Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:40 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban márciusban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) pénteken közölte, hogy márciusban havi szinten 4,4 százalékkal emelkedett a használt lakások eladásának száma a februári 3,9 százalékos visszaesés után. Tavaly márciushoz képest 5,9 százalékkal nőtt a gazdát cserélő lakások száma.

Az eladások márciusi ütemével számolva a teljes évben 5,71 millió lakáseladás lenne.

Elemzők 2,5 százalékos növekedést, évesítve 5,60 milliós számot vártak márciusra.

Márciusban a használt lakások medián ára 236 400 dollár volt, 6,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A vevőre váró használt lakások száma 6,6 százalékkal 1,83 millióra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A kedvező munkaerőpiaci helyzet és a gazdasági fellendülés egyaránt elősegítette, hogy egyre többen döntsenek lakásvásárlás mellett. A korlátozott készlet és a jelzáloghitel-kamatok emelkedésének kockázata arra ösztökélheti a vásárlókat, hogy még gyorsabban jussanak döntésre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Egyesült Államokban, használt lakások, gazdát cserélő, eladások márciusi, teljes évben, vevőre váró,
Kommentek
Freedom House - Tizenhárom éves mélyponton van a sajtószabadság a világban
szélsőjobboldali és úgynevezett alternatív jobboldali honlapok szajkóztak végig a választási kampány idején. A szervezet megállapítja, hogy az Egyesült Államok továbbra is egyike a legtoleránsabb országoknak a sajtószabadság érvényesítését illetően, de amennyiben a kormányzat a továbbiakban is keményen fogja bírálni a sajtót, és olyan intézkedéseket tesz, amelyek fenyegetik a sajtószabadságot, csökkenti saját nyomásgyakorló képességét a sajtószabadságot sértő országokra.

Az olyan tekintélyelvű államokban - írja a Freedom House -, mint Törökország, Etiópia és Venezuela, a politikusok a szociális elégedetlenséget használják ürügyként a független vagy ellenzéki hangvételű sajtóorgánumok elleni újabb támadásokra. Több fekete-afrikai, közel-keleti és ázsiai tekintélyelvű országban tovább szigorították az online véleménynyilvánításra vonatkozó korlátozó törvényeket, vagy egyszerűen leállították a távközlési szolgáltatásokat fontos események idején, például választások előtt vagy tiltakozásokkor.

Kína és
velemenyezd, 2017. április 28. péntek, 14:14
Közbiztonsági és bűnmegelőzési tanács alakul a fővárosban
A szervezetet Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Kocsis Máté fővárosi önkormányzati és rendészeti tanácsnok, józsefvárosi polgármester, Bucsek Gábor fővárosi rendőrfőkapitány, Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője és Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke alapítja - jelentették be.

A tanács a fővárosi bűn- és baleset-megelőzés, valamint a katasztrófavédelem területén dolgozók szakmai fórumaként akar működni, céljának tekinti Budapest közbiztonságának, a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítását.

A Budapesti Polgárőr Szövetség szervezésében A társadalmi bűnmegelőzés nemzetközi és gazdálkodási sajátosságai címmel megrendezett kétnapos nemzetközi konferencián a résztvevők arra keresnek választ, milyen eszközökkel fejleszthető Magyarországon a társadalmi és vállalati felelősségvállalás, milyen formában vonhatóak be a fiatalok a bűnmegelőzésbe. A tanácskozáson a hazai kormányzati és fővárosi rendészeti szakmai szervezetek, civil- és
velemenyezd, 2017. április 28. péntek, 12:42
1956 - Számos feltáratlan dokumentum segíthetné a forradalom történetének megismerését
politikai kérdés volt és még az is marad jó ideig.

Bár a hazai források nagyon gyérek, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában van egy dokumentumcsoport, mely fontos adalékokkal szolgálhat a forradalom történetéhez. Azoknak a magas rangú államvédelmi tiszteknek, akik visszatértek posztjukra, igazoló jelentést kellett készíteniük, melyben szinte minden óráról elszámoltak a forradalom ideje alatt - közölte a levéltáros-történész.

A mai napig feltáratlanok 1948-ban, az Egyesült Államokban a kommunista hatalomváltás előtti politikai elit színe-java által alapított Magyar Nemzeti Bizottmány bizonyos dokumentumai. Bakách Bessenyey György, a bizottmány külügyi bizottsága elnökének hagyatékából arról kaphatnák képet, hogyan próbálta támogatni az emigráció a forradalmat, és milyen segítséget nyújtott az odaérkező menekülteknek - mondta.

Horváth Attila alkotmánybíró elmondta, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága nyilvánosságra hozta a megtorlás idején halálos ítéleteket kimondó vérbírák neveit
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 19:00
A vártnál kisebb mértékben nőtt márciusban a tartós fogyasztási javak megrendelése az Egyesült Államokban
Márciusban az előzetes adatok szerint 0,7 százalékkal nőtt a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző havihoz képest, szemben a 1,7 százalékról felülvizsgálat után 2,3 százalékra javított februári növekedéssel.

Elemzők 1,2 százalékos növekedést vártak márciusra.

A tőkejavak megrendelései, a hadiipari megrendelések és a polgári utasszállító repülőgépek erősen változékony megrendeléseinek leszámításával, 0,2 százalékkal nőttek az előző havihoz képest márciusban a februári 0,1 százalék emelkedés után. Az adatot gazdasági elemzők tapasztalati alapon a feldolgozóipar beruházási szándékaival szorosan korreláló mutatóként kezelik.

