Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:12 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kézilabda E.B. selejtező
2017. jún. 18. Magyarország - Hollandia 35:30
Egy mérkőzés aminek már nem volt tétje, mégis emlékezetes marad. Fantasztikus hangulatban búcsúztatta el a Veszprémi publikum a magyar válogatott két legendás játékosát Fazekas Nándort és Gulyás Pétert. A szövetségi kapitány, Xavi Sabaté is utoljára ült a nemzeti csapat kispadján.
Videó teljes mérkőzésről Link
maroka, 2017. június 19. hétfő, 08:28
Címkék: Fazekas Nándort, Gulyás Pétert, Xavi Sabaté, mérkőzés aminek, magyar válogatott, szövetségi kapitány,
Kommentek
Férfi kézilabda Eb-selejtező - Sabaté kapitány győzelemmel búcsúzott
irányította a csapatot.

Meglátszott a tétnélküliség a meccsen, mert bár mindkét együttes igyekezett, a kivitelezésbe többször hiba csúszott támadásban és védekezésben is. Az első felvonásban a magyaroknak voltak kimondottan jó időszakaik, ugyanakkor három büntetőt és több helyzetet is elhibáztak, valamint a védekezésük is vegyes képet mutatott. A szünetben mégis magabiztosan vezettek három találattal a házigazdák.

A találkozó szünetében a magyar szövetség elbúcsúztatta a pályafutását befejező Gulyás Pétert, aki 111 alkalommal szerepelt a válogatottban.

A második félidőben eleinte még nagyobb fölényben kézilabdáztak a vendéglátók, akiknél a fiatal játékosok sok lehetőséget kaptak. Közülük a Balatonfüredről idén nyáron Veszprémbe igazoló Győri Mátyás szerezte a legtöbb gólt, tízszer talált be.

A hollandok a hajrában felzárkóztak, de a magyar siker nem forgott veszélyben.

Javier Sabaté 13 győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel zárt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként.
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 21:04
Férfi kézilabda BL - A harmadik helyért játszhat a Veszprém
bronzéremért.

Férfi Bajnokok Ligája, elődöntő: Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 27-26 (11-11)----------------------------------------------------------- --gólszerzők: M. Hansen, Gensheimer 7-7, Narcisse, Remili 3-3, Abalo, Nielsen 2-2, Stepancic, L. Karabatic, N. Karabatic 1-1, illetve Nagy L. 6, Marguc 5, Gajic 4, Lékai 3, Nilsson, Blagotinsek 2-2, Ilic, Palmarsson, Ugalde, Sulic 1-1

A Veszprém csapatából három átlövőt, Ancsin Gábort, Marko Kopljart és Ligetvári Patrikot, valamint a jobbszélső Gulyás Pétert nem nevezte Javier Sabaté vezetőedző a meccsre. A párizsiaknál mind a nyolc francia világbajnok ott volt a keretben, ahogy két dán olimpiai bajnokuk és az Európa-bajnok német Uwe Gensheimer is.

Annak ellenére, hogy egyetlen német csapat sem jutott a négy közé, a Lanxess Arenában szinte telt ház, nagyjából 18 ezer néző fogadta a csapatokat.

Jól kezdett a magyar együttes, támadásban többször is akadt olyan játékos, aki meg tudott szabadulni védőjétől, így azonnal
velemenyezd, 2017. június 03. szombat, 17:25
Férfi kézilabda BL - A kölni dómban imádkoztak a veszprémi szurkolók
A világ harmadik legmagasabb templomának megtekintése és a néhány perces áhítat után a drukkerek egy része gyertyát gyújtott a 2009-ben meggyilkolt román beálló, Marian Cozma emlékére.

A kedvenc csapatuk piros mezét viselő veszprémi szurkolók nemcsak a Domklostert és környékét, de az egész kölni belvárost ellepték szombaton.

A kellemes kora nyári időjárást kihasználva szinte nem volt olyan söröző, terasz, tér vagy sikátor, ahol ne sétáltak volna kisebb-nagyobb csoportban magyarok, akik jó hangulatban, egymást tapssal, énekszóval köszöntve hangoltak a francia Paris Saint-Germain elleni elődöntőre, amely 15.15 órakor kezdődik.

A Veszprém csapatából három átlövőt, Ancsin Gábort, Marko Kopljart és Ligetvári Patrikot, valamint a jobbszélső Gulyás Pétert nem nevezte Javier Sabaté vezetőedző a meccsre.

A magyar szurkolók hagyományos találkozójára ezúttal is vasárnap déltől kerül majd sor, ugyanis negyedik éve minden alkalommal összegyűlnek a dóm szomszédságában, és egy órát közös
velemenyezd, 2017. június 03. szombat, 14:53
Nyílt Társadalom Alapítványok: haladéktalanul vonják vissza a civiltörvény-tervezetet
Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közlemény szerint a független civil szervezetek finanszírozását célkeresztbe vevő, a parlamentnek pénteken benyújtott előterjesztés egy újabb lépés a "demokráciákban alapvetőnek számító kritikus hangok elhallgattatásának irányába".

A közlemény idézi Nizák Pétert, az OSF magyarországi működéséért felelős vezetőjét, aki elmondta: a törvényjavaslat egyértelműen diszkriminatív, mert csak a civilekre vonatkozik és kiemeli a törvény hatálya alól a vallási- és sportszervezeteket.

Kiveszik a "külföldről támogatott kategóriából" a kormány által folyósított uniós pénzeket is, holott Magyarország tavaly az uniós alapok egyik legnagyobb nettó kedvezményezettje volt.

