Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:28 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emmi: megkezdte működését az influenzafigyelő szolgálat
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának tájékoztatása szerint a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok rendszeresen küldenek légúti mintát virológiai vizsgálatra az influenzás panaszokkal hozzájuk forduló betegektől, így a beérkezett minták eredménye alapján hétről hétre nyomon követhető az influenza vírusok megjelenése és terjedése.

A jelentések alapján végzett becslés szerint október 2-8. között az országban 5 500 embert fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, legtöbbjük a 15-34 éves korosztályból került ki, de a 40. héten elvégzett virológiai vizsgálatok még nem igazolták az influenzavírus jelenlétét a magyar betegeknél.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 16:33
Címkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma, influenzafigyelő szolgálat, influenzás panaszokkal, beérkezett minták, influenza vírusok, jelentések alapján,
Kommentek
Influenza - További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat
Budapesten a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.

Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az újszülött, csecsemő- és gyermekosztályon péntektől rendelt el látogatási tilalmat az intézmény vezetője.

Vas megyében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán rendelték el a látogatási tilalmat.

Komárom-Esztergom megyében az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szerdán a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe
velemenyezd, 2016. február 11. csütörtök, 17:37
Influenza - ÁNTSZ: öt megyében és a fővárosban van kórházi látogatási tilalom
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint Budapesten a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.

Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülött részlegén tilos a látogatás.

Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Csecsemő-, Gyermekgyógyászati és Neonatológiai osztályain, valamint a Szülészet-Nőgyógyászat, KAIBO osztályain tilos a látogatás.

Komárom-Esztergom megye az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi
velemenyezd, 2016. február 10. szerda, 19:21
Nem tudni, honnan indul az influenza-világjárvány
figyelmeztetett az ENSZ egészségügyi szakosított szervezete pénteki jelentésében. Úgy fogalmaznak, a világnak szerencséje volt, hogy a legutóbbi, 20092010-es járványt a viszonylag enyhe hatású, H1N1 típusú sertésinfluenza okozta, de az ilyen jó szerencse nem precedens.

A WHO úgy értékeli, hogy a világ több tekintetben is jobban fel van készülve a korábbiaknál: magas a riasztás szintje, és jobban figyelik az influenzavírusokat az emberekben és az állatokban is. Példa erre, hogy a globális influenzafigyelő és válaszadó rendszer 112 országának 142 laboratóriumában 1,9 millió mintát vizsgáltak meg 2014-ben. Ezek a laboratóriumok gyorsan jelezni képes figyelmeztető rendszert alkotnak.

A Figyelmeztetés: készüljenek meglepetésekre bevezetővel kiadott dokumentumban a WHO dicsérte a víruskutatásban elért eredményeket, de még több kutatást és fejlesztést kért, hogy jobb vakcinákat lehessen kifejleszteni kevesebb idő alatt. Egy súlyos világjárvány esetén sok ember meghalna az alatt a 3-4 hónap
anna4459, 2015. március 01. vasárnap, 08:08
Madárinfluenza - Már húsz fertőzöttről lehet tudni Kínában
A négy legutóbbi fertőzésből hármat Sanghajból jelentettek, egyet pedig a szomszédos Anhuj tartományból. Sanghajban eddig tízen fertőződtek meg, közülük négyen meghaltak.

Az egészségügyi hatóságok 530 olyan embert tartanak szigorú megfigyelés alatt, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel.

A fertőzés elleni országos küzdelemre tárcaközi bizottságot hoztak létre, az állategészségügyi hivatalok intenzívebbé tették ellenőrzéseiket. Sanghajban már több mint 98 ezer szárnyast levágtak, immár legalább három keleti nagyvárosban bezáratták az élőbaromfi-piacokat.

A hatóságok a lakosságot óvatosságra intik, a csirkehús és a tojás alapos megfőzését tanácsolják, mivel a vírus valószínűleg magas hőmérsékleten elpusztul.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyancsak nagy figyelemmel kíséri a fejleményeket, nemzetközi szinten gondoskodik a szakintézmények közötti megfelelő információáramlásról, szorgalmazza a megfelelő oltóanyag kikísérletezését, ugyanis a vírusnak erre a típusára egyelőre
velemenyezd, 2013. április 07. vasárnap, 14:11
Influenza - Európa nagy részén magas vagy közepes intenzitású a járvány
Mint írták: az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb összefoglalója szerint a február 11. és 17. közötti időszakban a legtöbb európai államban változatlan volt az influenzahelyzet, 19 ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról, 11 országban emelkedett, tízben viszont már csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Az ECDC jelentése szerint az adatokból arra lehet következtetni, hogy néhány ország már túljutott a járvány csúcsán, ugyanakkor a kontinens egészét tekintve továbbra is változatlan maradt az influenza aktivitása Európában.

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók légúti mintáiból körülbelül fele-fele arányban mutatták ki az influenza A és az influenza B vírusokat az európai influenzafigyelő szolgálat múlt őszi indulása óta - írta az ÁNTSZ.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, szerdai jelentésében azt írta: még mindig terjed az influenza Magyarországon. A múlt héten több mint 32 ezren
velemenyezd, 2013. február 23. szombat, 14:31
Influenza - Feloldották a látogatási tilalmat a hódmezővásárhelyi kórházban
Az influenzafigyelő szolgálatba bevont orvosok heti jelentései alapján Csongrád megyében az influenzaszerű megbetegedések száma csökkenő tendenciát mutat, ezért szükségtelen a látogatási tilalom további fenntartása - tudatta a szóvivő.

A hódmezővásárhelyi kórházban a fekvő betegek és az újszülöttek védelme érdekében március 1-jén kellett elrendelni a korlátozást.
velemenyezd, 2012. március 21. szerda, 15:22
Influenza - Látogatási tilalom a tatabányai kórházban
Fain András elmondta, a higiénés osztályon működő influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint egy hét alatt a kórházban a korábbi 49 esetről 70-re emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Az MTI információi szerint a megye további négy kórházában nincs látogatási tilalom.
velemenyezd, 2012. február 22. szerda, 10:41
Képek, videók
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
liturgikus szolgálat1001.
maroka
2017. október 02. hétfő, 09:07
Szolgálat.jpg
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 04:19
lovak szolgálatban.jpg
agica2004
2016. október 29. szombat, 14:59
szolgálati nyug.jpg
meki77
2016. január 08. péntek, 10:04
szolgálat
lenke1964
2014. december 22. hétfő, 22:39
viragkuldo_szolgalat.j pg
margoboszi
2014. december 03. szerda, 10:31
Püspöknek lenni szolgálat
sacimama
2014. november 05. szerda, 21:35
Boo-őrző -védő szolgálat.
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 21:19
mennyei szolgálat
sacimama
2013. augusztus 14. szerda, 10:00
Bernáthegyi szolgálatban.
pacsakute
2013. július 16. kedd, 11:20
Szolgálat az éjszakában
sacimama
2013. június 04. kedd, 01:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.