Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 13:46 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közép- és kelet-európai országok közös nyilatkozata az agrárinnováció fejlesztéséről
Feldman Zsolt elmondta, a visegrádi négyek, valamint Bulgária, Horvátország, Románia és Szlovénia, valamint a balti országok mezőgazdaságának vezetői egyetértettek abban, hogy közös stratégiát alkotnak a BIOEAST néven elindított programban való részvételről.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az európai bizottság a 2021-27-es időszakra tízmilliárd eurót javasolt agrárélelmiszer és biomassza alapú gazdasággal összefüggő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységre, majd hozzátette, Kelet-és Közép-Európa országai az elmúlt tíz évben összesítve is csak tíz százalék alatti részesedést szereztek meg az EU mezőgazdasági innovációra fordítható forrásaiból. A közös nyilatkozatot aláíró országok kinyilvánították, hogy a régió fontosnak tartja a térségnek jelentős innovációs témák megjelenítését az Európai Bizottság munkaprogramjában, valamint olyan makroregionális kutatási és innováció stratégiát alkotnak, mely közös célokat és közös prioritást képes elérni és megvalósítani - hangsúlyozta Feldman Zsolt.

A szlovák mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterhelyettes, Csicsai Gábor rámutatott, mivel a termőföld területét nem lehet növelni, a fejlődés érdekében több hozzáadott értéket kell megjeleníteni a mezőgazdasági termékekben.

Pavel Sekác, cseh mezőgazdasági miniszterhelyettese elmondta, erős verseny zajlik az Európai Unió 15 fejlett tagállama és a közösség kevésbé fejlett tagjai között, és összefogás szükséges a hátrányok csökkentéséhez.

A lengyel Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri főtanácsadója, Zofia Krzyanowska emlékeztetett arra, hogy országa a BIOEAST program egyik elindítója és örömmel látják a kezdeményezés mögé felsorakozó régiós támogatást. A tíz ország által aláírt dokumentum szerint a felek támogatják a biomassza alapú fenntartható növekedést a versenyképes és magas minőségű élelmiszer- és takarmánygyártás eléréséhez.

Az aláírók fontosnak tartják a vidéki térségek felzárkóztatását, segítve őket egy innovatív, integratív és klímatudatos növekedési modell kifejlesztésében. Olyan termelési rendszerek fejlesztését is javasolták, melyek régió-specifikus végtermékeket gyártanak.

Kiemelték, hogy a sokféleség a fenntarthatóság záloga, ezért a biomassza alapú gazdasági innovációknak nem korlátozni, hanem támogatni kell a diverzitást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 14:52
Címkék: Feldman Zsolt, Kelet-és Közép-Európa, Európai Bizottság, Csicsai Gábor, Pavel Sekác, Európai Unió,
Kommentek
Zalaegerszegen tartja ülését a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság
a zalai megyeszékhelyen megvalósuló komplex gazdaságfejlesztési programról, amelynek eredményeként több ezer új munkahely jött létre a városban.

A 265 hektáros területen épülő járműipari tesztpálya 45 milliárd forintos ráfordítással valósul meg, emellett logisztikai központ és konténerterminál épül a zalai megyeszékhelyen. Zalaegerszeg lett az ötödik generációs mobilhálózat, az 5G tesztvárosa, amelyhez egy komoly smart city projekt is társul - közölte.

A közlekedési infrastruktúra fejlesztéséről elmondta: 170 milliárd forint beruházással a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő kétszer kétsávos út épül és folyamatban van a várost az M8-as autóúttal - ezen keresztül Ausztriával - összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út tervezése.

A városban 600 millió forint ráfordítással korszerű munkásszálló létesül, további 600 millió forintot pedig a duális képzőközpontot kialakítására fordítnak. Az egyetemeken 4,4 milliárd forintos fejlesztés kezdődött el, amelynek keretében SSC központ is
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 16:12
Ukrán oktatási törvény - Szijjártó: a kormány megvédi a kárpátaljai magyarok jogait
további tárgyalásokra.