A polgári célú repülőgépek megrendelései 7,0 százalékkal nőttek márciusban a februárihoz képest. A gépjárművek megrendelései pedig 2,4 százalékkal emelkedtek.
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 15:52
A vártnál jobban nőtt az először munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az április 22-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 14 ezerrel, 257 ezerre nőtt.

Elemzők azzal számoltak, hogy a segélykérelmek száma 245 ezerre nő.

Ez volt a 111. egymást követő hét, amikor 300 ezer alatt maradt a kérelmek száma, ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa.

A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A heti ingadozásokat enyhítő négyheti mozgóátlag 500-zal, 242 250-re csökkent.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 10 ezerrel, 1 millió 988 ezerre emelkedett az április 15-én zárult héten.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 16 ezerrel, 2 millió 7 ezer 250-re csökkent, ez a legalacsonyabb szám 2000. június 10. óta, amikor az érték 2 millió 6 ezer volt.

Az amerikai munkaerőpiac gyakorlatilag a teljes foglalkoztatottság állapotában van. A
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 14:53
A bevándorlók elkövette bűncselekmények áldozatainak megsegítésére nyílt hivatal az Egyesült Államokban
A belbiztonsági minisztériumhoz tartozó hivatal - a miniszter tájékoztatása szerint - információkkal és jogi tanácsadással szolgál az áldozatoknak.

A megnyitó ünnepséggel egybekötött tájékoztatón John Kelly leszögezte: mind a jogszerűen, mind pedig az illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó bevándorlók áldozatainak segítséget nyújtanak.

Részletesebben szólt az illegális bevándorlók körében tapasztalható bűnözésről, s hangsúlyozta, hogy ezeknek az embereknek nem is volna szabad az országban tartózkodniuk.

Aláhúzta azt is, hogy a bevándorlók áldozataival a korábbi kormányzatok nem foglalkoztak, magukra hagyták őket, s még arról sem volt információjuk, hogy a bűncselekményt elkövető bevándorló sorsa mi lett.

Donald Trump jelenlegi elnök kormányzata gyakran kitért az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények arányára, a kormányzat azonban statisztikát eddig nem hozott nyilvánosságra. Az illegális bevándorlás visszaszorítását elnökválasztási kampánya egyik fő
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 07:51
Az úszó Molnár Flóra az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait
A 19 éves nagykanizsai sportoló, aki tavaly a riói olimpián 25. lett 50 méter gyorson, szerdán az MTI-nek elmondta, az ötkarikás játékokat követően több amerikai egyetem is megkereste őt teljes sportösztöndíj lehetőségével, azonban csak a közelmúltban egy denveri utazást követően döntött úgy, hogy belevág a tengerentúli életbe.

Hozzátette, mindenképpen délen képzelte el a folytatást, de nem szeretett volna egy akkora klubhoz kerülni, mint például a Florida Gators, ahol számos olimpiai és világbajnok készül fel. Inkább egy kisebb létszámmal bíró, de minőségi munkát biztosító műhelyet választott, ahol a legjobbak között lesz.

Molnár Flóra elmondta, az Alabamán az a dél-afrikai Jonty Skinner lesz az edzője, aki 100 méter gyorson világcsúcstartó volt és kiváló szaktekintélynek számít a sprintszámokban. Hozzátette, természetesen fontosnak tartja a tanulást is, és szeretne gyógyszerészként végezni az Egyesült Államokban. Megjegyezte, döntésében edzője, Polgár Sándor és klubja, a Délzalai VSE is
velemenyezd, 2017. április 26. szerda, 18:24
A Richter közgyűlése jóváhagyta a részvényenként 106 forintos osztalékot
megállapodást kötött a Recordati olasz céggel a készítmény forgalmazására a nyugat-európai piacon, valamint Algériában, Tunéziában és Törökországban. Bogsch Erik hozzátette, hogy mindez 17 év eredménye, a termék forgalomba kerüléséhez összesen 500 millió dollárnyi költség kellett, és a tavalyi 9 hónapban a forgalma már elérte a 90 millió dollárt.

A jóindulatú nőgyógyászati daganatok kezelésére szolgáló Esmya nevű készítménnyel kapcsolatban a vezérigazgató beszámolt arról, hogy az Amerikai Egyesült Államokban sikeres klinikai vizsgálatok folytak, amelyek megnyitják a lehetőséget az amerikai forgalmazási engedély benyújtásához, várhatóan az idei harmadik negyedévben.

Az Esmya, amely a PregLem 2010-ben történt megvásárlásával került a Richter portfóliójába, a társaság egyik legsikeresebb terméke, tavaly 69 millió euró bevételt hozott, és nagyban hozzájárult a társaság nyugat-európai forgalmának növekedéséhez.

A bioszimiláris üzletágban is előrelépés történt tavaly a svájci Finox cég
velemenyezd, 2017. április 26. szerda, 18:14
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Használt gumiabroncs
sanci81
2015. november 12. csütörtök, 16:08
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
Hasznalt.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:08
Használt pc bolt a neten
abadszalok
2010. május 15. szombat, 17:01
használt a Bánfy szesz.jp
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:39
Használt újbusz
idvelkei
2010. január 24. vasárnap, 11:25
sokak által használt koká
kicsoda57
2009. szeptember 27. vasárnap, 15:15
Szájfény nem használt
mjdooo
2009. július 31. péntek, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.