Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:48 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Politico: Donald Trump nem bízik a hivatalnoki karban, személyes tájékoztatókat kér munkatársaitól
A lap szerint Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója minden nap beutazik a virginiai Langley-ben lévő CIA-központból a Fehér Házba, hogy személyesen tájékoztassa az elnököt, aki "nem írásban és nem más munkatársak közvetítésével" tart igényt az információkra.

A Politico úgy véli, hogy Donald Trump változatlanul mélyen bizalmatlan a kormányzatban dolgozó hivatalnoki karral, s ezzel magyarázható, hogy bár valamennyi amerikai elnök rendszeresen személyes kapcsolatot tartott kabinetje egyes tagjaival, Donald Trump minden elődjénél gyakrabban igényli a személyes tájékoztatókat. A Politico megfogalmazásában: az elnök "találkozóhellyé alakította a Fehér Házat".

A leggyakoribb kormánytag a Fehér Házban Rex Tillerson külügyminiszter, aki beiktatása óta harmincnégyszer tanácskozott személyesen az elnökkel. Trump rendszeresen tárgyal Steve Mnuchin pénzügyminiszterrel, Wilbur Ross kereskedelmi miniszterrel, James Mattisszal, a védelmi tárca irányítójával, és hetente többször tesz látogatást nála Scott Pruitt, a Környezetvédelmi Hatóság (EPA) vezetője, valamint John Kelly belbiztonsági miniszter is. Viszont az elnök alig találkozik Rick Perry energetikai, Ben Carson városfejlesztési és Sonny Perdue agrárminiszterrel.

A Politico meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja: az elnök a szövetségi kormányzatban a napi munkát végző bürokratákban nemcsak nem bízik, hanem gyakran emlegeti őket a vele ellenséges és megbuktatására törő "mély állam" eszközeiként. Donald Trump a kormányzati tisztségviselőket teszi felelőssé a gyakori kiszivárogtatásokért is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:33
Címkék: Donald Trump, Mike Pompeo, Központi Hírszerző Ügynökség, Fehér Házba, Fehér Házat, Fehér Házban Rex Tillerson,
Kommentek
Donald Trump tétlenséggel vádolja Barack Obamát az orosz beavatkozási kísérletek ügyében
cselekedtek. A lap szerint az amerikai hírszerzés tavaly augusztusban részletesen tájékoztatta Obamát arról, hogy Oroszország Vlagyimir Putyin elnök személyes irányításával hackertámadásokat hajt végre, állítólag azért, hogy megzavarja és hiteltelenítse az amerikai választási folyamatot, de legalábbis megnehezítse Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt helyzetét. Obama - a lap szerint - azért nem lépett, mert nem akarta azt a látszatot kelteni, mintha Hillary Clintont támogatná a kampányban.

Donald Trump már pénteken - a The Washington Post riportjának megjelenése után - Twitter-üzenetet tett közzé, amelyben feltette a kérdést: ha az Obama-kormányzat jóval a november 8-án tartott választás előtt tudott az orosz kísérletekről, akkor miért nem cselekedett. Szombaton az elnök további két Twitter-bejegyzésben tért vissza az ügyre, s az egyik bejegyzésben így fogalmazott: "az Obama-kormányzat egyik tisztségviselője azt mondta, 'lefulladtak', amikor cselekedni kellett volna a választásba történt orosz
velemenyezd, 2017. június 25. vasárnap, 20:43
Martin Schulz: Merkel pártszövetsége merényletet követ el a demokrácia ellen
Merkelre szavaz, végül a CSU elnökét, Horst Seehofert kapja.

Emmanuel Macron francia államfő még csak két hónapja van hivatalban, de máris világossá tette, hogy "Európa nem szupermarket, ahol mindenki megkapja, amit akar", hanem vannak közös értékek, amelyeket mindenkinek tiszteletben kell tartania. A CDU/CSU viszont 12 éve folyamatosan kormányon van, és végig "hallgatott" minderről - mondta Martin Schulz.