Szijjártó Péter kitért arra is: a Velencei Bizottság is foglalkozott azzal, hogy a magániskolák jelentsenek kivételt a törvény hatálya alól, és itt sem zárkóznak el az ukránok a tárgyalás elől.

Ezért reméli, hogy a kormányközi munkacsoport ülésén ez is előkerül - tette hozzá.

A külgazdasági és külügyminisztert kérdezték arról is, hogy szerdán Washingtonban tárgyal az amerikai külügyminiszterrel.

Azt mondta, beszélnek majd a gazdasági együttműködés további fejlesztéséről, energiadiverzifikációs folyamatokról - hiszen Donald Trump amerikai elnök korábban Varsóban beszélt arról, hogy a közép-európai energiaellátás biztosításában az Egyesült Államoknak is szeretne szerepet adni -, valamint a védelmi együttműködési megállapodás megújításáról. Jelezte: nyilvánvalóan előkerülnek olyan regionális kérdések is, amelyek szempontjából az ukrán külügyminiszterrel folytatott tárgyalás is fontos lehet.

Az ukrán parlament által tavaly szeptemberben elfogadott új oktatási
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 19:42
Átadták a MOME műterem- és médiaházát
A kormányzat 2014-ben döntött a MOME Campus átfogó fejlesztéséről, amelyre bruttó 19,4 milliárd forintot biztosított. A beruházás keretében 2019-re 30 ezer négyzetméternyi oktatási és kutatási tér épül fel vagy újul meg egy 15 ezer négyzetméteres, a jövőben bárki számára látogatható parkban - közölte az épület pénteki átadásán Fürjes Balázs, a budapesti fejlesztések kormánybiztosa.

Mint hangsúlyozta, a designra épülő ipar a magyar gazdaság és kultúra egyik kitörési pontja, a most zajló beruházás eredményeként pedig a világ egyik legjobb designegyeteme és alkotóközpontja születik meg Budapesten.

Fürjes Balázs az MTI-nek elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően világszínvonalú műhelyek, hangstúdiók, fotóműhelyek, filmstúdiók, tárgyalkotó műhelyek épültek, létrejön egy mindenki számára látogatható egyetemi könyvtár, a kutatási központ pedig még több saját bevételhez juttatja a MOME-t.

Fülöp József rektor hozzátette: a beruházás első ütemeként a műhelyház már tavaly elkészült, mostantól pedig a
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 16:26
Választás 2018 - Szél Bernadett nyilvános vitára hívja fideszes ellenfelét
komoly adóssága van a Fidesznek, Csenger-Zalán Zsolt, aki jelenleg is Budakeszi és Budaörs országgyűlési képviselője, keveset tett az ott élőkért, szerinte sokkal inkább a Fideszt képviselte a parlamentben.

Kijelentette: nincs szükség a közéletben nulla teljesítményt nyújtó politikusokra.

Kifogásolta, hogy Csenger-Zalán Zsolt számos fontos kérdésben "néma maradt", például amikor a településektől elvették az iskoláktól, amikor útdíjat vetettek ki a térségre, de a közösségi közlekedés fejlesztéséről sem fejtette ki véleményét.

Szerinte ha Csenger-Zalán Zsolt nemet mond a felkérésére, azzal megfutamodik.

Az LMP társelnöke azt mondta, bár ő maga a Fidesz legesélyesebb kihívója Budakeszin, győzelmének feltétele, hogy a Jobbikkal is megegyezés szülessen, a kormányváltás érdekében lehetőleg országos szinten.

