Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:36 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja m
A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!

Link

Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet - egyet rajta. Nagyon fontos tudni, hogy a növényvédő szert egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet.

Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk. Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Egy részét ennek a keveréknek szórófejes flakonba tettem és a növények leveleit bespricceltem vele, hogy védve legyenek a betegségektől. Ez az otthon elkészíthető növényvédő szer nem igényel anyagi befektetést és mégis nagyon hatásos ezért ha szeretnétek, hogy a zöldségeskertetekben a növények egészségesek legyenek, próbáljátok ki minden képen ezt a csodaszert!
forrás: blogmania
irmus, 2017. május 31. szerda, 18:59
Címkék: uborkát egyetlen, olyan házilag, növényekre gyakorolt, zöldségek színét, élesztő elveszíti, elkészített keveréket,
Kommentek
A hosszú élet titka
kisállatot

Akiknek van házi kedvencük, azok kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van, csökkentik a szívroham kockázatát.

11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe

Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább megőrzi frissességét. A vizsgálatok szerint viszont a hűtött gyümölcsben és zöldségekben kevesebb a vitamin és a tápanyag, mint a szobahőmérsékleten tároltakban.
Például, ha a paradicsomot és a paprikát nem a hűtőben, hanem szobahőmérsékleten tárolod, akkor kétszer annyi béta-karotin és akár hússzor több likopin marad bennük. Ez jó hír, mivel ha ebből a két antioxidánsból többet viszel be a szervezetedbe, egészségesebb lesz a szíved, és alacsonyabb lesz a rák kialakulásának kockázata.

12. Segíts másoknak

Mások segítése nem csak jó érzést okoz, de nagy egészségügyi jutalom is jár érte. Egy átfogó amerikai kutatás szerint jelentősen tovább élnek azok,
lovaszmarika, 2018. január 14. vasárnap, 14:26
Tejfölös krumplileves buggyantott tojással
Hozzávalók: 6 nagyobb krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 szál zeller zöld, 1 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál darált paprika, 1 teáskanál só, 4 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt.
A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is felaprózzuk.
A zsírt fazékban felmelegítjük. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd együtt dinszteljük tovább.
Összevágjuk a petrezselyem-és zeller zöldjét, és a lecsós alapba borítjuk. Pár perc múlva hozzáadhatjuk az őrölt és darált paprikát, majd a kockákra vágott krumplit is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Az egészet felengedjük másfél liter vízzel, és húsz percig lefedve főzzük.
Elkészítjük a habarást. A tejfölt egy kevés vízzel meghígítjuk, beletesszük a lisztet, és az egészet simára keverjük.
Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest, felforraljuk, és beleütjük a tojásokat. Készre
suzymama, 2018. január 11. csütörtök, 16:56
H.Kohut Katalin: Az egyetlen férfi aranyvirága
lányok cselédekké váltak, a szívükben rejlő csodákat összezúzták és örök szomorúságra ítélték őket.

Az angyalok még szolgálták a leányokat, de tehetetlenek voltak a durva férfiakkal szemben, akik leigázták Európát. Egyre kevesebbet énekeltek, égi daluk nem visszhangzott többé.

Egy férfi megsajnálta a lányokat, akiket asszonyokká tettek, nem akart olyanná válni, mint a többiek, felment a legmagasabb hegycsúcsra, ott rendezte be a növénytermesztőkkel otthonát, akár egy édeni paradicsomot. Hófehér leandereket ültettek a leányok szimbólumaként, arany földgömbforma virágokat hozó növényt a világ Úrnője tiszteletére, melynek minden levele az életet jelentette. A virágot az utolsó legyőzött Isten ruházta fel hatalommal, a többiek gonoszak lettek. Elkezdődött a világban az értelmetlen pusztítás és szenvedés.

A hegylakó elindult néha vándorútra és meglátogatta az egykori tökéletes leányokat, asszonyokat, akiknél már bizony beteg gyerekek is születtek és meggyógyította őket az
katalinkohut, 2018. január 11. csütörtök, 04:46
Hogyan bánjunk a kenyérrel vagy a péksüteménnyel?
Mindig egy kiló kenyeret vásárolok, mert nem járok naponta az üzletbe. Az sem mindegy melyik boltba megyek, mert a kenyér nem egység áras. Sehol a világon nem látni annyi kenyeret a kukában kidobva, mint nálunk. Én soha nem dobok ki élelmiszert, mert egy kis odafigyeléssel elkerülhető a pazarlás.
A friss kenyeret, péksüteményt kenyértartóba tartom, de három nap múlva már kiszárad és akkor mit is kezdjek vele?

- A kenyér akkor marad friss, ha egy szelet almát vagy paradicsomot teszek a kenyértartóba.
- Nem szabad elfelejteni a kenyértartó heti egyszeri kitakarítását, mert különben bepenészedik a doboz.
- A kenyeret tárolhatjuk műanyag zacskóban, amelybe néhány lyukat szúrunk, vagy ritka szövésű kenyérruhával letakarva.
- Tehetjük a kenyeret a hűtőszekrény alsó polcára, napokig megőrzi a frissességét.
- Több napos ünnepre is biztosíthatjuk a friss kenyeret magunknak, ha a kenyeret alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt vegyük ki, hogy
lizawolf, 2018. január 10. szerda, 11:17
Marengói csirke – Napóleon kedvence
vagy -sűrítmény
1/2 kk. kristálycukor
1 dl fehérbor

1. A csirkebuzogányokat/-combokat megmossuk, szárazra töröljük (a combokat kettévágjuk), bedörzsöljük a provence-i fűszerkeverékkel, porcelán vagy üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és legalább 2 órára (még jobb, ha egy éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe.

