Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:09 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Áfacsalás miatt indult eljárás egy húst importáló bűnözői csoport ellen
Simon Béla közleménye szerint az egy érdi férfi és fiatal élettársa irányítása alatt álló cégvezetők több társaság nevében húsipari termékeket importáltak Lengyelországból és Szlovákiából, majd az árut papíron több magyar strómancégen keresztül átfuttatva kis- és nagykereskedőknek, élelmiszeripari feldolgozó cégeknek értékesítették.

A közismert áfacsaló módszert alkalmazták: a vállalkozások a nettó áron (általános forgalmi adó, vagyis áfa nélkül) beszerzett importárut itthon már áfával növelt áron adták tovább a láncolat következő tagjának. A valótlan tartalmú számlák felhasználásával egyrészt azt a látszatot keltették, hogy az árut belföldön szerezték be, másrészt a számlázó cégek az értékesítésből származó bevétel után minimális adót fizettek.

A csalás révén forgalomba került 2600 tonna import baromfi- és sertéshúst az átlagos piaci ár alatt terítették, elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében, versenyhátrányba hozva ezzel az ágazat tisztességes kereskedőit.

A rajtaütés napján a pénzügyi nyomozók 22 helyszínen tartottak házkutatást, foglaltak le bizonyítékokat. Az okozott kár enyhítése érdekében bankszámlákat zároltak.

A társaság vezetőinek üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt kell felelniük. A két irányító mellett a pénzügyi nyomozók hat magyar állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként és két ember ellen körözést rendeltek el - zárul a NAV közleménye.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. november 28. hétfő, 09:51
Címkék: Simon Béla, húst importáló, árut papíron, közismert áfacsaló, nettó áron, láncolat következő,
Kommentek
Evezős vb - Mindkét magyar kettes a 12. helyen zárt
A verseny eredményközlő honlapjának beszámolója szerint a férfi kormányos nélküli ketteseknél Juhász Adrián és Simon Béla 6:40:38 perc alatt teljesítette a távot, míg a nőknél a Polivka Dóra, Krémer Eszter egységnek 7:36:96 percre volt szüksége a 2000 méter megtételéhez.

Ez a versenyszám a férfiaknál és a nőknél is szerepel az olimpia programjában, a vb-n előbbieknél 25, utóbbiaknál 15 egység indult.
velemenyezd, 2018. szeptember 15. szombat, 09:31
Evezős vb - Pétervári-Molnár és a férfi kettes is B döntős
A verseny eredményközlő honlapjának beszámolója szerint a pénteki elődöntős középfutamában Pétervári-Molnár férfi egypárban az ötödik helyen végzett. A magyar evezős visszafogott rajtot követően féltávig az utolsó helyen állt. Akkor növelte a tempóját, de így is csak szerb riválisát tudta megelőzni, míg a negyedik helyen zárt litvánt méterekre közelítette meg. Pétervári-Molnár vasárnap zárásként a hetedik helyért küzdhet.

Szintén a hetedik helyért lapátolhat majd a szombat délelőtti B döntőben a férfi kormányos nélküli kettes is: Juhász Adrián és Simon Béla az elődöntős középfutamában az utolsó, hatodik helyen ért célba pénteken.

A vb vasárnapig tart, a megméretésen 62 ország több mint 900 evezőse indul, és 20 versenyszámban - ebből 14 olimpiai - hirdetnek győztest.
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 09:41
Evezős vb - Galambos Péter A döntős könnyűsúlyú egypárban
A verseny honlapja szerint Galambos döntőjét pénteken kora délután rendezik meg.

A negyeddöntőben érdekelt Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár), valamint a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a középfutamok során majd a felső ágon folytathatja szereplését pénteken. Csütörtöki futamában - amelyet a rossz időjárás miatt szerdáról halasztottak másnapra - mindkét egység magabiztosan végzett a harmadik helyen, s a negyeddöntőkből a futamok első három egysége jutott a legjobb 12 közé.

A tavaly kormányos kettesben világbajnok páros egyik tagja, Simon az MTI-nek elmondta: 11 éve a felnőttek között versenyez, de ebben a számban még nem találkozott olyan erős mezőnnyel, mint Plovdivban.

"Csak a szűken vett elithez 15-16 csapatot sorolnék, bármelyikük képes lett volna A döntőbe jutni. Közülük ugye már csak 12 maradt versenyben, szerencsére mi is. A negyeddöntőben nagyot kellett mennünk, hogy legyőzzük a jó erőkből álló svájci, valamint német párost is, és összejöjjön a továbbjutás" -
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 11:11
Evezős vb - B döntős a férfi könnyűsúlyú négypár
A verseny honlapjának beszámolója szerint a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Tamás Bence, Forrai Dávid összeállítású egység a szerdai futamban végig a harmadik helyen evezett, és végül több mint két másodperccel maradt el a csehektől, akik másodikként még az A döntőbe jutottak, amelyet szintén pénteken rendeznek.

Szerdán még az egypárban versenyző Pétervári-Molnár Bendegúz, valamint a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes száll vízre magyar részről.

