Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:14 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban márciusban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) pénteken közölte, hogy márciusban havi szinten 4,4 százalékkal emelkedett a használt lakások eladásának száma a februári 3,9 százalékos visszaesés után. Tavaly márciushoz képest 5,9 százalékkal nőtt a gazdát cserélő lakások száma.

Az eladások márciusi ütemével számolva a teljes évben 5,71 millió lakáseladás lenne.

Elemzők 2,5 százalékos növekedést, évesítve 5,60 milliós számot vártak márciusra.

Márciusban a használt lakások medián ára 236 400 dollár volt, 6,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A vevőre váró használt lakások száma 6,6 százalékkal 1,83 millióra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A kedvező munkaerőpiaci helyzet és a gazdasági fellendülés egyaránt elősegítette, hogy egyre többen döntsenek lakásvásárlás mellett. A korlátozott készlet és a jelzáloghitel-kamatok emelkedésének kockázata arra ösztökélheti a vásárlókat, hogy még gyorsabban jussanak döntésre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Egyesült Államokban, használt lakások, gazdát cserélő, eladások márciusi, teljes évben, vevőre váró,
Kommentek
Külföldi egyetemek - Balog: az amerikai oktatási miniszter nem emelt kifogást a törvény ellen és megjelölte a t
erre válaszolt a magyar miniszter szerdán. A két levelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma juttatta el az MTI-hez.

Betsy DeVos amerikai oktatási miniszter levelében megköszönte az áprilisban Balog Zoltántól kapott tájékoztatást a felsőoktatási törvény változásával és a Közép-európai Egyetem (CEU) helyzetével kapcsolatban. Azt is írta, tisztában van azzal, hogy a jogszabály más, az Egyesült Államokhoz kötődő felsőoktatási intézményeket is érinthet.

A miniszter kifejtette: az Egyesült Államokban az oktatás elsődlegesen szövetségi tagállami és helyi felelősség. Tagállami szintű jogkörök a legtöbb felsőoktatási intézmény - ideértve a Magyarországon működők - jogállásával kapcsolatos ügyek, valamint a diploma-kibocsátási jogosultsága. A tájékoztatás szerint a Magyarországon felsőoktatási tevékenységet végző összes amerikai intézmény megkapta oklevelét vagy engedélyét az illetékes tagállami szintű hatóságtól, és rendelkezik egy, az amerikai oktatási miniszter által elismert szervezet
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 17:38
Emelkedett a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban májusban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) szerdán közölte, hogy májusban havi szinten 1,1 százalékkal nőtt a használt lakások eladásának száma az áprilisi 2,5 százalékos csökkenés után. Tavaly májushoz képest 2,7 százalékkal nőtt a gazdát cserélő lakások száma.

Az eladások májusi ütemével számolva a teljes évben 5,62 millió lakáseladás lenne.

Elemzők 0,5 százalékos visszaesést, évesítve 5,55 milliós számot vártak májusra.

Májusban a használt lakások medián ára 252 800 dollár volt, 5,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Ez volt sorban a 63. hónap, amikor a mediánár éves összehasonlításban emelkedett.

A vevőre váró használt lakások száma 8,4 százalékkal 1,96 millióra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Ez volt sorban a 24. hónap, amikor a vevőre váró használt lakások száma zsugorodott az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

A kedvező munkaerő-piaci helyzet és a gazdasági fellendülés egyaránt elősegítheti, hogy egyre többen döntsenek lakásvásárlás mellett,
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 16:38
Sojgu: Moszkva nyugaton tökéletesíti csapatai harci állományát
Elmondta, hogy a minisztérium az év végéig mintegy 20 csapategységet hoz létre a nyugati katonai körzetben, amelyek elhelyezéséhez mintegy 40 katonai lakótelep épül. Mindezt az orosz haderő modern fegyverek szállításával hangolja össze.

