Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 21. hétfő | 34. hét | 233. nap | 23:30 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Politico: Donald Trump nem bízik a hivatalnoki karban, személyes tájékoztatókat kér munkatársaitól
A lap szerint Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója minden nap beutazik a virginiai Langley-ben lévő CIA-központból a Fehér Házba, hogy személyesen tájékoztassa az elnököt, aki "nem írásban és nem más munkatársak közvetítésével" tart igényt az információkra.

A Politico úgy véli, hogy Donald Trump változatlanul mélyen bizalmatlan a kormányzatban dolgozó hivatalnoki karral, s ezzel magyarázható, hogy bár valamennyi amerikai elnök rendszeresen személyes kapcsolatot tartott kabinetje egyes tagjaival, Donald Trump minden elődjénél gyakrabban igényli a személyes tájékoztatókat. A Politico megfogalmazásában: az elnök "találkozóhellyé alakította a Fehér Házat".

A leggyakoribb kormánytag a Fehér Házban Rex Tillerson külügyminiszter, aki beiktatása óta harmincnégyszer tanácskozott személyesen az elnökkel. Trump rendszeresen tárgyal Steve Mnuchin pénzügyminiszterrel, Wilbur Ross kereskedelmi miniszterrel, James Mattisszal, a védelmi tárca irányítójával, és hetente többször tesz látogatást nála Scott Pruitt, a Környezetvédelmi Hatóság (EPA) vezetője, valamint John Kelly belbiztonsági miniszter is. Viszont az elnök alig találkozik Rick Perry energetikai, Ben Carson városfejlesztési és Sonny Perdue agrárminiszterrel.

A Politico meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja: az elnök a szövetségi kormányzatban a napi munkát végző bürokratákban nemcsak nem bízik, hanem gyakran emlegeti őket a vele ellenséges és megbuktatására törő "mély állam" eszközeiként. Donald Trump a kormányzati tisztségviselőket teszi felelőssé a gyakori kiszivárogtatásokért is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:33
Címkék: Donald Trump, Mike Pompeo, Központi Hírszerző Ügynökség, Fehér Házba, Fehér Házat, Fehér Házban Rex Tillerson,
Kommentek
Ukrán válság - Új elképzelésekről is tárgyalt Minszkben az amerikai külügyminisztérium különmegbízottja és Puty
Az ukrán sajtóban a "Kreml szürke eminenciásaként" emlegetett Szurkov és az amerikai különmegbízott mintegy három órán át tárgyalt egymással zárt ajtók mögött. A megbeszélés részleteiről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra semmit, de hírügynökségi értesülések szerint a felek "új elképzeléseket vetettek föl".

Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint az Egyesült Államok minszki nagykövetségén azt mondták, hogy Volker kedden Vilniusban tesz látogatást, ahol a litván kormány képviselőivel is eszmét cserél a Donyec-medencében zajló fegyveres konfliktusról, és várhatóan ott nyilatkozik majd a befolyásos orosz tanácsadóval folytatott tárgyalásának részleteiről.

A tervek szerint Volker litvániai látogatása után, augusztus 23-án Kijevbe utazik, ahol csatlakozik az ukrán fővárosba látogató James Mattis amerikai védelmi miniszter küldöttségéhez. Az előzetes hírek alapján az amerikai védelmi tárca vezetője augusztus 24-én részt vesz Kijevben a katonai parádén, amelyet Ukrajna függetlenné válásának
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 19:33
BÉT - Szakértő: jól teljesített a magyar tőzsde
A részvénypiac forgalma 5,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a magyar tőzsde jól teljesített, főként a nemzetközi piacokhoz képest, a Donald Trump amerikai elnök politikájával kapcsolatos bizonytalanságokra negatívan reagálnak a börzék.

A szakértő hozzátette: csak az OTP-részvények árfolyama nem emelkedett, de a bankpapírnak az elmúlt hetekben erőteljes része volt a magyar tőzsde szárnyalásában.

