Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:10 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban márciusban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) pénteken közölte, hogy márciusban havi szinten 4,4 százalékkal emelkedett a használt lakások eladásának száma a februári 3,9 százalékos visszaesés után. Tavaly márciushoz képest 5,9 százalékkal nőtt a gazdát cserélő lakások száma.

Az eladások márciusi ütemével számolva a teljes évben 5,71 millió lakáseladás lenne.

Elemzők 2,5 százalékos növekedést, évesítve 5,60 milliós számot vártak márciusra.

Márciusban a használt lakások medián ára 236 400 dollár volt, 6,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A vevőre váró használt lakások száma 6,6 százalékkal 1,83 millióra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A kedvező munkaerőpiaci helyzet és a gazdasági fellendülés egyaránt elősegítette, hogy egyre többen döntsenek lakásvásárlás mellett. A korlátozott készlet és a jelzáloghitel-kamatok emelkedésének kockázata arra ösztökélheti a vásárlókat, hogy még gyorsabban jussanak döntésre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Egyesült Államokban, használt lakások, gazdát cserélő, eladások márciusi, teljes évben, vevőre váró,
Kommentek
Róth Miksa üvegfestő- és mozaikművész
jászárokszállási Móczár Jenő honvéd főhadnagyhoz (Budapest, 1898. okt. 13.-?, 1941 után) József (Budapest, 1904. júl. 12.-Budapest, 1984. jan. 9.)

Róth Miksa 79 éves korában, 1944. június 14-én hunyt el. Testvérei, Kálmán és Emánuel,
valamint Márta nevű nővérének fia, Elek Artúr is ekkortájt esett áldozatul a vészkorszaknak.
A művész egyetlen egyenesági leszármazottja unokája, Erzsébet lányának fia, Móczár Zoltán, valamint nővérének, Róth Helénnek a gyermekei az Egyesült Államokban éltek.

A művész

A Róth családban már a nagyapa, Róth Sámuel és az apa is üvegesként kereste kenyerét,
a fiatal Miksa apja műhelyében ismerte meg a szakma fogásait. 12 évesen már alátétrajzokat készített az akkor épülő Műcsarnok ólomüvegablakaihoz, és, mint vallotta, ,,atyámnak szerény kis műhelyében szerettem meg a színes üvegeket. Nemcsak megszerettem, de meg is tanultam
becsülni ezt a szubtilisan finom, törékeny, nemes anyagot, amelyben a legcsodálatosabb
skorpiolilike, 2018. január 18. csütörtök, 16:47
Az Apple 38 milliárd dollár adót fizet külföldön tartott nyereségének a hazautalásával
Az Apple azt közölte, hogy a külföldön parkoltatott 252,3 milliárd dollár nyeresége egy jelentős részének hazautalásával 38 milliárd dollár adót fizet be az államkasszába.

A cég ezen felül bejelentette azt is, hogy 30 milliárd dollárt fektet be az amerikai gazdaságba az idén, a következő öt évben pedig több mint 350 milliárd dollárt ruház be odahaza. Ennek egy részét részvény-visszavásárlásra és az osztalék növelésére költi.

Ezzel kapcsolatban a The Wall Street Journal olyan szakértői véleményeket idézett, amelyek szerint az Apple külföldön parkoló pénzének egy tetemes része, mintegy 200 milliárd dollár hosszú távon van befektetve és igencsak kétséges, hozzá akar-e ehhez nyúlni.

Az Apple azt ígéri továbbá, hogy 20 ezer új munkahelyet teremt. A cég alkalmazásában jelenleg 84 ezren vannak az Egyesült Államokban és 132 ezren világszerte.

Elemzők egy része kételkedik abban, hogy az Apple csaknem a negyedével növelné alkalmazottai létszámát az Egyesült Államokban. Szerintük inkább arról
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 11:01
Rupert Murdoch médiamogul megsérült vitorlázás közben
A baleset még napokkal ezelőtt történt, a 86 éves Murdoch kórházba is került Los Angelesben, ám az erről szóló információk csupán szerdán este kerültek nyilvánosságra.

A baleset körülményei és részletei egyelőre nem ismeretesek. Annyit tudni, hogy Murdoch az egyik fia, Lachlan jachtján pihent a Karib-tengeren, és súlyos hátsérüléssel került kórházba.

Az AP amerikai hírügynökség birtokába került az az e-mail, amelyben a sérüléséről maga Murdoch értesítette munkatársait, közölve, hogy jó ideig otthonról dolgozik.

Az ausztrál születésű, de amerikai állampolgár Murdoch balesete nagy médiaérdeklődést kelt az Egyesült Államokban. Murdoch tulajdonában van ugyanis két nagy médiavállalat: a Fox és a News Corp. A Foxhoz tartozik a republikánusokhoz közelálló Fox televízió (amelynek több csatornája van), számos rádió, és a 21st Century Fox filmgyártó cég is. A News Corp. birtokolja a tekintélyes The Wall Street Journal című lapot és több más, nyomtatott újságot, a HarperCollins könyvkiadót,
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 07:04
Kabinetfőnöke szerint Donald Trump amerikai elnök álláspontja sok területen megváltozott
legális munkavállalásra is. Donald Trump a választási kampányban a DACA-program eltörlését ígérte, majd tavaly tavasszal bejelentette, hogy gondjukat egy átfogó bevándorlási reform keretében kell rendezni. Ehhez 2018 márciusáig adott határidőt a kongresszusnak.

John Kelly a Politico című lap által megszellőztetett információk szerint a spanyolajkú törvényhozóknak így fogalmazott: "ha itt az a szándék, hogy a DACA által védett, mintegy 700 ezer fiatal meghatározatlan ideig jogszerűen az Egyesült Államokban maradjon, az Egyesült Államok elnöke is éppen ezt akarja".

