Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:43 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyarokba akarják törölni a lábukat


A magyarokba akarják törölni a lábukat
Czyla

Minél nagyobb a káosz, annál jobb, andalodott el a páratlan lehetőségen Fiala rádióműsorában a DK-MSZP-P aspiránsa. Az már mindegy is, hogy a káosz egy megismételt választás után megszűnik-e vagy sem.

Karácsony Gergely pedig, mint Szamuely Tibor népbiztos egyik kemény és kérlelhetetlen szellemi követője, nyilvánosan megígérte a Lurdy házban tartott kampánynyitó rendezvényén, hogy legelőször is a jelenleg érvényes magyar alkotmányba fogja beletörölni a lábát, és visszahozza az 1989-est. Utána a vagyonelkobzás következik. A magyaroktól elkobozott pénzt az uniós állampolgároknak adja vissza, a migránsoknak pedig laktanyákat foglal.

Nem nyilvánosan pedig arról beszélt, hogy a nagy győzelem után már májusban elkülönít harmincmilliárd forintot a befogadásra váró tízezrek lakástámogatására. Már ki is nézte azt a 2700 lakást, amelyet az ország huszonnégy nagyvárosában és Budapesten vásároltatna fel, mivel neki az áprilisi hatalomátvételt Soros így vagy úgy, de garantálta. Cserébe csupán azt kérte, hogy az eddig folytatott nyilvános civakodást az ellenzéki pártoknak fel kell függeszteniük. Mert a zsákmány elosztását nem hangos veszekedés közepette, hanem békés körülmények között kell megejteni.
Soros kormányának jövendő feje - Gyurcsány -, a Csiliben újra hitet tett az európai egyesült államok gondolata mellett. Neki Párizs és Brüsszel szava szent, Putyin Oroszországa pedig ellenség. Ellenségként tekint valamennyi neki nem tetsző egyházra is. Ezek az egyházak a hit hatalmát “pártzsoldba" állítják, nem szolgálják, hanem “meghazudják" az Istent - ordította céklavörös fejjel: lesz rájuk gondom! Garantálom, hogy megszüntetem az egyházi iskolák, ma még meglévő mértékű működési támogatását. Felszámolom a mintegy száz település felekezeti iskolájának működő rendszerét, eltörlöm azokat az adókedvezményeket, amelyeket “a pártpolitizáló egyházak" megkapnak, viszont a Soroshoz köthető társadalmi szervezetek nem.

Gyurcsány állítólag nem szívesen, de belement abba a kompromisszumba, hogy Karácsony Gergely a látszat kedvéért őszig őrizheti a pozícióját, utána vagy egy, a saját szája íze szerint megismételt választáson, vagy másképp, de haladéktalanul át kell adja neki a miniszterelnöki széket. A terv szerint véglegesen a miniszteri posztokról is majd csak akkor döntenek, amikor a Jobbik és az LMP kifizetése a visszalépésekért megtörtént.

Ami pénzzel elintézhető, az Sorosnak nem probléma

Tehát a Soros kormány mindenekelőtt bocsánatot kér Brüsszeltől, és haladéktalanul lebontja a kerítést, valamit felszámolja a jogi határzárat. Bevezeti az SZDSZ régóta dédelgetett álmát, a vizitdíjat, és a magyar egészségpénztárak helyett piacot nyit a francia és német egészségpénztárak előtt. A kórházak közül azonnal privatizálja a felújított, modernizált egészségügyi intézményeket.
Elveszi az utazási kedvezményt a hatvanöt év felettiektől, ezentúl csak ugyanazért a tarifáért utazhatnak az országban, mint más.

Soros kormánya privatizálja a rádió- és tévé frekvenciákat, áruba bocsátja a nemzetinek számító médiát és intézményeit; a szerkesztőket, újságírókat büntetőeljárás alá vonja.

Az eddig öt százalékosra csökkentett ÁFA- tartalmakat visszaemeli 27 %-ra. Azonnali hatállyal felmondja a Paks II. szerződést, és a várható többletköltségek fedezése érdekében megemeli az elektromos áram díját.

Kiiktatja a CSOK-ot, a korábban megkötött szerződéseket felülvizsgálja.

