Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:34 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Életfogytiglanra ítélték a tavalyi londoni metrórobbantási kísérlet tettesét
A 18 éves, iraki születésű Ahmed Hassannak a londoni központi büntetőbíróság végzése szerint legalább 34 évet kell börtönben töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Hassant a merényletkísérlet után egy nappal vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában, miközben menekülni próbált Nagy-Britanniából.

A vád szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén tavaly szeptember 15-én. A szerkezet akkor lépett működésbe, amikor a szerelvény beért a tenisztornáiról világhírű Wimbledon városrész közelében lévő Parsons Green metróállomásra.

A pokolgép nem robbant fel, de nagy erővel lángra kapott, és a hirtelen hőhatástól, illetve a menekülés közben kialakult tülekedésben 51 utas megsérült, többen közülük súlyosan.

Hassant az esküdtszék egy hete mondta ki bűnösnek 93 rendbeli gyilkossági kísérletben. Ennyien utaztak a robbantási kísérlet idején a metrószerelvényen.

A vizsgálat megállapította, hogy a házilag összeszerelt pokolgép 400 gramm nagy hatóerejű, TATP alapanyagú robbanószert tartalmazott. A bírósági tárgyaláson meghallgatott szakértők elmondták, hogy ebből a robbanóanyagból egy grammnyi is súlyos sérülést tud okozni a környezetében tartózkodóknak.

Hassan a pokolgépbe emellett 2,2 kilogrammnyi éles, hegyes fémrepeszt - csavarokat, csavarhúzókat, szögeket, késeket - is beépített, hogy a szerkezet még súlyosabb sérüléseket okozzon.

A pénteken elítélt merénylő 2015-ben, a franciaországi Calais környékén kialakult menekülttárborból érkezett illegálisan Nagy-Britanniába egy kamion rakterében.

Fiatalkorú menedékkérőként a brit hatóságok egy köztiszteletben álló idős házaspárnál helyezték el. A 88 éves Ronald Jones és 71 éves felesége, Penelope Jones az elmúlt évtizedekben nevelőszülőkként 268 mostoha sorsú gyermeket és fiatalkorút fogadott be Londonhoz közeli házába, nagy többségben briteket, de néhány menekültet is.

E tevékenységükért II. Erzsébet királynő 2010-ben személyesen tüntette ki őket.

Ahmed Hassan a brit bevándorlási hatóság meghallgatásán, nem sokkal érkezése után azt mondta: azért folyamodik menedékjogért Nagy-Britanniában, mert fél az Iszlám Állam nevű terrorszervezettől. Akkori elmondása szerint az Iszlám Állam őt sok más fiatallal együtt elrabolta Irakban, és gyilkosságok végrehajtására képezte ki.

A bírósági tárgyaláson viszont kijelentette, hogy ebből a történetből egy szó sem igaz, csak azért találta ki, mert valójában Irak egyik biztonságosnak minősített övezetéből érkezett, és tartott tőle, hogy a brit hatóságok elutasítják menedékkérelmét.

Az eljáró bíró azonban a pénteken kihirdetett ítélet indokolásában közölte: meggyőződése, hogy Hassan kapcsolatban állt az Iszlám Állammal, és az is, hogy idősebb annál, amennyinek mondja magát.

A tavaly szeptemberi merényletkísérlet után a brit biztonsági szolgálatok a legmagasabb, kritikus szintre emelték a terrorkészültségi fokozatot, de két nap múltán - miután kiderült, hogy a Doverben elfogott tettesnek nincsenek szabadlábon lévő társai - a riasztási szintet visszacsökkentették a jelenleg is érvényes második legmagasabb fokozatra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:42
Címkék: Ahmed Hassannak, Parsons Green, Ronald Jones, Penelope Jones, Erzsébet királynő, Ahmed Hassan,
Kommentek
Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatták ki Jozef Rohácot
annak a zsarolási ügynek, amelynek célpontja az úszószövetség korábbi elnöke, Gyárfás Tamás volt.

Információik szerint Jozef Rohác terhére azt rója a hatóság, hogy az ő utasítására dobták be Gyárfás postaládájába azt a hangfelvételt, amelynek köszönhetően végül az egykori úszószövetségi elnököt is meggyanúsították a Fenyő-ügyben.

A négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János médiavállalkozó sérelmére elkövetett gyilkosság ügyében Jozef Rohácot tettesként életfogytiglanra ítélték azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a 62 éves férfi feltételes szabadlábra bocsátásnak lehetősége. Az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság ügyében felbujtóként súlyos büntetést kapottPortik Tamás, az 51 éves férfinek még legalább 10 év van hátra jogerős szabadságvesztéséből. A Fenyő-gyilkosság ügyében idén áprilisban felbujtóként meggyanúsították Gyárfás Tamás sportvezetőt, aki azonban tagadta bűnösségét.

