Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:14 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Övék a mennyek országa - Böjte atya az üldözött keresztények
Övék a mennyek országa - Böjte atya az üldözött keresztényeket segíti Irakban
Övék a mennyek országa, magyar dokumentumfilm
2017. június 06. Az észak-iraki üldözött keresztény kisebbséget, a keresztény egyházaknak a régióban folytatott munkáját mutatja be az "Övék a mennyek országa" című dokumentumfilm. A Közel-Kelet vallási kisebbsége, a kereszténység ellen népirtás folyik-állítják főpapok, a menekülteket segítő szervezetek vezetői, önkéntesek, akiket a közmédia 2 fős stábja szólaltatott meg néhány napos útjuk során Irakban. Kiégett templomok, lerombolt városok és falvak fogadták azt a magyarországi delegációt, amelynek tagjai voltak: Böjte Csaba ferences szerzetes, Sajgó Szabolcs a jezsuita menekültszolgálat képviselője és Hölvényi György európai parlamenti képviselő. Megrázó képsorok döbbenetes találkozásokról, szívszorító imádságokról, meggyalázott kegyhelyekről, és megrendítő vallomások a reményt örökké szívükben hordozó keresztényektől, akik otthonaik és egész életük újjáépítéséhez tőlünk, magyaroktól is segítséget kapnak. Siklósi Beatrix és Marossy Géza filmje.

Első rész Videó Link

Második rész videó Link
maroka, 2018. február 07. szerda, 10:42
Címkék: Böjte Csaba, Sajgó Szabolcs, Hölvényi György, Siklósi Beatrix, Marossy Géza, mennyek országa,
Kommentek
Apostol 03. adás - Szmirnai Szent Polikárp vértanú püspök
3. rész összefoglalója: Az apostoli ,,forró-drót"és az apostoli atyák nagy üzenete az új evangelizáció korában élő keresztényeknek: az apostolság nem ,,térítés", hanem élet átadás. Vendégünk: Szmirnai Szent Polikárp vértanú püspök
Videó
maroka, 2018. február 14. szerda, 20:08
Február 14. HAMVAZÓSZERDA - A NEGYVENNAPOS NAGY BÖJT KEZDETE
Február 14. HAMVAZÓSZERDA - A NEGYVENNAPOS NAGY BÖJT KEZDETE

A húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdete, a hamvazószerda idén február 10-ére esik. A nagyböjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére.

A hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap, a húsvét ünnepét megelőző 40 napos nagyböjt kezdete. Neve onnan származik, hogy az őskeresztények vezeklésként hamut szórtak a fejükre, ez a 12. századtól az egyházi szertartás része lett (hamvazkodás).

Az ókereszténység idején a mezítlábas, zsákruhába öltözött nyilvános bűnösöket a püspök a templomba vezette, majd miután a bűnbánati zsoltárokat elimádkozták, fejükre hamut hintett, és kiutasította őket a templomból. A kiutasítottaknak egészen nagycsütörtökig tilos volt a templomba belépniük.
Hamvazkodás egy amerikai
ronix, 2018. február 14. szerda, 16:23
Húshagyókedd
ami a katolikus közösségekben már a húsvétot megelőző nagyböjt első napja. Korunkban már nem csak vallási alapon szokás néhány hétig húsmentesen étkezni: sokan esküsznek a tavaszi tisztítókúra egészségünkre nézve áldásos hatására.

Érzékeny búcsú: ,,Hús, ég veled!"
Nagyböjt = tavaszi tisztítókúra, mely egészségünkre nézve áldásos hatására.