A Mol 120 forinttal, 0,52 százalékkal 23 270 forintra erősödött, 477,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 15 forinttal, 0,15 százalékkal 10 015 forintra csökkent, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 475 forintra nőtt, forgalma 105,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,76 százalékkal 6600 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 18:13
Szakértő: a charlottesville-i demonstrációk a kezdetet jelentik
A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában felidézte, hogy a hétvégén például Bostonban is volt egy tüntetés. Ez ugyan kevésbé volt erőszakos, de a több száz jobboldali tüntető körül több ezer baloldali tüntető jelent meg - tette hozzá.

Frank Tibor szerint a radikalizálódás erősödését már Donald Trump amerikai elnökké választása is jelezte. Korábban ugyanis - akár demokrata, akár liberális elnök volt - egy egymással szót értő elit irányított Washingtonban. Most viszont látszik, hogy van egy ellentábor, egy nagy jobboldali közösség, amely kezd radikalizálódni - fejtette ki Frank Tibor, hozzátéve: ők ráadásul Trump egyes szélsőséges kijelentései miatt is felhatalmazottnak érzik magukat a felszólalásra. Ez viszont felbátorítja a másik oldalt is, hogy fellépjenek ellenük - fűzte hozzá a szakértő.
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 08:41
Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó szeptemberben folytatja a NAFTA-tárgyalásokat
Az 1994-ben aláírt szabadkereskedelmi megállapodás újratárgyalásának első fordulója öt napig tartott és vasárnap zárult Washingtonban.

A közös közlemény szerint az első fordulóban napirendre került javaslatok "mélysége és nagy száma" arra utal, hogy mindhárom ország szeretne "gyorsan" és új, "nagyra hivatott"megállapodásra jutni. Egyik fél sem - köztük az Egyesült Államok főtárgyalója sem - említette, hogy szándékában állna a szabadkereskedelmi megállapodás felmondása.Donald Trump amerikai elnök már a tavalyi választási kampányában, majd elnökké választása után is azt hangoztatta, hogy a NAFTA-t újra kell tárgyalni, mert kedvezőtlen az amerikai érdekek számára, s ha nem sikerülne az újratárgyalás, akkor Washington fel is mondja a megállapodást.

Robert Lighthizer, az amerikai küldöttség vezetője szerdán - a megbeszélések első napján - jelezte, hogy az amerikai kormányzat nem akarja mindenáron felmondani a szerződést, de nem csupán apró kiigazításokat akar, hanem mélyreható
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 07:05
Bocsánatot kért a Donald Trump meggyilkolásában reménykedő demokrata párti politikus
Maria Chapelle-Nadal, Missouri állam törvényhozásának egyik demokrata párti női szenátora Ferguson városban tartottsajtótájékoztatót vasárnap, s ennek keretében kért nyilvánosan bocsánatot Donald Trumptól és családjától, valamint Missouri állam polgáraitól és a missouri törvényhozásban dolgozó kollégáitól.A politikus azonban azt is közölte: Eric Greitens kormányzó felszólítása ellenére sem hajlandó lemondani.

Chapelle-Nadal csütörtökön a Facebookon a saját oldalán azt a bejegyzést tette közzé: "Remélem, Trumpot meggyilkolják!". A közvélemény és mindkét párt politikusainak óriási felháborodása nyomán törölte a bejegyzést, majd - szintén a közösségi oldalon - magyarázkodni kezdett. "Elkeseredett vagyok. Komolyan gondoltam, amit írtam? Nem. Elkeseredett vagyok? Nagyon. Az elnök károkat okoz. Gyűlöletet kelt" - írta újabb bejegyzésében.A bejegyzés törlése ellenére republikánus és demokrata párti politikusok egyaránt felháborodásukat fejezték ki, és többen lemondásra
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 07:04
Az amerikai elnök hétfőn este jelenti be az új afganisztáni stratégiát
A elnöki hivatal közlése szerint Trump az arlingtoni Fort Myer katonai támaszponton mond beszédet helyi idő szerint este kilenc órakor. A Fehér Ház közleménye szerint részletesen kifejti majd az amerikai kormányzat terveit "Amerika elkötelezettségéről Afganisztánban és Dél-Ázsiában".

