Regisztráció  Belépés
2018. április 27. péntek | 17. hét | 117. nap | 04:40 | Zita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja m
A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!

Link

Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet - egyet rajta. Nagyon fontos tudni, hogy a növényvédő szert egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet.

Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk. Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Egy részét ennek a keveréknek szórófejes flakonba tettem és a növények leveleit bespricceltem vele, hogy védve legyenek a betegségektől. Ez az otthon elkészíthető növényvédő szer nem igényel anyagi befektetést és mégis nagyon hatásos ezért ha szeretnétek, hogy a zöldségeskertetekben a növények egészségesek legyenek, próbáljátok ki minden képen ezt a csodaszert!
forrás: blogmania
irmus, 2017. május 31. szerda, 18:59
Címkék: uborkát egyetlen, olyan házilag, növényekre gyakorolt, zöldségek színét, élesztő elveszíti, elkészített keveréket,
Kommentek
Vendégváró kifli
tojás
1 dl olaj

15 dkg vaj
1 evőkanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

1 tojás a kenéshez
reszelt sajt/szezámmag/napraforgómag a tetejére

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a kefirt, az élesztős tejet és az olajat hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. Langyos helyen kelni hagyjuk kb. egy órát. Addig a vajat habosra keverjük a sóval. A paradicsomot és a bazsalikomot pedig apróra daraboljuk. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből egy tányérnyi nagyságú kerek lapot nyújtunk lisztezett deszkán. Öt lapot megkenünk a vajjal, megszórjuk a paradicsomos-bazsalikomos keverékkel, majd mindegyiket letakarjuk egy másik lappal. Egy kicsit hagyjuk pihenni a kerek lapokat, majd még egyszer kissé kinyújtjuk, és mindegyik lapot 8 részre vágjuk. A kis háromszögeket feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hagyjuk állni egy
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 13:54
Bazsalikomos-aszalt paradicsomos hústekercs
8 szelet hús (karaj, csirke/pulykamell stb.)
aszalt paradicsom
friss bazsalikom
pesto
só, bors
olaj

A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük egy kevés pestóval, ráhelyezzük a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, majd a bazsalikom leveleket. Feltekerjük, és serpenyőben minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Majd még néhány percre betesszük a sütőbe. Krumplipürével vagy sült krumplival tálaljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:01
Tallóztam
Anyósom így teszi el a paradicsomot! Idén kipróbálom én is, mentsd el magadnak ezt a módszert!

A paradicsom a nyár egyik legegészségesebb zöldsége, szerencsére jó hosszú ideig lehet fogyasztani a friss kerti paradicsomot. Azonban, ha eljön az őszi betakarítás ideje, már csak sóvárogva gondolunk a nyári ízekre. Ültessünk minél több paradicsomot, és tegyük el télire.

Hozzávalók:

nagyjából egyforma, kisebb, vastag héjú paradicsomok
2 kaporág
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál almaecet

Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat, távolítsuk el a szárakat róla, csak óvatosan, nehogy beszakadjon. Szurkáljuk meg egy villával egy-két helyen.

2.Forrázzuk le az üveg tetejét.

3.Helyezzük szorosan egymás mellé az üvegbe a paradicsomokat, és a kaprot. A paradicsomok tetejére is tegyünk egy kaprot.

4.Töltsünk az üvegbe felforralt vizet, hagyjuk állni 5-10 percet, majd öntsük le. Ezután
horvathnemagdi, 2018. április 26. csütörtök, 11:58
Ropogós Gnocchi
Hozzávalók (4-6 adaghoz):

800 gr (2 Strauss csomag) friss gnocchi
1/2 fej karfiol kis virágjaira szedve
2 pohár (kb. 15 darab) kettévágott koktélparadicsom
2 vöröshagyma nyolcadokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
tengeri só
fél pohárnyi reszelt kemény sajt (parmezán, Caciocavallo)

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütőedényben egy rétegbe rendezzük a gnocchit, a karfiolt, a paradicsomot és a lilahagymát. Olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá, majd megszórjuk tengeri sóval és sajttal.
25-30 percig sütjük.

Néhány megjegyzés:
Ha nem a fentebb említett Strauss terméket választjuk, természetesen a száraz gnocchit a sütőbe helyezés előtt meg kell főzni, vagy - ha sok időnk van - házilag is elkészíthetjük azt.
Fontos, hogy a zöldségek és a gnocchi egy rétegben feküdjenek, hogy az egész egységesen legyen ropogós.
A receptben szereplő zöldségeket - a család ízlésének
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 10:00
We Shall Fight! We Shall Never Surrender! - Harcolni fogunk! És soha nem adjuk fel! - Vetted, Fidesz-bagázs...?
Kedves Hatibácsi!

Nem lehet így kategórizálni! Ez így valósabb:
Vannak megvezetettek s vannak gondolkodók!

Most azok mennek ki az utcára akik nem tdnak sem vesziteni
sem gondolkozni. ha idöben mennek az urnakhoz és azt választja
a tömeg amit most akar az utcán akkor nem lenne ilyen helyzet!
A többi párt is idöben vehetett volna szabazatokat! Nem tették igy
most szivni fognak 4 évig!

