Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban márciusban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) pénteken közölte, hogy márciusban havi szinten 4,4 százalékkal emelkedett a használt lakások eladásának száma a februári 3,9 százalékos visszaesés után. Tavaly márciushoz képest 5,9 százalékkal nőtt a gazdát cserélő lakások száma.

Az eladások márciusi ütemével számolva a teljes évben 5,71 millió lakáseladás lenne.

Elemzők 2,5 százalékos növekedést, évesítve 5,60 milliós számot vártak márciusra.

Márciusban a használt lakások medián ára 236 400 dollár volt, 6,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A vevőre váró használt lakások száma 6,6 százalékkal 1,83 millióra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A kedvező munkaerőpiaci helyzet és a gazdasági fellendülés egyaránt elősegítette, hogy egyre többen döntsenek lakásvásárlás mellett. A korlátozott készlet és a jelzáloghitel-kamatok emelkedésének kockázata arra ösztökélheti a vásárlókat, hogy még gyorsabban jussanak döntésre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Egyesült Államokban, használt lakások, gazdát cserélő, eladások márciusi, teljes évben, vevőre váró,
Kommentek
Az abortusz mellett és ellen is tüntetnek Kentuckyban
A középnyugati szövetségi államban republikánus a kormányzó és republikánus többségű a törvényhozás, s Kentuckyban tavaly a választók 62,5 százaléka Donald Trumpra voksolt.

A hagyományosan konzervatív államban az év elején a kentuckyi törvényhozás két törvényt is elfogadott: az egyik megtiltja a húszhetes terhesség utáni abortuszt, kivéve abban az esetben, ha az anya élete veszélyben van, a másik törvény pedig előírja, hogy a terheségmegszakítás előtt az orvosnak kötelezően meg kell mutatnia a magzat ultrahangos képét.

A helyi kormányzat most az abortuszt érintő újabb szigorító rendelkezésekre készül. Matt Bevin kormányzó a Louisville-i klinika engedélyének visszavonását tervezi, ez az egyetlen kórház az államban, ahol abortuszt hajtanak végre. Támogatja őt ebben a Mentsd meg Amerikát nevű, befolyásos civil szervezet, amely szombatra hirdette meg a klinika bezárását sürgető tiltakozó rendezvényét. Ezzel egy időben az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) nevű baloldali szervezet is
velemenyezd, 2017. július 22. szombat, 07:50
Trump elnöki rendeletet adott ki a védelmi ipar megerősítéséről
A dokumentum előírja a védelmi szektor teljes körű átvizsgálását, valamint a beazonosított hibák és hiányosságok kijavítását és megerősítését.

Peter Navarro, a Fehér Ház Országos Kereskedelmi Tanácsának igazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: az elnöki rendelet célja, hogy a kormányzat általános képet kapjon a védelmi ipar szereplőiről, beleértve azokat a vállalatokat, amelyek elhagyni készülnek az ágazatot, bizonyos űrt hagyva maguk után az amerikai fegyvergyártásban.

Az elnöki rendelet egyúttal javaslatokat is kér a védelmi ipar fejlesztését szolgáló szabályozási és törvényi változtatásokra.

"Amerika védelmi ipara nagyon leromlott" - fogalmazott Navarro. Ennek alátámasztására kifejtette, hogy például pillanatnyilag csupán egyetlen olyan vállalat van az Egyesült Államokban, amely képes tengeralattjárók bizonyos alkatrészeit megjavítani.

Az elnöki rendelet értelmében a felülvizsgálatot a Pentagon (védelmi minisztérium) irányítja a munkaügyi és a belbiztonsági tárcával
velemenyezd, 2017. július 22. szombat, 07:04
Moody's: javultak a globális pénzügyi kondíciók a világgazdaság jó teljesítménye miatt
köthető piaci biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) díjszabásai ennek megfelelően viszonylag stabilak voltak, a nagy részvénypiacokon továbbra is bőséges a likviditás.

A Moody's kimutatása szerint a rendszerszintű kockázatok enyhülését jelzi, hogy a befektetésre nem ajánlott besorolású vállalati adósok kötvénykötelezettségeinek kockázati prémiuma a befektetési osztályzatú vállalati adósok kötvényhozama felett alacsony szinten, 200-300 bázispont környékén stabilizálódott az Egyesült Államokban és az euróövezetben egyaránt.

A Moody's ebben a környezetben azzal számol, hogy a legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságok alkotta G20-csoport átlagos gazdasági növekedése az idén és jövőre is valamivel meghaladja a 3 százalékot a tavaly mért 2,6 százalékos átlag után.

Az amerikai gazdaságban a cég londoni elemzői az idén 2,4 százalékos, 2018-ban 2,5 százalékos növekedést várnak.

A hitelminősítő egy külön elemzésben kimutatta azt is, hogy a "bukott angyallá" válástól - vagyis a
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 17:53
Vizes vb - Somhegyi nem jutott be a középdöntőbe toronyugrásban
A Duna Arénában rendezett verseny első szakaszában hat-hat ugrást mutatott be a 42 résztvevő. Az Egyesült Államokban tanuló Somhegyi végig a mezőny második felében állt, s végül 349,85-ös pontszámmal fejezte be a versenyt. A 18., még bejutó olasz Vladimir Barbu 404,95 pontot kapott a gyakorlataira.