Sojgu elmondta, hogy Oroszország nyugati részén több mint 30 zászlóalj- és századszintű taktikai csoport áll készen a haladéktalan bevetésre. A katonai körzet erői az elmúlt fél év alatt több mint 300 egységnyi fegyverzetet és haditechnikát kaptak.

Szergej Sojgu szerint "egyes országok" a politikai, információs és gazdasági nyomásgyakorlás mellett igyekeznek a katonai erőt "eszközként felhasználni geopolitikai célok elérése érdekében".

"Nyugati kollégáink ezen lépései a biztonsági rendszer lerombolásához vezetnek a világban, erősítik a kölcsönös bizalmatlanságot, és arra kényszerítenek bennünket, hogy reagáló lépéseket tegyünk" - fogalmazott a tábornok.

Sojgu úgy vélekedetett, hogy a helyzet Oroszország nyugati határai mentén romló tendenciát mutat a
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 15:58
Elhunyt Jurij Drozdov, a KGB külföldi ügynökhálózatának volt főnöke
A 91 éves volt kémfőnök halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Drozdov második világháborús veteránként, az idegen nyelvek katonai főiskoláját elvégezve, 1956-ban lépett az Állambiztonsági Bizottság (KGB) kötelékébe, ahol a keletnémet titkosrendőrséggel való kapcsolattartásért felelős összekötő tiszt lett. 1962-ben szerepet játszott az Egyesült Államokban elítélt szovjet ügynök, Rudolf Abel és a Szovjetunióban lelőtt kémrepülőgép pilótája, Francis Gary Powers kicserélésében.

Diplomáciai fedésben 1964-1968-ben a KGB kínai, majd 1975-1979-ben egyesült államokbeli rezidense volt. 1971-től 1991-es lemondásáig irányította a külföldi ügynökhálózatot.

1979 decemberében ő volt a Hafizullah Amin afgán elnök palotája Storm 333 fedőnéven végrehajtott ostromának felelőse, amely a szovjet megszállás első szakasza volt.

1992-től a Namakon elemzőközpontot vezette, és tiszteletbeli elnöke lett az orosz titkosszolgálati kommandósok veteránszövetségének. A '90-es években három könyvet írt a
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 14:32
1956 - Könyvbemutatóval ért véget az emlékév New York-i rendezvénysorozata
meg, ezt Magyarország tette meg elsőként". (Povl Bang-Jensen nem adta ki a magyar tanúk nevét, félve attól, hogy családjukat Magyarországon meghurcolnák. Azon a napon pedig, amelyen az ENSZ Közgyűlésen a "magyar ügy" tárgyalása volt esedékes, a dán diplomatát a New York-i Alley Pond Parkban átlőtt halántékkal találták meg, halálát öngyilkosságnak minősítették.)

Az emlékév rendezvénysorozatának utolsó, kedd esti ünnepségén jelen volt a rejtélyes körülmények között meghalt dán diplomata Egyesült Államokban élő fia, Per Bang-Jensen, valamint Miszlivetz Ferenc, a kőszegi Felsőfokú Tanulmányok Intézetének alapító-igazgatója is. Bemutatták a Kiáltás a szabadságért: gondolatok az 1956-os magyar forradalomról az ENSZ-ben és azon túl is című tanulmánykötetet, amely a magyar forradalomról és szabadságharcról szóló tanulmányokat és esszéket gyűjti egybe, címével is jelképezve a magyar nép 1956-os segélykiáltását, utalva az ENSZ Biztonsági Tanácsának akkori tehetetlenségére. A könyvben szó esik a világszervezet
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 07:05
Fehér Ház: nincs esély az amerikai elnök és az észak-koreai vezető találkozójára
Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője keddi sajtótájékoztatóján hosszasan kitért az Észak-Koreából kómában hazaszállított és hétfőn meghalt amerikai diák, Otto Warmbier tragédiájára, amelyet óriási felháborodás övez az Egyesült Államokban.