Kiemelte, hogy Angela Merkel homályos megjegyzései helyett világosan ki kell jelenteni, hogy Donald Trump amerikai elnökre nem lehet számítani. Ezért is az EU "újraalapítására", egységes és nyitott Európára van szükség, amely nem a CDU/CSU által képviselt "piackonform demokráciára" épül, hanem az emberi méltóságot helyezi a középpontba.

Ezzel összefüggésben hangsúlyozta: elfogadhatatlan az a hozzáállás, amely a közösség támogatására, köztük az uniós agrártámogatásokra azt mondja, hogy "igen, kérem", a szolidaritásra pedig azt, hogy "nem, köszönöm". Arról is beszélt, hogy sürgősen be kell
velemenyezd, 2017. június 25. vasárnap, 16:12
A Fehér Ház szóvivője nem zár ki egy Trump-Putyin találkozót júliusban
két vezető júliusban találkozhat.

"Amennyiben együtt tudunk működni Oroszországgal bizonyos problémák megoldása érdekében és megvan hozzá az akarat is, akkor mi szívesen vesszük a találkozót" - fogalmazott Spicer.

A kétoldalú találkozóra a G20-as országcsoport németországi tanácskozásán kerülne sor.

A szóvivő, szintén kérdésre válaszolva, kitért Robert Mueller, a 2016-os elnökválasztási kampány orosz szálait vizsgáló különleges tanácsadó személyére és szerepére is. Spicer hangsúlyozta: Donald Trump elnök nem kívánja Mueller elmozdítását.

Trump a Fox televíziónak adott - vasárnap adásba kerülő, de egyes részleteiben már nyilvánosságra hozott - interjújában ugyanis megkérdőjelezte Mueller függetlenségét. Kifejtette, hogy Mueller "nagyon-nagyon jó barátságot ápol" James Comeyval, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, továbbá az elmúlt napokban legalább három olyan jogászt vett fel a vizsgálatokat végző munkatársi gárdájába, akik a demokraták és Hillary Clinton
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 21:44
Amerikai lap: Obama tudott az orosz választási beavatkozási kísérletekről, de nem cselekedett
A lap több mint egytucatnyi volt és jelenlegi kormányzati tisztségviselővel készített interjú alapján közölte oknyomozó riportját. Ebből kiderül, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) tavaly augusztusban részletes jelentést készített Obama elnöknek arról, hogy Moszkva, Vlagyimir Putyin elnök irányításával, hackertámadásokat hajt végre a választási kampány idején, azzal az állítólagos céllal, hogy így javítsa Donald Trump választási esélyeit. A Post szerint azonban az Obama-kormányzat nem kívánt beavatkozni, bár készült válaszlépésekre Moszkva ellen. A tervezett válaszlépések között szerepelt az amerikai hírszerzési jelentések nyilvánosságra hozatala - amelytől azt remélték, hogy zavarba hozhatják vele az orosz elnököt -, továbbá "kiberfegyverek" elhelyezése az oroszországi infrastruktúrában.

A volt amerikai elnök azonban nem lépett, mert - így a lap - nem akarta azt a látszatot kelteni, hogy Hillary Clintont támogatja a kampányban.

A The Washington Post részleteket is közöl. Például azt,
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 21:43
Fox televízió: a Fehér Ház "Camp David-stílusú" arab csúcsértekezlet összehívására készül
közel álló Fox televízió értesülései szerint a Fehér Ház Szaúd-Arábia, Egyiptom és a Katar ellen bojkottot hirdetett további öt ország (Egyesült Arab Emírségek, Mauritánia, Bahrein, Mauritius és a Maldív-szigetek) részvételével rendezne csúcstalálkozót.

Az értekezleten - melynek szervezése a Fox szerint már meg is kezdődött - a Katar körül kialakult feszültség enyhítésének lehetőségeit és a terrorizmus elleni harc módjait vitatnák meg. A Fox televízió által idézett fehér házi tisztségviselő szerint Donald Trump amerikai elnök "a hozzáállás megváltoztatását szeretné elérni és nemcsak Katar esetében".

Az idézett tisztségviselő megfogalmazásában "Camp David-i pillanat van, ilyen helyzet, mint most, negyven éve nem volt". Majd hozzátette: "most kell ütni a vasat, amíg forró", Donald Trump múlt hónapban Szaúd-Arábiában az iszlamista szélsőségességről elmondott beszéde után.