- Nagyböjt a katolikusoknál
Hamvazószerdán idén február 13-án veszi kezdetét a negyvennapos böjt, melynek során a keresztények Jézus Krisztus föltámadásának ünnepére, a húsvétra készülnek. Ferenc pápa ezt az időszakot a megújulás és a kegyelem idejének nevezte, amikor ,,Szükségünk van arra, hogy újra meghalljuk a próféták kiáltását, akik felemelik hangjukat és felráznak minket". Hamvazószerdán és a rákövetkező vasárnapon a katolikus hívek homlokát az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamujával hintik meg, vagy kis kereszt alakú hamujellel jelöli meg a pap, miközben hagyományosan a következőket mondja:
maroka, 2018. február 14. szerda, 10:15
Február 14-én, Hamvazószerdán kezdődik a Húsvétot megelőző
Február 14-én, Hamvazószerdán kezdődik a Húsvétot megelőző negyven napos böjti időszak.

A nagyböjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére.

Szigorú böjtöt Hamvazószerdán és Nagypénteken tartanak. E napokon csak háromszor esznek és egyszer laknak jól. E két napon és nagyböjt többi péntekén 14 éves vagy annál idősebb tagjait arra kéri az egyház, hogy a böjti fegyelem részeként ne fogyasszanak húst. A böjt - mely háromszori étkezést, ebből egyszeri jóllakást és a hústól való tartózkodást foglalja magában - 18 éves kortól a megkezdett 60. életévig kötelező. Hústilalom alól felmentést kaphatnak a betegek és azok, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de ilyen esetben más bűnbánati cselekményt kell végezniük.

A húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje hamvazószerdától Szentháromság vasárnapig (Pünkösd utáni
koszegimarika, 2018. február 14. szerda, 09:48
Ferenc pápa üzenete a betegek XXVI. világnapjára
volt telve (vö. Jn 8,31-39) és olyanokkal, akik testükben voltak betegek (vö. Jn 5,6). Ő mindenkinek nyújtotta irgalmát és megbocsátását, a betegeknek fizikai gyógyulást is, mint az Isten országa túláradó életének jelét, ahol minden könnyet letörölnek majd. Máriához hasonlóan a tanítványok nem csak arra kaptak meghívást, hogy gondoskodjanak egymásról. Tudják ugyanis, hogy Jézus Szíve kivétel nélkül mindenki előtt nyitva áll. Az Isten országának Evangéliumát mindenki számára hirdetni kell és a keresztényeknek szeretettel kell fordulniuk mindenkihez, aki szükséget szenved, egyszerűen azért, mert személyek, Isten gyermekei.
- 4. Az Egyháznak a szükséget szenvedők és betegek iránti anyai hivatása a kétezer éves története során konkrét formákat öltött, egy sor gazdag kezdeményezésben, amellyel a betegek felé fordult. Elkötelezettségünk történetét nem szabad elfelednünk; ma is folytatódik szerte a világban. Azokban az országokban, ahol létezik elégséges közegészségügy, a katolikus szerzetesrendek, az
maroka, 2018. február 11. vasárnap, 16:08
Balog Zoltán: a Fehér Ház költségvetési igazgatója is a magyar-amerikai kapcsolatok megújítását szorgalmazza
Balog Zoltán péntekenmintegy egyórás megbeszélést folytatott a Fehér Házban a költségvetésért felelős miniszteri rangú igazgatóval.A tárcavezető az MTI-t arról tájékoztatta: a megbeszélésen a magyar-amerikai kapcsolatok gazdasági és biztonságpolitikai vonatkozásait tekintették át, valamint szó esett a magyar kormánynak az üldözött keresztények érdekében tett figyelemre méltó erőfeszítéseiről.

A magyar-amerikai kapcsolatok gazdasági és biztonságpolitikai vonatkozásait Balog Zoltán fontosaknak mondta, s kifejtette: Magyarországnak Németország után az Egyesült Államok a második legfontosabb gazdasági partnere, és jelentős a magyar szerepvállalás a NATO-ban is. Mint a miniszter elmondta: az amerikai fél elégedett a magyar szerepvállalással az észak-atlanti szövetségben, különösen annak fényében, hogy Budapest növeli majd hozzájárulását a katonai-biztonsági szervezet költségvetéséhez.