Jozef Rohác augusztus 14-én beismerte a rendőrségen, hogy
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 11:53
Szép napot mindenkinek!
ezt a levelet? Nem, nem azért, hogy beléd rúgjak, vagy hogy még rosszabbul érezd magad. Komolyan. Nem akarlak bántani. Inkább felnyitni a szemed.
Elmondani, amit tapintatból senki nem mondott még el neked.
Tudom, hogy így is pocsék az életed. Hogy bár lehetne nagyon jó is, de minek meglátni a szépet?
Különben is, eleged van ebből a hurrá optimizmusból, süt a nap, mosolyogj és visszamosolyognak rád, és egyéb sláger szlogenekből. A világ egy sivár, kegyetlen hely ahová téged életfogytiglanra ítéltek.
Most végre örülsz, hogy valaki meghallgat, mert amilyen szívtelenek az emberek, senkit nem érdekel a mondandód. Most itt vagyok én! Aki csendben figyel, és próbál vigasztalni. Rám találtál, és zúdítod, hogy ki vagyok? Teljesen mindegy. Egy fül. Lehetnék a pszichológusod is, de mennyivel egyszerűbb, kényelmesebb és olcsóbb az ingyenes online lelki-szemetesláda szolgáltatás.
Az elején, mikor még csak pár szót váltottunk, bevallom, megérintett az érzékenységed. A melankóliád. Néha velem
kirscha, 2018. szeptember 02. vasárnap, 08:38
Szabadlábra helyezését reméli a belga gyermekgyilkos az áldozatok családjainak írt levelétől
- tette hozzá.

Dayez tájékoztatása szerint a levelek másolatai Dutroux bűnügyi iratanyagába kerülnek, amelyek része lehetnek egy jövőbeni feltételes szabadlábra helyezési kérelemnek. Ennek feltételei között van a magatartás megváltozása és az, hogy a jövőben nem jelent veszélyt a társadalomra. Az ügyvéd véleménye szerint a most 61 éves elítélt fogva tartásának 22 éve alattmegbűnhődött az elkövetett vétkeiért - közölte a napilap.

Belgium egyik legismertebb bűnözőjét 2004-ben ítélték életfogytiglanra. Dutroux volt feleségét, egyúttal tettestársát 2012-ben feltételesen kiengedték, amit a férfitől megtagadtak, mert igazságügyi szakértők és a börtön igazgatósága szerint nagy volt a veszélye, hogy újabb bűncselekményeket követ el.

További fogva tartása mellett szólt az is, hogy nem nyújtott be tervet arra nézve, miképpen képzeli el életét a szabadulását követően, hogyan akar beilleszkedni a társadalomba. Édesanyja akkori nyilatkozata szerint Dutroux megrögzött visszaeső, és azt kívánta, hogy fiát
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 14:11
Életfogytiglanra ítélték a GTA-banda négy tagját Moszkvában
A törvényszék Hazrathon Dohonovot, Serdzson Kodirovot, Anvar Ulugmuradovot és Umar Haszanovot ítélte életfogytiglanra, a banda ötödik tagja, Zafardzson Guljamov életfogytiglani szabadságvesztést kapott.

A GTA-banda, amely elnevezését az orosz médiában a Grand Theft Auto számítógépes játékról kapta, gépkocsi-tulajdonosokat gyilkolt meg és rabolt ki Moszkva közelében, az M4-es doni autópályán. A bűnözők vastüskékkel bénították meg a járműveket, majd a kilyukadt autógumikat megvizsgálni kiszálló vezetőket és utasaikat agyonlőtték.

A csoport, amelynek végül 9 tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, iszlamista terrorszervezetekkel is kapcsolatban állt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bűnözők két év alatt 17 embert öltek meg, további kettőt pedig megsebesítettek. Ügyük tárgyalását 2017 júliusában kezdte meg a Moszkva megyei bíróság.

