét is hozzá tettem és így kevertem össze, jó pépes állagú lett. Ezután poharakba pakoltam dióval és csokidarával díszítettem.
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:33
Zöldséges nudli
Többféle nudli található blogomban de ezt a zöldségeset most készítettem először!



Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás, liszt,/mennyiséget nem írok/ fűszerek: só, őrölt bors
Elkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára főztem majd leszűrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára főztem majd villával összetörtem és az áttört krumplihoz tettem ehhez tettem az aprított petrezselymet sót és borsot és mivel elég kis mennyiség volt amiből készítettem ezért csak egy tojás felét , mokkáskanál vajat és annyi lisztet amitől gyúrható tészta lett. Ezután kis darabkákat csíptem a tésztából vékony rudakat csináltam belőle majd feldaraboltam és forrásban lévő vízben kifőztem. Vajat forrósítottam egy edénybe ebbe szedtem ki a tésztát. A tányérra pakolva tejfölt kanalaztam tetejére. Nagyon finom !(Viszonyítás kedvéért
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:25
Böjti burgonya
Régen vár kipróbálásra ez a recept , fél csomag túró várt felhasználásra gyorsan elkészítettem:)

Hozzávalók: 3-4 db krumpli, 15 dkg tehéntúró, kisebb vöröshagyma, fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, pár kanál tejföl kb. 1 dl.

Elkészítése: Héjában megfőztem a krumplit , megpucoltam majd karikára vágtam. A hagymát apróra vágtam és a túróhoz tettem sóztam borsoztam kevés pirospaprikát és 1 evőkanál tejföllel az egészet jól elkevertem. Kisebb jénait amiben sütöttem margarinnal kikentem és a krumpli felét ebbe pakoltam sóztam majd rátettem a túrókeveréket amit beborítottam a krumpli másik felével. Sóztam és 1-2 evőkanál tejföllel bekentem ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaltam!
Jó étvágyat!
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:22
Tejfölös zsíros gombóc "Ízőrzők" Tengelic
Mikor láttam ezt a műsort , aranyos volt ahogy az idős néni és a már felnőtt fia együtt főztek és dicsérték ezt az ételt ami a család kedvence volt! (Harmadoltam a mennyiséget amiből én készítettem azt írom le: 18 db gombóc lett belőle!)

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 dkg zsír, só, 1,3 dl forró víz, öntethez: fél fakanál zsír, 1 kisebb vagy nagyobbnak a fele vöröshagyma, só, őrölt paprika, 2 evőkanál tejföl.

Elkészítése: Tálba tettem a lisztet elkevertem benne a sót. Külön edénybe tettem a zsírt és a vizet mindkettőt felforrósítottam. Először a forró vizet öntöttem a lisztes keverékhez közben fakanállal kevertem majd a zsírt tettem hozzá amivel szintén elkevertem. Félretettem hagytam hűlni. Öntethez a zsírt forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát pirítottam meg benne amire rászórtam az őrölt paprikát, sóval ízesítettem és végül elkevertem benne a tejfölt. Tésztát összegyúrtam amiből diónyi gombócokat formáltam és forrásban lévő vízbe raktam mikor megfőtt hideg
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:21
Olajban sült zöldséges derelye "Ízőrzők" Bár
Kis mennyiségből készítettem amiből 10 db lett, ennek a receptjét írom le:)

Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, őrölt bors, sütéshez olaj.
🌼
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára főztem. Leszűrtem krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hűlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit előfőztem majd leszűrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget sót és őrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hűtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának 1-2 evőkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra és egy nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:17
A Stirling vár
A Stirling városában található Stirling vára az egyik legnagyobb és - úgy építészetileg, mint történelmileg - legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Castle Hill (Várdomb) tetején áll, amely egy vulkanikus eredetű szikla és az úgynevezett Stirling Sill (stirlingi szill) nevű geológiai alakzat egyik alkotója. Három oldalról kiváló védelmet nyújtó meredek sziklák határolják. Mivel a Forth folyó átkelőjénél épült, a kezdeti időkben stratégiailag fontos szerepe volt. A várat a Historic Scotland szervezet működteti.

A királyi palota a Queen Anne kert felöl nézve

A vár fő épületei a 15. és a 16. században keletkeztek. Néhány maradvány a 14. századból származik, míg a város felőli külső falak a 18. századra datálódnak. A 13. században I. Eduárd angol király skóciai hadjárata során Stirling várát is megostromolta. Egyes történészek szerint ekkor használták először a Warwolf (hadi
schuro, 2018. április 23. hétfő, 15:40
Képek, videók
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
tejfölös-krémes.jpg
bubszi
2010. október 02. szombat, 08:04
Forrásbuli
ludysi
2010. november 26. péntek, 07:06
Forrasbol%20ivo%20no%2 C%2
brozsika
2008. december 27. szombat, 21:36
Tiszta forrásból
fopi69
2008. április 15. kedd, 14:10
csak tiszta forrásból
miskolcino
2006. szeptember 05. kedd, 21:18
felverted ....jpg
dnemethk
2012. július 02. hétfő, 22:25
Még ne jó állagú
samsira
2015. január 03. szombat, 20:50
Forever Eyes krémes állag
cristin
2008. november 23. vasárnap, 12:34
Feminelle krémes állagú i
cristin
2008. szeptember 17. szerda, 15:46
Hab állagú szemhéjárnyaló
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:24
planet-lapos-fold.jpg
agica2004
2018. február 28. szerda, 23:13
Tėlapós kėpesla
eva6
2017. december 06. szerda, 19:42
Tėlapós ajtódísz
eva6
2017. december 01. péntek, 11:47
Megoldás lapos TV-re
sanci81
2016. július 16. szombat, 18:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.