A vb vasárnapig tart, a viadalon 62 ország több mint 900 evezőse indul, és 20 versenyszámban - ebből 14 olimpiai - hirdetnek győztest. A döntőket péntektől rendezik.
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:45
Két magyar egység negyeddöntős az evezős vb-n
Férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős a plovdivi evezős és paraevezős világbajnokságon, miután a viadal első napján előfutamában a 2. helyen végzett.
A magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a további magyar egységek közül kormányos nélküli kettesben a férfiaknál Juhász Adrián és Simon Béla előfutamában a 4. helyen zárt, így szerdán a negyeddöntőben (a legjobb 24 között) folytatja szereplését. A nőknél Polivka Dóra és Krémer Eszter a 3. lett, így a férfiakhoz hasonlóan ők is kihagyhatják a reményfutamot, esetükben a csütörtöki középfutam lesz a következő állomás, már a legjobb 12 között.
Könnyűsúlyú egypárban a férfiaknál Galambos Péter a 3., míg a nőknél Bene Dorottya a 4. lett, így mindkettőjüknek a keddi reményfutamban kell legközelebb evezniük.
A vb jövő vasárnapig tart, a megmérettetésen 62 ország több mint 900 evezőse indul, és 20 versenyszámban - ebből 14 olimpiai
- hirdetnek győztest, míg a paraevezősöknél kilenc számban osztanak érmeket.
maroka, 2018. szeptember 10. hétfő, 10:29
Evezős vb - Pétervári-Molnár és a Juhász, Simon páros negyeddöntős
A magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a további magyar egységek közül kormányos nélküli kettesben a férfiaknál Juhász Adrián és Simon Béla előfutamában a 4. helyen zárt, így szerdán a negyeddöntőben (a legjobb 24 között) folytatja szereplését. A nőknél Polivka Dóra és Krémer Eszter a 3. lett, így a férfiakhoz hasonlóan ők is kihagyhatják a reményfutamot, esetükben a csütörtöki középfutam lesz a következő állomás, már a legjobb 12 között.

Könnyűsúlyú egypárban a férfiaknál Galambos Péter a 3., míg a nőknél Bene Dorottya a 4. lett, így mindkettőjüknek a keddi reményfutamban kell legközelebb evezniük.

A vb jövő vasárnapig tart, a megmérettetésen 62 ország több mint 900 evezőse indul, és 20 versenyszámban - ebből 14 olimpiai - hirdetnek győztest, míg a paraevezősöknél kilenc számban osztanak érmeket. Az A döntőket jövő péntektől vasárnapig rendezik.
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 14:02
Tíz magyar érem az Európai Egyetemi Játékokon
evezésben, kajak-kenuban, cselgáncsban és teniszben képviseltették magukat. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) által szervezett események jellegzetessége, hogy nemzeti válogatottak helyett intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt rajtuk.

A magyar delegáció az Európai Egyetemi Játékokon is népszerűsítette a 2024-ben Miskolcon és Debrecenben sorra kerülő EEJ-t, amelynek rendezését idén nyerte el a két város.

A magyar csapat dobogósai:

Aranyérem:

---------Juhász Adrián, Simon Béla (Széchenyi István Egyetem), evezés, kormányos nélküli kettesKrémer Eszter, Polivka Dóra (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), evezés, kormányos nélküli kettes

Ezüstérem:

----------Szabó Bence, Szigeti Roland, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs (Széchenyi István Egyetem), evezés, könnyűsúlyú négyevezős

Bronzérem:

----------Gagyi Barbara (Széchenyi István Egyetem), evezés, egypárevezősKiffer Dorina (Budapesti Corvinus Egyetem), evezés, könnyűsúlyú egypárevezősPapp Gergely
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 13:08
Két magyar egység végzett a hatodik helyen a linzi evezős vk-n
A verseny honlapjának tájékoztatása szerint a vasárnapi A döntőkben a Juhász Adrián, Simon Béla világbajnok páros alkotta normálsúlyú kettes 6:44.150 perc alatt ért célba, ami a hatodik helyhez volt elég. Szombaton a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Forrai Dávid és Tamás Bence könnyűsúlyú négypár egység 6:10.300 perces eredménnyel zárt az A döntő hatodik helyén.

A linzi vk-futamra 31 ország 674 sportolója nevezett, a magyarok nyolc számban indultak.

A verseny újdonsága volt, hogy az első, pénteki napon az előfutamok helyett minden versenyszámban időfutamokat rendeztek. Az egymás utáni indításos rendszerben 30 másodpercenként rajtoltak a versenyzők, és az így mért idők alapján dőlt el minden futamban a továbbjutás a verseny későbbi szakaszaiba.

A három versenyből álló vk-sorozat utolsó állomását július közepén Luzernben rendezik.
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 13:01
Képek, videók
simonyi-szent-istvan-u nne
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 11:13
Simon Zsóka
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:17
Simon Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:07
Eközben Simon Péterhez ér
katalin_53
2018. június 16. szombat, 06:55
Serfőző Simon - Szívódik
sanci81
2018. április 01. vasárnap, 18:49
Cirenei simon segit vinni
maroka
2018. március 20. kedd, 11:23
SIMON-MV.jpg
cserhat3
2018. március 18. vasárnap, 15:34
sirenei simon0228.jpg
maroka
2018. február 28. szerda, 17:31
judás és simon.jpg
maroka
2018. február 01. csütörtök, 12:08
elena. simonova 2014.png
ildikocsorbane2
2018. január 23. kedd, 15:20
Vers az orosz importról 0
chillik
2018. február 26. hétfő, 06:11
Gyuri_Import bilder fr&ar
turamenet
2018. január 06. szombat, 10:30
Import áruk boltja Moszkv
megyerimihaly
2015. március 31. kedd, 00:16
march import 259.JPG
pergerne
2015. január 21. szerda, 13:23
Natural-gas-imports-by -pi
meki77
2014. április 22. kedd, 11:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.