Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:31 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban márciusban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) pénteken közölte, hogy márciusban havi szinten 4,4 százalékkal emelkedett a használt lakások eladásának száma a februári 3,9 százalékos visszaesés után. Tavaly márciushoz képest 5,9 százalékkal nőtt a gazdát cserélő lakások száma.

Az eladások márciusi ütemével számolva a teljes évben 5,71 millió lakáseladás lenne.

Elemzők 2,5 százalékos növekedést, évesítve 5,60 milliós számot vártak márciusra.

Márciusban a használt lakások medián ára 236 400 dollár volt, 6,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A vevőre váró használt lakások száma 6,6 százalékkal 1,83 millióra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A kedvező munkaerőpiaci helyzet és a gazdasági fellendülés egyaránt elősegítette, hogy egyre többen döntsenek lakásvásárlás mellett. A korlátozott készlet és a jelzáloghitel-kamatok emelkedésének kockázata arra ösztökélheti a vásárlókat, hogy még gyorsabban jussanak döntésre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Egyesült Államokban, használt lakások, gazdát cserélő, eladások márciusi, teljes évben, vevőre váró,
Kommentek
A magyar autósok többsége lehetségesnek tart egy autós hackertámadást
A reprezentatív kutatás szerint az autóval rendelkezők 90 százaléka - nagyjából 2,2 millió magyar -, az autóval nem rendelkezőknek pedig 80 százaléka - 2,7 millió lakos - mondta azt, hogy egy ilyen támadás veszélye már ma is valós.

A felmérés szerint az autóval rendelkezők 63 százaléka, azaz több mint 1,5 millió ember úgy gondolja, hogy az ő autóját nem érheti hackertámadás. Az autótulajdonosok által birtokolt járművek 77 százaléka rendelkezik olyan felszereltségi elemekkel, amelyek kockázatot jelenthetnek: ilyen például az elektronikus lopásgátló rendszer; 44 százalék rendelkezik okos funkciókkal, 31 százalékukban van fedélzeti számítógép, 21 százalékuk pedig vezetést segítő funkcióval is rendelkezik.

A lopásgátló feltörésére akkor van lehetőség, ha a hacker az autótól 10-30 méterre tartózkodik, és kívülről-belülről ismeri az ilyen jellegű rendszereket - hívta fel a figyelmet Ziv Levi, az NNG csoporthoz tartozó Arilou Cyber Security (Arilou Ltd.) ügyvezető igazgatója. Kifejtette: a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:03
Lavrov: Washington azért nem mér csapást Észak-Koreára, mert tudja, hogy van atomfegyvere
Szergej Lavrov szerint 2003-ban a Egyesült Államok "kizárólag" azért támadta meg Irakot, "mert százszázalékos információjuk volt arról, hogy nem maradt ott semmiféle tömegpusztító fegyver". Lavov úgy vélekedett, hogy "Koreára az amerikaiak nem fognak csapást mérni, mert nemcsak sejtik, hanem pontosan tudják, hogy vannak atombombái", és ezzel "gyakorlatilag mindenki egyetért".

Mint mondta, ha ezt az elemzési eredményt "nem fogják fel az Egyesült Államokban", akkor "ellenőrizetlen zuhanórepülésbe szakadtunk bele", ami sok tíz-, ha nem százezernyi ember szenvedését okozza majd a két Koreában, valamint a szomszédos Japánban, Oroszországban és Kínában.

Az ENSZ-közgyűlés ülésszakának eddigi munkáját értékelve elmondta, hogy Oroszország eddig egyetlen országtól sem kapott konkrét javaslatot arra a kezdeményezésére, hogy vezényeljenek kéksisakos békefenntartókat a Donyec-medencébe.

"Ha nem akarják ezt megvitatni, akkor mit tehetünk? Talán kényszerítsük őket?" - fogalmazott Lavrov.