2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprózzuk. A gombát megtisztítjuk, szárával együtt elnegyedeljük-elnyolcadoljuk. A paradicsomot kiemeljük a levéből, ujjnyi széles csíkokra vágjuk (ha friss paradicsomból készítjük, 2 percre forró, majd hideg vízbe merítjük és meghámozzuk, a többi ugyanaz).

3. Nagyobb serpenyőbe öntjük a hús alól a pácolajat, hozzáadjuk a vajat/margarint, felforrósítjuk. Megszórjuk a csirkehúst sóval, frissen őrölt borssal, valamint fátyolnyi liszttel, két kanállal meg-megforgatva körbepirítjuk, aztán kiszedjük a serpenyőből.

4. A zsiradékba dobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát,
bkisseva, 2018. január 09. kedd, 07:03
Élő istenismeret
Élő istenismeret

"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged..." János 17,3

Ki ne kívánná az örök életet? A világ fia úgy akar élni, mintha sose halna meg. A természeti ember a Paradicsomot keresi a földön, gyönyörét és mindenét a világban kutatja. Pál azonban kegyelem által azt mondja: Nékem megfeszíttetett a világ (Gal 6,14). Számára tehát halott ez a világ, egy ennél jobb életet ismerhetett meg. Neki az élet Krisztus volt és a meghalás nyereség (Fil 1,21).
Ez az élet dicsekvésre készteti Pált: nem kell nekem a világ, sem a kincsek, el sem képzelitek, mily gazdag vagyok; mindent elvesztettem, de Jézusé lettem, Ő kiválasztott engem! Istent és Krisztust megismerni, azt tekintem életnek. Az Atya elküldte a Fiát a világra, hogy a bűnért bűnhödjék, és így népét igazsága által üdvözítse. Megőrzi őket a gonosztól, és megszenteli őket az igazsággal. Így nyilvánította ki Isten igazságosságát és irgalmasságát Krisztusban. "Általa elnyerjük a halhatatlanságot és az örök életet" (Belga
kalmanpiroska, 2018. január 07. vasárnap, 08:36
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
bors
1 csokor petrezselyem
sütéshez olaj

A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Gömböket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: 2 dl passzírozott paradicsomot elkeverünk 1 teáskanál csípőspaprika-krémmel, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál mézzel.
Kínaikel-saláta tojásos-mustáros öntettel

Hozzávalók:

1 dl olaj
1 db citrom leve
40 g mustár
2 db főtt tojás
őrölt fehér bors
1 db nagy fej kínai kel

A kínai kelt megtisztítjuk, és jól megmossuk, vastag torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. A nagyobb leveleket
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Pásztotarhonya
paradicsmot felkockáztam. A burgonyát megpucoltam, kockára vágtam.
A szalonnát egy nagyobb lábasban zsírjára pirítottam, beledobtam a hagymát, megdinszteltem. Hozzáadtam a zöldpaprikát, azt is megfonnyasztottam. Lehúztam a tűzről, meghintettem pirospaprolával, beleraktam a burgonyát, majd visszatéve a tűzre úgy 1 percig, kevergetés mellett pörköltem a burgonyát. Ezután felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje. Belevagdaltam a fokhagymát, beletettem a sót, borsot és a babérlevelet, majd a paradicsomot. Közepes lángon főzni kezdtem.
Közben elkészítettem a tarhonyát:
Egy közepes lábasba felhevítettem az olajat, beleöntöttem a tarhonyát, hozzáadtam a sót, és sűrű kavargatás mellett zsömleszínűre pirítottam. Felöntöttem 3 dl vízzel, megkavargattam. Miután felforrt, rátettem a fedőt a lábasra, és egészen kis lángon puhára főztem.
Amikor a burgonya a nagyobb lábasban megpuhult, beletettem a karikára vágott kolbászokat, és még 5 percig főztem.
Amint a tarhonya elkészült, ezt is
reifregina, 2018. január 04. csütörtök, 20:58
Képek, videók
rec egyp paradicsomos_ric
gabfe
2017. szeptember 08. péntek, 14:15
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
tojás leves paradicsomos
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:11
Paradicsomos káposzta
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:20
paradicsomos húsgombóc.jp
yvett789
2015. január 19. hétfő, 21:53
paradicsomos-husgomboc -ol
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 19:30
Júliusban a paradicsomok
zemenkati
2014. július 28. hétfő, 22:28
egyetlen.jpg
sz719eszter
2017. november 30. csütörtök, 10:01
A szeretet az egyetlen...
cuppika59
2017. november 14. kedd, 08:55
Egyetlen szív...
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:24
Egyetlen kincs..jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:16
0 egyetlen ember.jpg
lovaszmarika
2017. július 24. hétfő, 11:15
Van úgy,hogy egyetlen őrü
borigit
2017. július 07. péntek, 13:23
Ez az egyetlen életed van
katalin_53
2017. június 28. szerda, 20:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.