Az OSF szerint a törvényjavaslat arra kötelezné a részben külföldi forrásból működő civil szervezeteket, hogy külföldről támogatott szervezetként regisztráltassák magukat, amit a kormány "nemzetbiztonsági aggályokkal" és a nagyobb mérvű átláthatósággal indokol, miközben a javaslat valójában egyikről sem
velemenyezd, 2017. április 09. vasárnap, 12:11
Rio 2016 - Éremért utaznak a birkózók
nevezte, olyannak, amelyben kemény ellenfelek várnak Bácsira és Lőrincz Viktorra. A 98 kilósok között szerinte két-három birkózó emelkedik ki, mögöttük pedig legalább 10-13 hasonló képességű rivális lesz majd az olimpián, köztük Kiss is.

Ritter Árpád szabadfogású szakágvezető mindkét indulóját, Veréb Istvánt (86 kg) és Ligeti Dánielt (125 kg) esélyesnek tartja a dobogóra, hangsúlyozva, hogy van még min dolgozniuk, ugyanakkor elegendő idő áll rendelkezésükre a minél tökéletesebb felkészülésre.

Gulyás István korábbi szabadfogású kapitány, aki a női csapatot tavaly ősszel vette át, szintén két versenyzővel utazik Rióba. A több mint tíz éve a világ élvonalába tartozó, 2013-as világbajnok Sastin Marianna (63 kg) szerinte egyértelmű éremesélyesként léphet majd szőnyegre. Abban a súlycsoportban a szakember szerint talán csak a japán versenyző emelkedik ki, a többiek ellen a magyar klasszisnak győzelmi esélyei vannak.

"Nagyon kevés versenyző képes akár két olimpiai cikluson keresztül is az élvonalban
velemenyezd, 2016. július 06. szerda, 17:59
Kértek és kaptak
Mosonmagyaróvár Kulturális Alapjából pályázat útján a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület "Saját honlap kialakítása, valamint városunk
értékeinek online bemutatása és népszerűsítése" céljára nyolcvanezer forint támogatásban részesült. Kértek és kaptak.

Erről a sikeres pályázatról viszont eszembe jutott a mi '56-os honlapunk, mely 2016. április 17-én már a hetedik születésnapját töltötte be.

Az ötödik évfordulón a Mosonvármegye c. lapban az alábbi írást jegyeztem:

A Gulyás Lajos Kollégium, korábban Mosonmagyaróvári Városi Kollégium, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság megalakulásának 10. évfordulója alkalmából, Anatole France gondolatának, ,, Az ősök sírjai avatják az országot hazává" szellemiségében hirdetett honlap készítő pályázati kiírására készítette el a www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu című weboldalát.

Az intézmény a honlapot a Magyar Telekom, Internettel az egyenlő esélyekért elnevezésű programja segítségével hozta létre és 2009.
azenujsagom, 2016. június 04. szombat, 19:12
Másfélszáz alkotó a Fotóművészeti Nemzeti Szalon kiállításán
amelyekből nem érdemes egyetlen felvételt kiragadni. Ez azonban nem a minőséget jelzi: a Kossuth-díjas Balla Demeter például egyetlen, viszont nagy jelentőségű, új fotóval szerepel a tárlaton - árulta el.

A nagy mesterek közül a kurátor megemlítette Korniss Pétert és Féner Tamást, hozzátéve: Keleti Éva is iPhone-nal készített, friss anyaggal vesz részt a kiállításon. A közönség a fiatalabb generációk képviselőivel - mások mellett Kudász Gábor Arion, Móricz Sabján Simon, Pályi Zsófia, Szilágyi Lenke, Gulyás Miklós és Gárdi Balázs munkáival - is találkozhat, csakúgy, mint néhány közelmúltban elhunyt alkotó - Kerekes Gábor vagy Hemző Károly - képeivel. Az MTVA/MTI fotóriporterei közül Mohai Balázs, Szigetváry Zsolt, Czimbal Gyula, Ujvári Sándor és Cseke Csilla felvételei láthatók a tárlaton.

Szarka Klára beszámolója szerint a fotografikus művek öt laza tematikus egységben találták meg a helyüket.

Mennyiségileg a legjelentősebb a Hely, ahol címet viselő rész, amely azokat az alkotókat és műveket
velemenyezd, 2016. április 20. szerda, 12:52
Képek, videók
SzKT-Fazekas B.-Szűcs Zs.
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:10
SZKT-Fazekas B.-Szűcs Zs.
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:10
SZKT-Fazekas Beatrix.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:09
Fazekas AnnA:Mókus
maria_kadar_148
2017. december 01. péntek, 22:35
fazekas mester.png
chillik
2017. november 05. vasárnap, 14:22
Fazekas Margit A rózs
maria_kadar_148
2017. július 03. hétfő, 20:27
fazekassag.jpg
lilagondolatok
2016. november 26. szombat, 11:39
szülinap fazekasné böbétö
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:33
Fazekas Mihály A tavas
maria_kadar_148
2016. június 10. péntek, 20:46
SzKT-Fazekas Annamária.jp
agica2004
2015. június 29. hétfő, 18:24
Fazekas Mihály 1
taltos1
2015. június 21. vasárnap, 23:11
fazekas anna -márciusi ma
erzsikepuskas
2014. május 17. szombat, 13:56
Gulyás Pál: Májusi köd
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:47
gulyás zsuzsa..jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:03
A vén gulyás temetése 01.
chillik
2017. december 22. péntek, 05:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.