Ez lesz a második tanácsköztársaság? Az első alkalmával Szamuely Tibor népbiztos programját az alábbi parancsban hirdette meg: ,,Aki a proletáriátus hatalma ellen emeli fel kezét, aki nyílt vagy rejtett úton ellenforradalmat szít vagy elősegít, illetve elhallgat, aki a Forradalmi Kormányzótanács és a Hadsereg-főparancsnokság minden rendelkezését végre nem hajtja, az saját halálos ítéletét írja alá. Az ítélet végrehajtása a mi feladatunk. Én a rend fenntartására, minden ellenforradalmi megmukkanás csírájában való elfojtására nem fogok visszariadni semmiféle eszköztől."

Cserny József matróz vezénylete alatt a bőrkabátos Lenin-fiúk, Korvin Ottó és Szamuely Tibor terrorcsapatai, papokat és szerzeteseket, ellenforradalom szításának vádjával börtönbe vetették, majd rövid úton ki is végeztek azok, akik a lelkiismereti szabadságot hirdették. Botrányos nemi felvilágosítást vezettek be az iskolákban, durva, közönséges módon, tekintet nélkül a még teljesen éretlen korban lévő elemi iskolai tanulókra.

Ne gondoljuk, hogy erőltetett a hasonlat a Tanácsköztársasággal, Gyurcsány és Karácsony szándékosan beszélnek úgy, mint a népbiztosok. Azt üzenik, hogy ha csak 133 napig tartott is, de sikerült.

A Tanácsköztársaság kikiáltásakor a Gyűjtőfogházba mentek, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a bebörtönzött Kun Béláékkal. Károlyival telefonon tudatták, hogy a hozzájárulása nélkül kiáltványt tettek közzé, amelyben bejelenti, hogy lemond, és ,,átadja a hatalmat a proletariátusnak". Károlyi mindezt tiltakozás nélkül tudomásul vette, és visszavonult a politikától. Azonnal rendeletet hoztak a Vörös Hadsereg felállításáról, forradalmi törvényszékek létesítéséről, a csendőrség és a rendőrség megszüntetéséről, a Vörös Őrség megszervezéséről - ennek egyik vezetője az ifjú Rákosi Mátyás lett. Átszervezték a gazdaságot, állami tulajdonba vették az üzemeket, bankokat, bányákat, iskolákat és a 100 katasztrális hold feletti földbirtokokat.

Fiala, Gyurcsánnyal való beszélgetése alkalmával természetesen nem vont párhuzamot, de azért felvetette, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem után kialakuló káosz súlyosan megviselné Magyarországot.

Mit mondott erre a DK elnöke?

Az nem probléma.

Linkmenusgabor, 2018. március 13. kedd, 20:30
Címkék: Karácsony Gergely, Szamuely Tibor, Neki Párizs, Putyin Oroszországa, Paks II, Forradalmi Kormányzótanács,
Kommentek
Választás 2018 - Hollik: Karácsony fejezze be a magyar emberek akaratával szembeni brüsszeli tárgyalásokat!
A kormánypárti politikus emlékeztetett Karácsony Gergely múlt heti, bécsi útjára, és arra hivatkozott, hogy hétfőn Brüsszelben tárgyal az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

"Azért ment korábban Bécsbe, ma pedig azért van Brüsszelben, hogy biztosítsa a bevándorláspárti szövetségeseit arról: ha ők kerülnek kormányra, akkor végre fogják hajtani a kvótát és elkezdik a betelepítéseket" - jelentette ki.

Hollik István felszólította Karácsony Gergelyt, hogy fejezze be a magyar emberek akaratával szembeni tárgyalásokat. A magyar emberek ugyanis egyértelműek voltak a nemzeti konzultációban és a kvótaellenes népszavazáson is: nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon - hangoztatta.

"Felszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy fejezze be a magyar emberekkel szembeni tárgyalásait külföldön" - zárta szavait.
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 16:22
Jelentős magyarországi részvétellel kezdődik Nagyváradon a HolnapUtán Fesztivál
A március 20. és 25. között zajló programsorozaton tizenkét romániai és magyarországi társulat összesen tizennégy előadást mutat be. Nagyváradon először vendégszerepel a Katona József Színház, amely a fesztivál zárónapján viszi színre az egyik legnagyobb sikerű előadását, a 2016-ban bemutatott Nóra - karácsony Helmeréknél című produkciót Székely Kriszta rendezésében.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház Leonce és Léna című előadását mutatja be Kovács D. Dániel rendezésében, a Duna Táncműhely a Györfi Csaba által jegyzett Otthon című mozgásszínházi előadást viszi színre.

A fesztiválon részt vesz Erdélyből a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Szárdár Tagirovszkij által rendezett Chioggiai csetepaté című előadással, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház A tavasz ébredése című produkcióval, valamint a házigazda Szigligeti Színház két társulata: a Nagyvárad Táncegyüttes és a Szigligeti Társulat. Ez utóbbi a Tasnádi-Sáhy Péter által színpadra állított Kapufa és öngól című produkciót
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 16:12
Választás 2018 - Nyitrai: az ellenzék rossz üzenetet küld a gyógyszerészeknek
Nyitrai Zsolt felidézte, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányának egészségügyi minisztere azt mondta, felülvizsgálná a gyógyszertárak versenyellenesen korlátozott szabályozását és megszüntetné a patikusok kötelező többségi tulajdonának rendszerét.

"Ez egy nagyon rossz és fájdalmas üzenet a gyógyszerészek felé" - vélte a miniszterelnöki megbízott, hozzátéve, az 1950-es évek államosítása után a gyógyszerészek régi törekvése volt, hogy újra többségi tulajdont szerezhessenek a patikákban.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott, amíg ez a kormány dolgozik, addig senki nem veheti el a patikákat a gyógyszerészektől.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke hozzátette: a patikusi többségi tulajdon elvétele sem a gyógyszerészek, sem pedig a társadalom érdekét nem szolgálja.

Emlékeztetett: a 2006-2010 közötti úgynevezett patikaliberalizáció időszaka súlyos gazdasági, szakmai és morális válságot okozott, és több éves szisztematikus munka után jutottak
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 14:31
Választás 2018 - Nem született megállapodás a baloldali pártok egyeztetésén
A Demokratikus Koalíció irodájában tartott megbeszélést követően Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, tudták, hogy a mostani tárgyalás csak egy folyamat kezdete lehet, ezért nem is gondolták, hogy vasárnap "bármiben megállapodásra" jutnak. Azt viszont fontos előre lépésnek és a választók felé küldött üzenetnek nevezte, hogy egy asztalhoz ültek. Tudomásul veszik, hogy a megbeszélésre meghívott Jobbik nem hajlandó velük tárgyalni - közölte, de egyúttal arra kérte a baloldali pártokat, hogy ez ne korlátozza őket az egyéni választókerületi együttműködésben.

A Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok szavazói sokkal nyitottabbak egymás jelöltjeinek elfogadására, mint a Jobbik szavazói. Azt is leszögezte, hogy a kormányt "balról lehet leváltani".

A politikus megjegyezte, reméli, hogy az LMP is kész lesz a további egyeztetésekre.

A sajtótájékoztatón és a tárgyaláson részt vett Molnár Gyula, az MSZP elnöke, aki az esetleges
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 21:03
Választás 2018 - Karácsony Gergely szakértőkkel tárgyalt egy antikorrupciós ügyészség létrehozásáról
Karácsony Gergely a budapesti találkozót követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, korábban ismertetett tíz miniszterelnök-jelölti vállalása közül az első volt a közpénzből szerzett "fideszes magánvagyon" jogállami úton történő visszaszerzése a tiszta közélet megteremtése érdekében.

Az MSZP-Párbeszéd ennek érdekében létrehozna egy antikorrupciós ügyészséget, illetve támogatná az európai antikorrupciós ügyészséghez csatlakozást - emelte ki, majd hozzátette, olyan antikorrupciós szabályokra van szükség, amelyek mindenkor garanciát jelentenek a korrupcióval szemben.

Karácsony Gergely elmondta, tanácsadó testületének tagját, Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsmant kérte fel az antikorrupciós ügyészségről szóló javaslat részleteinek kidolgozására, kormányra kerülésük esetén pedig őt is javasolná az intézmény élére.