Szíriáról
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 18:03
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten
három hónapos betéti állomány maximális állományát a negyedik negyedévre vonatkozóan, 300 milliárd forintról 75 milliárd forintra. A jövő évi inflációs prognózist - a külső környezet miatt - lefelé módosították, így továbbra is laza monetáris politika várható a jegybanktól.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai döntése nem okozott meglepetést, változatlanul maradt a kamatszint, ugyanakkor valószínű, hogy decemberben sor kerülhet a következő kamatemelésre az Egyesült Államokban.

A BÉT-en a blue chip részvények közül a héten egyedül a Richter árfolyama emelkedett, 0,92 százalékkal, a hét utolsó napján 6791 forinton zárta a kereskedést, a részvények heti forgalma 6,74 milliárd forint volt.

A Mol árfolyama 0,33 százalékkal gyengült, pénteken 24 430 forinton fejezte be a kereskedést, a részvények forgalma meghaladta az 5,58 milliárd forintot a héten.

A Magyar Telekom árfolyama 0,83 százalékkal csökkent, pénteken 479 forinton zárta a kereskedést, a részvények
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 17:53
Az amerikai magyarság két tekintélyes személyiségét tüntették ki New Yorkban
testületének, a Magyar Tudományos Akadémiának pedig kültestületi tagja. Alelnöke az Amerikai Magyar Alapítványnak, elnöke a New York-i 1956-os Emlékmű Bizottságnak, amely 2016-ban felállította a magyar '56-os forradalom emlékművét New Yorkban.

Üsztöke István az '56-os forradalomban nyomdászként vett részt: egyike volt azoknak, akik kinyomtatták Budapesten az egyetemi ifjúság 12 pontját. A forradalom leverése után külföldre kellett menekülnie; 1956 novemberében hagyta el szülőföldjét. Az Egyesült Államokban csatlakozott a Magyar Szabadságharcos Nemzetőr Világszövetséghez. 1994-ben az Amerikai Magyar Televízió operatőre lett, majd elindította saját, magyar nyelvű televízióját.

Papp István az ünnepség után az MTI-nek elmondta: következő nagy terve az, hogy emlékművet állítsanak Kossuth Lajos egyik leányának, Zsuzsannának. Kossuth Lajosnak mindkét lánya New Yorkban hunyt el. Egyik lánya, Emília síremlékét nemrégiben restauráltatta a magyar főkonzulátus. Kossuth Zsuzsanna földi maradványai egy New
velemenyezd, 2017. szeptember 22. péntek, 07:04
Orbán: Magyarország erejét Széchenyi-díjasai mutatják meg igazán
évben újabb 14-15 jelöltet.

Aztán minden évben kiderült, hogy az aggodalom teljesen alaptalan, "mert sosem fogynak el". És ez mutatja Magyarország valódi erejét - mondta.

Oláh György Nobel- és Széchenyi-nagydíjas kémikust idézte, aki szerint "a jövőbe be kell fektetni, és a legjobb befektetés, amelyet egy ország tesz, az a fiatalok nevelése".A kormányfő úgy fogalmazott, hogy ezek a szavak egy testamentum súlyával nehezednek ránk.

Hozzátette: sokat köszönhet a márciusban az Egyesült Államokban elhunyt tudósnak. Elmondta, a kétezres évek végén meglátogatta Amerikában a kedden Budapesten eltemetett kémikust, és feltette neki a kérdést: minek köszönheti, hogy ilyen magasra jutott. Oláh György erre azt felelte: "kiváló ellenfeleim voltak".

Eből látható - fűzte hozzá a miniszterelnök, hogy "még a szinte megérthetetlen kémiai tudományok tudósa is tud olyan mondatot mondani, aminek egy politikus hasznát veheti".

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a magyar nemzet évszázadokat töltött el más
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 20:03
Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szeptember 16-án zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 23 ezerrel, 259 ezerre csökkent, elemzők 300 ezres adatra számítottak.