Donald Trump pénteken kezdte meg hosszas tanácskozását a mindenkori amerikai elnökök hivatalos hétvégi rezidenciáján, Camp Davidben a követendő stratégiáról. A megbeszélésen jelen volt Herbert McMaster nemzetbiztonsági tanácsadó és a Nemzetbiztonsági Tanács több szakembere, valamint James Mattis védelmi miniszter. Az egyeztetésen nem csupán Afganisztánra, hanem egész Dél-Ázsiára vonatkozó stratégiai tervet vázoltak fel az elnöknek.

Afganisztánt illetően - a kiszivárgott hírek szerint - a nemzetbiztonsági tanácsadó és munkatársai egyértelműen az amerikai csapatok létszámának növelését javasolták. McMaster már korábban is emellett foglalt állást. A Camp Davidben tartott megbeszéléseken lehetőségként még felmerült
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 07:04
Amerikai elemzés: erősödnek a szélsőbaloldali csoportok az Egyesült Államokban
Az oknyomozó riportokat és elemzéseket közlő honlap a konzervatív Heritage Alapítvány multimédiás hírportálja. Legfrissebb elemzése a magát Antifasiszta Akciónak (röviden: Antifa) nevező, baloldali, radikális baloldali és autonóm csoportokat összefogó mozgalom erősödő, és az erőszak eszközeihez egyre gyakrabban nyúló tevékenységét vette górcső alá abból az apropóból, hogy egy héttel ezelőtt a virginiai Charlottesville-ben véres összecsapások voltak, és Donald Trump elnök azt mondta, hogy az erőszakért egyaránt felelős mindkét csoport, a polgárháborús tábornok szobrának eltávolítása ellen tüntetők és az ellentüntetők.

A Charlottesville-ben történtekre utalva a portál azt írja: mivel az igazságügyi minisztérium által indított nyomozás még nem ért véget, "nehéz megmondani, hogy hány száz ellentüntető sorolta magát az Antifa-csoportokhoz, mint ahogyan nem világos az sem, hogy közülük hányan verekedtek, akár botokat is használva". A honlapra mindenesetre feltettek egy videót, amely azt mutatja, hogy a
velemenyezd, 2017. augusztus 19. szombat, 09:21
Az amerikai elnök egyelőre nem hozott döntést az új afganisztáni stratégiáról
rezidenciáján, Washington közelében - este közölte újságírókkal, hogy az elnök hosszas megbeszélést folytatott Herbert McMaster nemzetbiztonsági tanácsadóval és a Nemzetbiztonsági Tanács több munkatársával Afganisztánról, áttekintette a követendő stratégiára vonatkozó elképzeléseket, de a megbeszéléseket még a hétvégén folytatják, s várhatóan ezt követően születik döntés.

A szóvivőnő szerint nemcsak Afganisztánra, hanem egész Dél-Ázsiára vonatkozó új stratégiai elképzeléseket vázoltak fel a szakértők Donald Trumpnak. Az új stratégia "az amerikai érdekek védelmét szolgálja Dél-Ázsiában" - fogalmazott Huckabee Sanders. Hozzátette: az elnök "tanulmányozza és mérlegeli az opciókat, és megfelelő időben megteszi a szükséges bejelentést".

A nemzetbiztonsági tanácsadó és munkatársai egyértelműen csapatnövelést javasolnak. McMaster már egy július közepén tartott egyeztetésen is amellett foglalt állást, hogy 3000-5000 fővel kellene növelni az Afganisztánban lévő amerikai csapatok létszámát. További
velemenyezd, 2017. augusztus 19. szombat, 07:05
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
munkatársaim
orban47
2011. július 20. szerda, 16:57
Munkatársaim, kiket soha
szeva953
2010. január 30. szombat, 18:46
Műszakis munkatársaink, A
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink2.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.