Szél Bernadett az ellenzéki pártok közötti választási egyeztetésekkel kapcsolatos kérdésekre azt felelte: pártja minden találkozón jelen lesz, vasárnap a Gyurcsány Ferenc DK-elnök
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 13:21
Március 15. - Potápi Árpád János: amikor a közép-európai népek összefognak, nagy tettekre képesek
A Boksay József Kárpátalja Megyei Szépművészeti Múzeumban Történelem 360 fokban című, panorámaképeket, köztük az 1849. március 11-én vívott nagyszebeni csatáról készült panorámafestmény részleteit molinókon bemutató tárlatot megnyitó beszédében Potápi Árpád János hangsúlyozta: Kárpátalja az a hely, ahonnan magyar szabadságharcok vagy a hozzájuk vezető folyamatok kiindultak. Ilyen volt a II. Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc is, és így volt ez 1848-ban is, amikor a kitörő forradalom hírére ennek a vidéknek a népe a forradalom és a szabadságharc oldalára állt - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, a kiállítás megnyitója alkalmat nyújt arra, hogy a kárpátaljai magyarság megemlékezzen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójáról. "A Kárpátalja területén élő népek támogatták a szabadságharcot, ahogy a lengyelek is, akikkel a történelmünk évszázadokon keresztül összeforrt" - emlékeztetett. Nem véletlen, hogy a nagyszebeni csatát ábrázoló, a lengyelországi Tarnówban őrzött körképet is
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 18:12
Norvégia függetlensége...
Városmajor utcai ,,iskola komplexum" tervezését, építését.
1908. Megindul a Nyugat című folyóirat Ignotus és Osváth Ernő szerkesztésében. I. Ferenc József kiáltványban bejelenti Bosznia-Hercegovina annexióját.
1908. Az év folyamán megalakul az Országos Anya- és Csecsemővédő Egyesület. Célja: szegény nők támogatása a terhesség, szülés, gyermekágy és szoptatás ideje alatt.
1908. Az országgyűlés elfogadja a Tisza 20 évre szóló fejlesztési programját. A XLIX. tc. a vízi utak fejlesztéséről és egyéb beruházásokról dönt.
1908. Törökország: Az alkotmányos kormányzás helyreállítása nyomán - egy harminc évvel korábbi törvény alapján - szavazati jog a bizonyos mértékű jövedelemadót fizető férfiaknak
1908. Hódmezővásárhely : Az év folyamán az Erzsébet szemkórház telkén felépül az új általános kórház. - Megalakul az Iparos Daloskör. - A város belterületi utcái közül 43 utcát jelölnek ki téglaburkolásra. - A Kossuth téren felállítják Pásztor János Korsós
szatucsek, 2018. március 09. péntek, 19:15
Putyin: sikeres volt a kísérlet mindegyik újfajta hadászati fegyverrel, a rakétavédelmi rendszer kidobott pénz
beszédében újfajta hadászati fegyverek kifejlesztését jelentette be, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok egyoldalúan kilépett a rakétavédelmi rendszerekről szóló, 1972-es ABM-szerződésből. Putyin a többi között a radarok számára láthatatlan atommeghajtású manőverező robotrepülőgép, nagy hatótávolságú, Kinzsal (Tőr) nevű hiperszonikus rakéta, továbbá egy új, Szarmat típusú nehéz interkontinentális ballisztikus (ICBM) rakéta, illetve atomtöltettel is felszerelhető nagy hatótávolságú mélyvízi drón kifejlesztéséről beszélt.

Az NBC felhívja a figyelmet arra, hogy szakértők szkeptikusan fogadták Putyin bejelentését, mert beszéde közben nem mutatták be valós tesztet ICBM-fegyverrel. Putyin kitérő választ adott arra a konkrét kérdésre, hogy Oroszország sikeres kísérletet hajtott-e végre atomhajtású ballisztikus interkontinentális rakétával?

"Minden egyes fegyverrendszer, amelyről ma (csütörtökön) beszéltem, könnyen kitér a rakétavédelmi rendszerek elől, és elkerüli őket" - mondta Putyin. Hozzátette,
velemenyezd, 2018. március 02. péntek, 07:04
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
Nyilatkozat
sanci81
2017. május 07. vasárnap, 09:40
Nyilatkozat 01.jpg
chillik
2016. szeptember 21. szerda, 08:14
Nyilatkozat 02.jpg
chillik
2016. szeptember 21. szerda, 08:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.