A legjobban a kétszeres olimpiai bajnok, Budapesten szinkrontoronyugrásban már aranyérmes kínai Csen Aj-szen szerepelt a selejtezőben 553,50 ponttal.

A 18-as középdöntőt 15.30 órától rendezik, a 12-es fináléra szombaton kerül sor.
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 13:52
A Múmia film szereplői akkor és most.
Fraser, Rachel Weisz és Arnold Vosloo. Az eredetileg alacsony költségvetésű horrorfilmnek szánt alkotás az 1932-es azonos című film alapján készült, melynek főszereplője akkor Boris Karloff volt.

A forgatás 1998. május 4-én kezdődött a marokkói Marrákesben és 17 hétig tartott, szélsőséges szaharai körülmények között. A vizuális effekteket George Lucas Industrial Light & Magic cége készítette, a zenét Jerry Goldsmith szerezte.

A múmiát 1999. május 7-én mutatták be. Az Egyesült Államokban 155 millió dolláros, világszerte pedig 415 millió dolláros bevételt hozott a Universal Picturesnek. A fogadtatás vegyes volt, egyes kritikusoknak tetszettek a speciális effektek, mások túlontúl együgyűnek tartották, kritizálták a sablonos karaktereket és a történetet is.

Brendan Fraser - Rick O'Connell

Rachel Weisz - Evelyn Carnahan
schuro, 2017. július 20. csütörtök, 22:26
Megépülhet az első hyperloop pálya az Egyesült Államokban
Elon Musk csütörtökön twitter üzenetben jelentette be, hogy "szóbeli kormányzati jóváhagyást" kapott a Washington D.C. és New York közötti hyperloop pálya megépítéséhez, bár azt nem közölte, hogy pontosan kitől.

"Most kaptam szóbeli beleegyezést arra, hogy a Boring Co. megépíthesse a New York - Philadelphia - Baltimore - Washington D.C. hyperloop pályát. A menetidő New York és Washington központjai között 29 perc lesz" - adta tudtul Elon Musk egy tömör twitter üzenetben.

A Tesla vezérigazgatója által a távolsági tömegközlekedés forradalmasítására szánt hyperloop technológia vákuumcsatornában közlekedteti nagy sebességgel a mágnesesen lebegtetett szerelvényeket. Elon Musk nemrégiben hozta létre Boring Co. vállalatát hyperloop alagutak fúrására.
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 18:24
ET-főtitkár: biztosítani kell az emberi jogok védelmezőinek szabad munkavégzését
Nyilatkozatában elmondta: Binali Yildirim török miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésében hangsúlyozta, hogy az Európa Tanács egyik alapelve, amelyet a strasbourgi emberi jogi bíróság is megerősített ítélkezési gyakorlatában, hogy a civil és jogvédő szervezetek ellen megfogalmazott olyan súlyos vádakat, mint például a terrorizmushoz kapcsolódó bűncselekmények, komoly és konkrét bizonyítékokkal kell alátámasztani.

Ellenkező esetben a megalapozatlan vádak az önkényesség légkörét teremtik meg, és a török civil társadalom megfélemlítéséhez, önkorlátozásához vezetnek. A török igazságszolgáltatásnak alkalmaznia kell a strasbourgi bíróság ítélkezési gyakorlatában megfogalmazott elveket az előzetes letartóztatásoknál - húzta alá.

Jagland aggodalmát fejezte ki a szerdán előzetes letartóztatásba helyezett emberi jogi aktivisták miatt, valamint egy török tanár és egy akadémikus előzetes letartóztatásban folytatott éhségsztrájkjával kapcsolatban is. A főtitkár a fogvatartottak szabadon
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 15:32
A vártnál jobban csökkent az először munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a július 15-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 15 ezerrel, 233 ezerre mérséklődött, a csütörtöki adat 9 hetes mélypontot jelent.

Elemzők azzal számoltak, hogy a kérelmek száma 245 ezerre esik vissza.

Ezzel megszakítás nélkül már 123 olyan hét telt el, amikor 300 ezer alatt maradt a kérelmek száma, ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa.

A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödése jeleként értelmezik az elemzők.

A heti ingadozásokat enyhítő négyheti mozgóátlag 2 ezer 250-nel, 243 ezer 750-re esett vissza.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 28 ezerrel, 1 millió 977 ezerre emelkedett a július 8-án zárult héten, négyhetes mozgóátlaga 8 ezer 750-nel, 1 millió 959 ezerre nőtt.

Az amerikai munkaerőpiacon gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság. A pénzügyi és gazdasági világválság után, hat évvel ezelőtt kapott lendületet a
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 14:53
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Használt gumiabroncs
sanci81
2015. november 12. csütörtök, 16:08
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
Hasznalt.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:08
Használt pc bolt a neten
abadszalok
2010. május 15. szombat, 17:01
használt a Bánfy szesz.jp
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:39
Használt újbusz
idvelkei
2010. január 24. vasárnap, 11:25
sokak által használt koká
kicsoda57
2009. szeptember 27. vasárnap, 15:15
Szájfény nem használt
mjdooo
2009. július 31. péntek, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.