A Harvey és az Irma hurrikán hatással volt a segélykérelmek alakulására - áll az amerikai munkaügyi minisztérium közleményében.

Ezzel megszakítás nélkül már 132 olyan hét telt el, amikor 300 ezer alatt maradt a kérelmek száma, ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa.

A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödése jeleként értelmezik az elemzők.

A heti ingadozásokat enyhítő négyheti mozgóátlag 6 ezerrel, 268 ezer 750-re emelkedett.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 44 ezerrel 1 millió 980 ezerre nőtt a szeptember 9-én zárult héten, négyhetes mozgóátlaga 6 ezer 500-zal, 1 millió 53 ezerre emelkedett.

Az amerikai munkaerőpiacon gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság. A pénzügyi és gazdasági világválság után,
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 14:53
Magyar irodalmárok a Zygmunt Haupt-fesztiválon
A fesztivált idén harmadik alkalommal szervezik meg. A Magyarországon is népszerű lengyel író, Andrzej Stasiuk kezdeményezésére 2015-ben indult irodalmi rendezvény célja, hogy szélesebb közönség számára újból felfedezzék Zygmunt Haupt (1907-1975) életművét.

A Lengyelországban több műve révén ismert Bodor Ádám szerzői estjét pénteken tartják meg Andrzej Stasiuk közreműködésével. A műsor elnevezése - Végnapok - Bodornak a Verhovina madarai című, lengyelül 2014-ben megjelent regényére utal.

Pálfalvi Lajos, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Közép-Európa Intézetének vezetője szintén pénteken a Haupt-életmű lengyel kutatóival együtt A geopoetika és az emigráció elnevezésű pódiumbeszélgetésen vesz részt.

A Haupt-fesztivál pénteki programjait a Göncölszekér együttes koncertje zárja, ezen az Izrael földjén című lemezen megjelent, Paul Celan, Nelly Sachs és Oszip Mandelstam verseire komponált dalok hangzanak el.

A fesztivál magyar műsorait a lengyelországi magyar évad keretében rendezik
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 11:52
A KFT 35 évvel ezelőtti lemezét mutatja be újra az A38-on
A KFT 2012 decemberében kezdte múltidéző koncertsorozatát az A38-on, akkor első, 1981 tavaszi fellépésük műsorát vették újra elő. Ezt követte egy évvel később az Üzenet a liftből/A fodrász című lemez előadása a megjelenés 30. évfordulóján, majd 2014 áprilisában a széria harmadik estje, három évtizeddel a legsikeresebb KFT-album, a Bál az Operában után.

"Már az elején kiderült, hogy érdemes tematikusan elővenni és eljátszani a lemezeinket, mert a közönség jól fogadja ezt. Az elmúlt több mint három és fél évtizedben volt klubunk a Józsefvárosban, a Lágymányosi Közösségi Házban, az Almássy téren vagy a Szkéné Színházban, és jó visszahozni a régi hangulatot" - idézte fel Márton András, a KFT dobosa, szervezője az MTI-nek.

A Macska az úton megjelenését megelőzte a KFT sikere az 1981-es táncdalfesztiválon a Bábu vagy című dallal. Ötmillió ember nézte a tévében, ahogy a kifestett arcú, robotszerűen mozgó Laár András ezt énekli: "Bábu vagy, bábu vagy, valaki elvakít/Bábu vagy, úgy mozogsz, ahogy ő
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:31
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Használt gumiabroncs
sanci81
2015. november 12. csütörtök, 16:08
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
Hasznalt.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:08
Használt pc bolt a neten
abadszalok
2010. május 15. szombat, 17:01
használt a Bánfy szesz.jp
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:39
Használt újbusz
idvelkei
2010. január 24. vasárnap, 11:25
sokak által használt koká
kicsoda57
2009. szeptember 27. vasárnap, 15:15
Szájfény nem használt
mjdooo
2009. július 31. péntek, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.