A közel-keleti és elsősorban is a palesztin-izraeli békesség megteremtését célzó Camp David-i megállapodást 1978-ban
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 20:33
Donald Trump szerint kicsi az esélye az egészségbiztosítási törvény elfogadásának
Az amerikai elnök a Fox televíziónak adott interjújában állapította meg, hogy a szenátusban pillanatnyilag nincs meg az egészségbiztosítási törvény megszavazásához szükséges támogatottság. A módosított törvényjavaslatról ugyanis már csütörtöki benyújtása után négy republikánus szenátor közölte: egyelőre "nem áll készen" a megszavazására.

Donald Trump ugyanakkor jelezte: hajlandó egyeztetni e négy szenátorral. "Nem arról van szó, hogy elleneznék. Bizonyos változtatásokat szeretnének. Majd meglátjuk, hogy mit tehetünk" - fogalmazott Trump. Hozzátette: a négy szenátor "nagyon jó ember".

Az elnök csütörtökön este egyik Twitter-üzenetében leszögezte: "nagyon támogatom a szenátus egészségbiztosítási törvénytervezetét".

Rand Paul kentuckyi, Ted Cruz texasi, Mike Lee Utah állambeli és Ron Johnson wisconsini szenátor rögtön a törvénytervezet előterjesztése után jelezte, hogy azért nem tartja megfelelőnek a módosításokat, mert az új törvény még így sem vonja vissza teljes körűen Barack Obama
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 18:13
Trump: Robert Mueller csapata tele van Hillary Clinton támogatóival
azokra a sajtóhírekre is utalt, amelyek szerint a vizsgálódáshoz szükséges munkatársi gárdát Mueller a napokban legalább három olyan jogásszal bővítette, aki kizárólag demokratáknak, köztük Hillary Clintonnak adományozott jelentős összegeket.

Különleges ügyészként Robert Mueller a tavalyi elnökválasztásba történt orosz beavatkozást és a Trump-kampány és oroszok közötti esetleges összejátszást igyekszik felderíteni, de a héten a The Washington Post azt írta, hogy várhatóan vizsgálja majd azt is, vajon Donald Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

A Foxnak adott interjújában Donald Trump hangsúlyozta: "valamiképpen aggodalomra ad okot", hogy Robert Mueller és James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója nemcsak kollégák voltak, hanem most is baráti viszonyban vannak. "Mueller nagyon-nagyon jó barátja Comeynak, ami nagyon is aggasztó" - fogalmazott Trump.

Az elnök a többi között ismét hangsúlyozta: nem volt összejátszás az oroszokkal, nem akadályozta az
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 07:50
EU-csúcs - Az uniós vezetők megerősítették elkötelezettségüket a párizsi klímaegyezmény mellett
Mint a záródokumentumban írták, az EU-nak továbbra is vezető szerepet kell vállalnia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, ezért gyorsan és teljes körűen végre kell hajtani a klímaegyezmény rendelkezéseit.

A szerződés a klímaváltozás elleni globális erőfeszítések sarokköve, valamint kulcsfontosságú eleme az európai ipar és gazdaság korszerűsítésének - mutattak rá hozzátéve, hogy az Európai Unió és tagállamai szorosabbra fonják az együttműködést nemzetközi partnereikkel, szolidaritást vállalva a jövő nemzedékeivel.

Elemzők szerint a közös nyilatkozat üzenetértékű a párizsi klímaegyezményt felmondó, Donald Trump elnök vezette új amerikai adminisztráció számára.

A párizsi egyezményt 2015 végén csaknem 200 ország írta alá. Vállalásai teljesítéséhez az Európai Uniónak a következő évtized végéig összességében 40 százalékkal kellene mérsékelnie az üvegházhatást erősítő gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest.
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 23:14
Képek, videók
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és M.Jackson
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:44
munkatársaim
orban47
2011. július 20. szerda, 16:57
Munkatársaim, kiket soha
szeva953
2010. január 30. szombat, 18:46
Műszakis munkatársaink, A
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink2.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.