A Fehér Házban folytatott megbeszéléseken szóba került, hogy szükséges az amerikai-magyar kormányközi
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 12:59
Bakhita Szent Jozefina Szűz február 08.
Forrás: Katolikus sk
....................
Szent Bakhita Jozefina 1869-ben született egy kis szudáni faluban, Darfúr régióban. Gyermekkorában elrabolták, és eladták rabszolgának. Születésekor nem Bakhitának nevezték, szörnyű élményei hatására azonban elfelejtette azt a nevét, melyet szülei adtak neki. Bakhitának, mely ,,szerencsés"-t jelent, elrablói nevezték el. El Obeid és Kartúm rabszolgapiacain egyik gazdától a másikhoz kerülve mind fizikai, mind erkölcsi értelemben megtapasztalta a rabszolgák megalázottságát és szenvedéseit.
Kartúmban (Szudán fővárosa) Bakhitát megvásárolta Callisto Legnani olasz konzul. Kellemes meglepetésére elrablása óta most először nem korbácsolta senki, miközben megkapta feladatait, ehelyett szeretettel bántak vele. A konzul házánál Bakhita békét, meleg légkört és az öröm pillanatait élte át, még ha nosztalgiával gondolt is talán örökre elvesztett
maroka, 2018. február 08. csütörtök, 11:29
A keresztény vallás szépségei - nagy közös áldozatuk szavai
A keresztények, köztük az állandó Illés reformátusok állandóan ismételt világ-könyvtárával az országnak nagy közös áldozata még vegetál, olyanok áldoztak meg, amik kereszténynek és humánusnak tartják magukat olyan fertelmes és iszonyatos módon, amit le sem lehet írni elmebetegezve az áldozatot maguk helyett, mint skizoprenek. Ezek a keresztények a perverz vallásaikkal együtt.

Iszlám szintén a világ könyvtár részeként került berendezésre a Hunnia börtöne által az oroszoknak, amik jelenleg a Vatikánt jelentik azzal a Duna tévével, amelyik élővilág ellenes csapásaival körben járt a lakásban a falon gyalázásom és csonkításaim közben Herman Ottó nevével létrehozva őket, amit az elmebetegeik vigyorogva mutattak a médiában is.

Mivel Mohamed a lányom, Mohamednek törökök öltöztek be, nincs miről beszélni.

Sajnálatos dolog, hogy kis csoport terrorista adott hírt arról 2011-ben az Iker torony, mint űrpusztító helyszínéről, hogy Íziszként engem áldoznak közösen lezárt határain belül
kohlinka, 2018. február 08. csütörtök, 06:43
Képek, videók
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
30. Keresztények.bmp
marcyt
2012. február 03. péntek, 18:43
Keresztények
megyerimihaly
2011. november 20. vasárnap, 04:53
Jártak erre keresztények
gaazgezabandi
2008. május 10. szombat, 13:26
böjte csaba atya 2016.jpg
maroka
2018. február 14. szerda, 09:48
böjte csaba0115.jpg
maroka
2018. január 15. hétfő, 13:17
böjte csaba0107_2.jpg
maroka
2018. január 08. hétfő, 17:03
böjte csaba0107.jpg
maroka
2018. január 08. hétfő, 17:02
böjte csaba karácsony1225
maroka
2017. december 25. hétfő, 12:53
Kanada_Böjte Csaba.jpg
maroka
2017. december 09. szombat, 14:55
Kanada_Böjte Csaba_2.jpg
maroka
2017. december 09. szombat, 14:54
böjte csaba1203.jpg
maroka
2017. december 03. vasárnap, 22:20
böjte csaba_kanada.jpg
maroka
2017. december 01. péntek, 18:27
böjte csaba1105.jpg
maroka
2017. november 05. vasárnap, 18:46
Böjte csaba Gödöllő_2.jpg
maroka
2017. október 27. péntek, 18:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.