Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 01:16 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fehérboros csirkesült
Hozzávalók:

3 csirkecomb (forgónál kettévágva)
2 nagyobb fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
2-3 szelet bacon
20 dkg gomba
10 dkg reszelt sajt
csirke fűszersó
majoránna

Elkészítése:

A szalonnát szélesebb csíkokra vágom és beleszórom a tepsibe. Erre fektetem a fűszersóval és majoránnával megszórt csirkecombokat.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágva a hús mellé szórom. A gombát nem tisztítom, csak jól megmosom, a nagyobbakat kettévágom. Ezek is a hús kísérői lesznek a tepsiben.

Jöhet a fehérbor, majd az egészet lefedem fóliával és meleg sütőbe tolom, ahol egy jó órát tölt letakarva. Ezután leveszem a fedést, meglocsolgatom az időközben zamatossá vált szafttal a húsokat, majd rászórom a reszelt sajtot.

Visszateszem a sütőbe, de már nem takarom be. Jó tíz perc elég ahhoz, hogy a sajt ráolvadjon a csirkecombokra, a szaft pedig lágy és krémes legyen.

Link
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:40
Címkék: szalonnát szélesebb, fokhagymát megtisztítom, nagyobbakat kettévágom, egészet lefedem, időközben zamatossá, reszelt sajtot,
Kommentek
Horváth Imre – Vérrel és korommal
[/kep]

1941. július 31.
Egy káplár előtt is megremegsz.
Tessék:
Így kezdődik a híres hősiesség.

1944. január
Ki küldte ránk ezt a kemény telet?
Farkascsordák tárt torka fenyeget -
s a fogcsattogtató, falánk halál,
akár a farkasok, csordába jár.


1944. március 20.
Hívtál csendőrt? Kértél te katonát?
Szúnyog adjon számukra szalonnát,
a szél szállást, a villám meleget -
és mind e jókban bővelkedjenek.

1944. június
Hadd lendüljön helyre a ferde
mérleg:
Lássák most a lelkem is feketének.
Kergessen kard. Csapjon le gumibot
rám.
Puszta létem legyen lázító botrány
-


s rémüldözzön a ,,Rend“ rajtam,
kívánom,
mint én, e vérben
chillik, 2017. május 25. csütörtök, 06:05
Mikor volt az első disznótor Magyarországon?
tenyésztettek.

Ősi hússertéseink sajnos kihaltak. A bakonyi fajta is. A mai híres magyar mangalica zsírsertés viszont tartja a szoros rokonságot az említett avarkori alföldi disznóval.

Íme, a magyar sertés története dióhéjban. Most pedig a disznótorok következnek.

Őseink bizonyára vándorlásuk során is bőven éltek sertéshússal, szalonnával. I. István 1036-ban intézkedett a Bakonyban makkoló sertésekről. I. Endre kiéheztetett ellenségének, III. Henriknek 1051-ben például 2000 oldal szalonnát küldött ajándékba. Persze ez csak sózott, esetleg borsozott szalonna volt. A paprikát nem ismerték. Ez a fűszerünk csak a 18. században kezd szélesebb körben elterjedni. Tehát csak vagy 200 éve beszélhetünk paprikás szalonnáról, kolbászról, gulyásról és paprikás csirkéről. Használtak ugyan korábban is fokhagymát, sáfrányt, zsályát, rozmaringot, borsot, gyömbért, kaport és majoránnát, csak éppen paprikát nem.

A cikk forrás:
sanci81, 2015. október 23. péntek, 16:19
Magyar élelmiszeripari termékbemutató Rómában
A római magyar nagykövetség és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által rendezett és termékbemutatóval, valamint kóstolóval egybekötött találkozó a magyar élelmiszeripar vállalatait az olasz országos és nemzetközi élelmiszerláncok képviselőivel, kereskedőkkel, bolttulajdonosokkal és közvetítő ügynökségekkel hozta közvetlen kapcsolatba.

A találkozón felszólaló Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta, a magyar élelmiszeripar prémium, vagyis kiemelt minőségű termékekkel kíván jelen lenni az egyébként minden külföldi terméket nehezen befogadó olasz exportpiacon. "Az olaszok elsősorban nyersanyag felvásárlásban érdekeltek, mi azonban késztermékekkel is jelen kívánunk lenni" - mondta az államtitkár.

Anna Maria Accili magyarországi olasz nagykövet hangsúlyozta, hogy az Expo 2015 milánói világkiállításon Magyarország pavilonja nagy sikert aratott.

Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős
velemenyezd, 2015. október 01. csütörtök, 17:30
Fehérboros csirkesült
4 db egész csirkecomb
20 dkg gomba
2 db hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
3 szelet bacon
10 dkg sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint majoranna

A szalonnát szélesebb csíkokra vágjuk, és beleszórjuk a tepsibe. Erre fektetjük a sóval és majoránnával megszórt csirkecombokat. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágva a hús mellé szórjuk. A gombát megtisztítjuk, félbevágjuk és a hús mellé helyezzük. Jöhet a fehérbor, majd az egészet lefedjük fóliával, és meleg sütőbe toljuk, ahol egy jó órát tölt letakarva. Ezután levesszük a fóliát, meglocsolgatjuk szafttal a húsokat, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Visszatesszük a sütőbe, de már ne takarjuk be. Jó tíz perc elég ahhoz, hogy a sajt ráolvadjon a csirkecombokra, a szaft pedig lágy és krémes legyen.

Krumplipürével tálalom.
csordasne, 2014. február 25. kedd, 13:52
Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval
4 db csirkecomb
60 dkg sütőtők
10 dkg húsos füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
2 ek.vaj
fél dl fehérbor
2 dl tejszín
1 ág rozmaring

bors

A sütőtököt tisztítjuk, 2x2 cm-es kockára vágjuk.A csirkecombokat megsózzuk, majd egy serpenyőbe, (tepsibe )a felforrósított vajon mindkét oldalukat megkapatjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, aláöntjük a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a sütőbe tesszük és a bőrüket ropogósra sütjük.. A kockára vágott szalonnát egy szélesebb edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és a rozmaring ágat, ízlés szerint sózzuk , borsozzuk. Fedő alatt saját levében 15 percig pároljuk. A rozmaring ágat kidobjuk. A combokat kiemeljük, tálra tesszük. A visszamaradt pecsenyelét és a tejszínt hozzá öntjük a sütőtökhöz és nagy lángon, fedő nélkül összeforraljuk,majd a tűzhelyet azonnal elzárjuk. A sütőtökragut a hús mellé halmozzuk.

Sült burgonyával tálalhatjuk.
erzsikepuskas, 2013. október 27. vasárnap, 16:58
Poznani kacsa
tegyük el későbbre leveshez, vagy alaplé készítéséhez.
A húst pácoljuk 12 órán keresztül a zúzott fokhagymában és a Sertéssült fűszerkeverékben.
A fokhagymadarabokat szedegessük le a kacsáról, hogy ne égjenek meg. A fél-kacsákat pirítsuk meg egy szélesebb serpenyőben a kacsazsíron. Majd tegyük egy hőálló edénybe. Öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órára. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot.
Kockázzuk fel a hagymát és a szalonnát. Dinszteljük meg egy lábosban a hagymát , majd adjuk hozzá az apróra vágott káposztát.
Pár perc sütés után adjuk hozzá a margarint, öntsünk alá vizet és bort. Pároljuk 30 percig.
Ízesítsük a káposztát cukorral és citromlével. Szórjuk meg liszttel és alaposan keverjük össze.
A másfél óra leteltével vegyük ki a kacsát a sütőből és vágjuk adagokra. Tegyük körbe káposztával és tegyük újra be a sütőbe. Süssük még 30 percig 150 fokon a fólia nélkül. Tálaljuk burgonyapürével vagy
zsokanita, 2013. március 24. vasárnap, 19:00
Képek, videók
32207_feherboros-tuzde lt-
feviroza
2014. december 15. hétfő, 17:50
28832_feherboros-tejsz ine
erzsikepuskas
2014. február 15. szombat, 09:27
fehérboros üveg.jpg
pildu
2012. március 18. vasárnap, 22:19
Lime-os, fehérboros lazac
veronika74
2009. szeptember 28. hétfő, 18:03
sütöm a szalonnát !
ibolya58
2009. december 20. vasárnap, 16:31
Este szalonnát sütünk
pirine
2008. június 14. szombat, 11:19
Apát tanitom szalonnát sü
train
2008. március 27. csütörtök, 16:34
mariann szalonnat sut
katika08
2007. március 30. péntek, 00:36
tesoek szalonnat sutnek e
katika08
2007. március 29. csütörtök, 15:15
Télapóra - Megtisztította
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:54
nagyobbaknak
mesetar
2012. október 17. szerda, 10:57
nagyobbak a fogaim bibi.j
grimilda
2009. június 20. szombat, 16:27
kicsit nagyobbak
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 14:55
nagyobbaknak:-))
magdaseppa
2008. szeptember 01. hétfő, 10:25
a nagyobbak
mandmtse
2008. január 22. kedd, 22:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.