Jegyzet:
Nézd Budapesten mindig minden olcsóbb volt
mert minden kormány félt a 2 millió lakostol!
Nálunk pl. a piaci árusok naponta mentek fel a "nagybanira" meg
a Lehel piacra, s ott pl. felvásárolták a aradicsomot majd itt 40-50%- al
dragábban adták (itt) a portékájukat s meg ezzel is magukra haragitották
a környezö helyi termelöket mert azok még drágábban adták(volna) az árut!
Volt olyan is hogy a heliy árús reggel korán körbement és MINDENKITÖL megvette
a paradicsomot majd monopol helyzetböl 30%-al drágában adta ugyne
decotext, 2018. április 23. hétfő, 10:20
Ha sokáig fiatalosak akarunk maradni....
A paradicsom igazi szuperélelmiszer, amely minden ember étrendjében gyakran kellene szerepeljen, aki szeretne sokáig fiatalos és egészséges maradni.
Számos kutatás igazolja, hogy a paradicsomban lévő likopin, illetve általában a karotinoidok hozzájárulnak a bőr megóvásához a napfény okozta károsító hatástól. Egy új tanulmány szerint pedig a rendszeres paradicsomfogyasztás csökkentheti egyes krónikus betegségek, közte daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is.A paradicsom rákmegelőző hatását sokan a likopinnal hozzák összefüggésbe, de a szakemberek szerint ebben más összetevőknek is szerepük van. Ugyanakkor tény, hogy a likopin a karotinoidok közül a legerősebb antioxidáns, amely nemcsak az UV sugárzás okozta károsodástól véd, hanem bizonyos baktériumok károsító hatásától is. Emellett gátolja a kollagén lebontásáért felelős enzimek termelődését, így nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a bőr sokáig megőrizze fiatalosságát és feszességét.

A likopin szintén hasznos az
pacsakute, 2018. április 20. péntek, 17:53
A 6 legjobb szaftos csirkecomb recept serpenyőben készítve
A 6 legjobb szaftos csirkecomb recept serpenyőben készítve

Olyan egyszerűek, hogy a főzésben nem jártasak is hozzáfoghatnak, ráadásul szinte mindenki szereti. Csak egy jó serpenyő kell, meg persze sok-sok csirkecomb, és már sülhet is az omlós ebéd.


Serpenyős csirkecombok

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 2 zöld-paprika (vagy 10 dkg konzervlecsó), 80 dkg burgonya, só, 1 kanál pirospaprika.

A combokat megsózzuk, lisztbe mártjuk, és az olajban átsütjük, majd, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, hogy a visszatett csirkecombokat ellepje. Megsózzuk, felforraljuk, és beletesszük a hasábokra vágott burgonyát. Fedővel letakarva pároljuk, amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk az összevágott
vorosrozsa66, 2018. április 20. péntek, 11:27
Szobanövények táplálása
virágtalanság. Jobb, természetesen, nem megvárni, amíg a növény ebbe az állapotba kerül. De melyek azok a természetes módok, amivel otthoni körülmények között trágyázhatjuk meg szobanövényünket?

Beltéri növények trágyázása
1. Többszörösen felhígított tea és kávé
Amikor legközelebb kávézunk, ne dobjuk ki a kávézaccot, hanem keverjük bele a virág földjébe. A zacctól a virágföld porhanyósabbá és lazábbá válik, továbbá nőni fog a savanyúsági foka és több oxigént képes tárolni. Ha paradicsomot ültetünk, mindenképpen adjunk a földjéhez kávézaccot. A paradicsom igencsak kedveli!

A szobanövények trágyázásához a kifőzött tealevelek is kiválón alkalmasak. Ez ugyancsak fellazítja a kötött talajt a cserépben, a végeredmény laza, levegős talaj lesz. Hátránya, hogy vonzza a hangyákat és az egereket.

2. Cukor
Öntözés előtt szórjunk a növény talajára egy kávéskanál cukrot. Ugyancsak helyes eljárás, ha az öntözővízben oldunk fel két teáskanálnyi cukrot. Ez a trágyázási mód a
irmus, 2018. április 19. csütörtök, 17:23
Képek, videók
rec egyp paradicsomos_ric
gabfe
2017. szeptember 08. péntek, 14:15
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
tojás leves paradicsomos
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:11
Paradicsomos káposzta
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:20
paradicsomos húsgombóc.jp
yvett789
2015. január 19. hétfő, 21:53
paradicsomos-husgomboc -ol
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 19:30
Júliusban a paradicsomok
zemenkati
2014. július 28. hétfő, 22:28
Csak azért az egyetlen na
rushlilly
2018. április 13. péntek, 19:43
az egyetlen.jpg
sz719eszter
2018. március 22. csütörtök, 09:38
Wass A. egyetlen szó.jpg
menusgabor
2018. január 24. szerda, 20:22
egyetlen.jpg
sz719eszter
2017. november 30. csütörtök, 10:01
A szeretet az egyetlen...
cuppika59
2017. november 14. kedd, 08:55
Egyetlen szív...
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:24
Egyetlen kincs..jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.