Kelly szavait általános megelégedettség fogadta a spanyolajkú politikusok körében. Luis Gutierrez, Illinois állam képviselője a republikánusokra utalva újságíróknak azt mondta: sokkal bizakodóbb, mint korábban bármikor. "Szerintem a demokratáknak egyértelműen azt kellene mondaniuk, hogy mi meg akarjuk adni nektek a biztonságos határokat, ti pedig adjátok nekünk a mi álmodozóinkat" - idézte a Politico Gutierrezt. Maga Kelly a Foxnak adott
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 07:04
Halálunk előtti nagytakarítás
könyvet arról, hogy a halálunkra készülve hogyan tehetünk rendet magunk körül.

A halálra készülést itt tágan kell érteni, nem arról van szó, hogy egy végzetes diagnózis kézhez kapása vagy egy súlyos betegség felbukkanása után mi a teendő, hanem hogy öregedésünkkel párhuzamosan mit tehetünk azért, hogy mindent elrendezve hagyjuk hátra ezt a világot.


Magnusson könyve 2016-ban jelent meg, tavaly év végére készült el az angol fordítása, idén januárban jött ki az Egyesült Államokban, és az utóbbi hetekben egymást érik a cikkek, melyek az élet szép lezárásának kézikönyveként emlegetik a vékony kötetet. A könyv brit kiadója szerint szó sincs arról, hogy a haláltakarítás Marie Kondo felütése lett volna a hygge elméletével, egyszerűen csak egy idős svéd nő megírta, hogyan lehet a legkisebb zűrzavart hátrahagyva, méltósággal búcsúzni a világtól.

Más a felütés is: míg Kondo elsősorban arra helyezi a hangsúlyt, hogy csak azokat a tárgyainkat tartsuk meg, melyek örömet
lovaszmarika, 2018. január 17. szerda, 17:42
Novemberben a vártnál nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban
Decemberben 0,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban, lényegesen nagyobb mértékben a 0,4 százalékos piaci várakozásoknál. Novemberben az ipari termelés 0,1 százalékkal csökkent. A novemberi adatot 0,2 százalékos növekedésről módosította felülvizsgálat után 0,1 százalék csökkenésre a Fed.

A decemberi ipari termelés annak ellenére is a várakozások felett tudott növekedni, hogy a feldolgozóipari termelés mindössze 0,1 százalékkal emelkedett. A feldolgozóipari termelés decemberben sorban a negyedik hónapban emelkedett.

A negyedik negyedévben az ipari termelés 8,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. https://www.federalreserve.gov/releases/G17/current/
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:04
Raiffeisen Bank: kedvezően változott a növekedés szerkezete
Török Zoltán megjegyezte: a belső kereslet a következő két évben tartósan pozitívan befolyásolhatja a gazdaságinövekedést.

A pénzintézet arra számít, hogy 2018-ban 3,6 százalékkal, 2019-ben 3,2 százalékkal bővülhet a GDP - fejtette ki az elemző.

Az elemző arra is kitért, hogy miután a magyarországi fogyasztásnak és a beruházásoknak is jelentős az importtartalmuk, arra lehet számítani, hogy a behozatal növekedési üteme továbbra is meghaladja a kivitelét. A külkereskedelmi többlet mértéke 2020 környékére a GDP 4-5 százalékára csökkenhet - tette hozzá.

Meglepetést okozott Török Zoltán szerint, hogy tavaly ugyan az infláció elmozdult a nulla százalékos szintről, de várakozásaikkal ellentétben nem érte el a 3 százalékot. Arra számítanak, hogy az infláció idén 2,4 százalék körül alakulhat, a 3 százalékos célt pedig 2019 végére, 2020 elejére érheti el.

A növekedést nem csak a külső környezet ösztönözte, hanem a monetáris és a költségvetési politika is - hangsúlyozta az elemző. A jegybank
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:04
Amerikai belbiztonsági miniszter: a terrorizmusért elítéltek 73 százaléka külföldön született
A politikust aznap meghallgatta a szenátus igazságügyi bizottsága, ám az egész napos eseményen nem az eredetileg megjelölt téma, az illegális bevándorlók helyzete, és a bevándorlók és a terrorizmus közötti kapcsolatról szóló minisztériumi jelentés volt napirenden, hanem a Donald Trump amerikai elnöknek tulajdonított kijelentés a Haitiról, Salvadorból és az afrikai országokból érkezett bevándorlók szülőhazájáról. Kirstjen Nielsen ugyanis szintén jelen volt a múlt héten azon a Fehér Házban tartott tanácskozáson, amelyen az elnök "pöcegödör" országoknak nevezte az említett államokat, illetve térségeket.

Nielsen megerősítette azt, amit már egy vasárnapi televíziós interjúban is leszögezett: "nem hallottam ezt a kifejezést". Majd a szenátorok kérdéseinek kereszttüzében végül azt mondta: lehet, hogy elhangzott a kifejezés, de ő nem hallotta. Elmondta: "nem vitatom, hogy az elnök kemény nyelvezetet használt, de a helyiségben mások hasonlóképpen kemény szavakat használtak".

Kirstjen Nielsen ezt
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:32
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Használt gumiabroncs
sanci81
2015. november 12. csütörtök, 16:08
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
Hasznalt.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:08
Használt pc bolt a neten
abadszalok
2010. május 15. szombat, 17:01
használt a Bánfy szesz.jp
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:39
Használt újbusz
idvelkei
2010. január 24. vasárnap, 11:25
sokak által használt koká
kicsoda57
2009. szeptember 27. vasárnap, 15:15
Szájfény nem használt
mjdooo
2009. július 31. péntek, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.