A szóvivő így fogalmazott: "egyre távolibb a valószínűsége" annak, hogy Donald Trump személyesen találkozzon Kim Dzsong Unnal. "Egyértelmű, hogy nem közelebb, hanem egyre távolabb kerülünk azoktól a feltételektől, amelyeknek megteremtése esetén az elnök találkozott volna az észak-koreai vezetővel" - mondta Spicer, utalva Donald Trump egyik korábbi kijelentésére, miszerint hajlandó lenne találkozni Kim Dzsong Unnal.

A szóvivő kiemelte Donald Trump erőfeszítéseit, amelyeket a 22 éves Otto Warmbier hazaszállítása érdekében tett.

Az amerikai elnök kedden egyébként újságíróknak elődjét, Barack Obama elnököt okolta a fiatalember haláláért. Amint fogalmazott: ez nem történt volna meg, ha Warmbiert már korábban hazahozzák, akár még azon a napon is, amikor
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 22:05
A Kaláka Együttes kapja idén a Magyar Szabadságért díjat
Szergej Jeszenyin - verseit is éneklik magyar nyelven.

Magyarország mellett a határon túli magyar településeken is rendszeresen fellépnek, de koncerteztek már Argentínában, Belgiumban, Brazíliában, Chilében, Dániában, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Japánban, Kanadában, Lengyelországban, Mongóliában, Nagy-Britanniában, Németországban, Norvégiában, Olaszországban, Oroszországban, Portugáliában, Svájcban, Svédországban, Tajvanon, Ukrajnában, Uruguayban és az Egyesült Államokban is.

Az együttes 2000. március 15-én, 30 éves jubileuma alkalmából Kossuth-díjat kapott, 2004-ben Prima Primissima díjat, 2014-ben pedig Magyar Örökség Díjat vehetett át.

A Magyar Szabadságért díjat szombaton Gödöllőn adja át az együttesnek Gémesi György, a város polgármestere.

Az elismeréssel az elmúlt években mások mellett Nemeskürty Istvánt, a Kormorán együttest, Makovecz Imrét, Csoóri Sándort, Sebestyén Mártát, Grosics Gyulát, Bánffy Györgyöt, Jókai Annát, Böjte Csabát és Halász
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 18:44
Több mint félmilliárd dolláros megállapodást kötött az egyiptomi vasúttársaság és a GE Transportation
Az Erie Times-News című napilap beszámolója szerint az egyiptomi fél száz darab mozdonyt vásárol 575 millió dollárért. Az Evolution szériába tartozó mozdonyokat teher- és a személyszállító szerelvények vontatására is lehet használni.

A megállapodás pontos részleteinek kidolgozása még hátravan, de abban már dűlőre jutottak a felek, hogy a chicagói székhelyű GE Transportation 15 éven keresztül alkatrészeket szállít és a technikai támogatást nyújt az egyiptomi vasúttársaság új és régebbi mozdonyainak szervizeléséhez. Emellett gondoskodik 275 mérnök és más alkalmazott gyakorlati képzéséről is.

A GE Transportion a pennsylvaniai Erie város lévő üzemében gyárt mozdonyokat. Az azonban nem biztos, hogy az egyiptomi megrendelést itt teljesíti teljes egészében, ugyanis egyre általánosabb jelenség, hogy a külföldi vevők ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyártási folyamat bizonyos részét a célországban hajtsák végre.

Ez történt például India esetében: az indiai vasúttársaság 2015-ben ezer mozdonyt rendelt
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 16:44
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Használt gumiabroncs
sanci81
2015. november 12. csütörtök, 16:08
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
Hasznalt.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:08
Használt pc bolt a neten
abadszalok
2010. május 15. szombat, 17:01
használt a Bánfy szesz.jp
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:39
Használt újbusz
idvelkei
2010. január 24. vasárnap, 11:25
sokak által használt koká
kicsoda57
2009. szeptember 27. vasárnap, 15:15
Szájfény nem használt
mjdooo
2009. július 31. péntek, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.