Kaltenbach Jenő kifejtette, becslések szerint a korrupció miatt évente 500 milliárd forint kár éri az államit, ami időarányosan az uniós támogatások felének felel meg. "Így
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 13:31
Választás 2018 - Kormánypártok: Karácsony biztosítja bevándorláspárti szövetségeseit, hogy elkezdené a betelepí
A kormánypárti politikus azt mondta, Karácsony Gergely az elmúlt napokban Bécsben járt, és találkozott a volt szociáldemokrata osztrák kancellárral, Christian Kernnel. Azzal a politikussal, aki egyértelműen bevándorláspárti és egyértelműen támogatta a kötelező kvótát - emelte ki Hollik István.

Hozzátette: Karácsony Gergely hétfőn Brüsszelbe látogat, és ebből a két útból "egészen nyilvánvaló", hogy biztosítani akarja a bevándorláspárti szövetségeseit arról, hogy ha hatalomra jut, akkor elkezdené migránsok betelepítését Magyarországra.

"Brüsszel az ellenzéktől azt várja, hogy fogadja el a kvótát, a magyar emberek viszont ezt nem akarják, a Fidesz-KDNP pedig nem fogja hagyni" - jelentette ki Hollik István.
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 13:11
Választás 2018 - Rétvári: a baloldal egészségügyi miniszter-jelöltje továbbra is vizitdíjpárti
A kormánypárti politikus emlékeztetett, Karácsony Gergely úgy mutatta be a több pártot megjárt Komáromi Zoltánt, mint egészségügyi miniszter-jelöltjét.

Rétvári Bence rámutatott arra, hogy Komáromi Zoltán a vizitdíj és a kórházi napidíj elkötelezett támogatója, maga is petíciókat írt és támogatott a fizetős egészségügy mellett. Egy bukott javaslat bukott képviselőjét akarják hatalomba juttatni - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar emberek egyszer már egy hangos és egyértelmű nemet mondtak a fizetős egészségügyre és az egészségügy privatizációjára. Most viszont úgy látszik, a baloldal ismét figyelmen kívül hagyja sokmillió ember akaratát, és nem akar letenni a vizitdíj bevezetéséről - figyelmeztetett a kereszténydemokrata politikus.

Azzal, hogy Komáromi Zoltánnal a fizetős egészségügy bevezetésén dolgoznak, a baloldal arról tesz tanúbizonyságot, hogy nekik továbbra sem az emberek számítanak - mutatott rá az államtitkár, hozzátéve, Gyurcsány egykori emberének felkérésével
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 12:31
Választás 2018 - Politológus: kérdés, hogy az ellenzéki egyeztetéseket tudják-e követni a választók
A politológus az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában kifejtette: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke "jót húzott" azzal, hogy ő hívta egyeztetésre vasárnapra az ellenzéki pártokat, ezzel "kivette a zászlót" Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének kezéből.

Az ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltek egymás javára történő visszaléptetéséről szólva hangsúlyozta, a választók nem tudják követni a "politikai matek" diktálta logikát, kacskaringót.

Galló Béla úgy fogalmazott: a tényleges kormányzati képesség nagyon nehezen képzelhető el erről az összetételű ellenzékről.
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 11:31
Képek, videók
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
szamuela286506098.jpg
lujza77
2008. július 22. kedd, 17:50
Leclerc egységei Párizs u
agica2004
2018. március 06. kedd, 21:57
Párizs 01.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:44
Párizs 02.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:42
Vasúti alagút Párizsban,
sanci81
2017. december 26. kedd, 16:07
párizs.jpg
lenke1964
2017. november 18. szombat, 08:02
eiffel-torony-parizs-o sz.
eckerkata
2017. október 10. kedd, 15:52
Párizs
gerbera64
2017. július 24. hétfő, 09:00
repülés-Lindbergh Párizs.
agica2004
2017. július 14. péntek, 13:13
német tisztek Párizsban.j
agica2004
2017. július 09. vasárnap, 19:43
Romantika párizsban
eva6
2017. június 29. csütörtök, 21:23
könyvek-parizs.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:47
Párizs
sanci81
2017. április 16. vasárnap, 16:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.