Tavaly augusztus 1-jén a banda tagjai a bíróságon őreiktől megkíséreltek fegyvert szerezni és megszökni. Az incidens során a biztonsági erők a banda
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:31
Hazugságvizsgálattal cáfolta érintettségét az emberrablás ügyében a volt szlovák belügyminiszter
A Szlovákiában az elmúlt napokban erőteljes politikai témává dagadt ügy kezdete az elmúlt év nyarára nyúlik vissza, amikor is a német nyomozó hatóságok szerint Berlin belvárosából ismeretlen személyek elraboltak egy Németországban menedékért folyamodott vietnami férfit. Trinh Xuan Thanh - aki korábban egy vietnami állami építőipari vállalat vezetőjeként tevékenykedett, majd hazájában korrupcióért kétszeres életfogytiglanra ítélték - a vietnami hatóságok szerint önszántából tért haza, hogy az igazságszolgáltatás elé álljon.

Az ügy állítólagos szlovák száláról a múlt héten jelentetett meg cikket a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német napilap, majd a liberális szlovák Dennik N is. Azt állították, hogy a férfit a szlovák kormány egyik repülőgépén juttatták ki a schengeni övezetből, s a történtekről az akkori szlovák belügyminiszternek - a posztjáról az idei tavaszi szlovák belpolitikai válság idején távozott - Robert Kalináknak is tudomása volt. Ezeket az állításokat a volt belügyminiszter
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 22:57
Az Európa Tanács az életfogytig tartó büntetés szabályozásának felülvizsgálatát sürgeti
A tájékoztatás szerint strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot számláló Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy számos elítélt szabadlábra helyezés lehetősége nélkül tölti élethosszig tartó szabadságvesztését, valamint azért, mert az ítéleteket csak az újonnan bevezetett úgynevezett kötelező méltányossági eljárás keretében vizsgálják felül, amely összeegyeztethetetlen az európai emberi jogi egyezményben előírásaival.

A miniszteri bizottság felszólította az érintett hatóságokat, hogy késedelem nélkül módosítsák az vonatkozó jogszabályokat, a szükséges intézkedések pedig legyenek összhangban az egyezményben foglaltakkal. A bizottság továbbá felkérte a hatóságokat, hogy szolgáljanak információkat egy korábbi elítélt, Magyar László ügyének lehetséges további intézkedéseivel kapcsolatban.

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága korábban úgy döntött, hogy Magyarországnak változtatnia kell a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés ítélkezési
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 21:32
Ombudsman: súlyos problémák vannak a gyermekpszichiátriai kezelésekkel kapcsolatban
gyógykezelésre vonatkozó nem peres eljárás szabályainak módosítására - tudatta Székely László.

Az alapjogi biztos kifejtette, munkatársaival a megyeszékhelyeken tett látogatásai során azokat a helyszíneket keresik fel, ahol leginkább sérülhetnek az alapvető jogok, az emberi jogok. Azokban a városokban, amelyekben működik büntetés-végrehajtási intézet, oda is ellátogatnak, hogy tájékozódjanak a fogvatartottak és az ott dolgozók helyzetéről.

A Szegedi Fegyház és Börtön az, ahol a tényleges életfogytiglanra ítélt fogvatartottak is élnek egy speciális részlegben - közölte az ombudsman. Úgy fogalmazott, összességében igen jó benyomásai voltak arról, miként lehet ezt a nagyon súlyos büntetést a lehetőségekhez képest humánusan végrehajtani.

Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes közölte, a hivatal igyekszik feltérképezni a nemzetiségi pedagógusokkal kapcsolatos hiányosságokat és javaslatokat tenni a megoldásokra. Ennek keretében
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:39
Életfogytiglanra ítéltek egy bobai férfit volt barátnője meggyilkolása miatt
Kustos Anna tájékoztatása szerint a férfit aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint egy rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek.

A mentőápolóként dolgozó, akkor 36 éves férfi 2013-ban egy elsősegélyképzésen ismerkedett meg az akkor 16 éves lánnyal, a közös szakmai érdeklődésből vonzalom, majd szexuális kapcsolat lett. A férfi többször bántalmazta a lányt, aki ezt elmesélte barátnőinek. Miután 2015 februárjában kiderült, hogy a vádlottnak az élettársától gyermeke lesz, a férfi közölte a lánnyal, hogy be akarja fejezni a kapcsolatukat.

Néhány hónappal később, 2015. június 21-én a férfi meglátogatta a lányt, aki ekkor több dolgot is számon kért rajta és szidalmazta őt. A vádlott ezen feldühödött és bántalmazta volt barátnőjét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi elindult haza, de tartott attól, hogy a lány feljelentheti és így kapcsolatukról várandós élettársa is tudomást szerez. Elhatározta,
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 15:51
Képek, videók
Hassan
frida585
2011. december 19. hétfő, 19:59
hassancs
windist
2007. augusztus 15. szerda, 14:17
Tony Parsons - Most egy á
sanci81
2018. április 15. vasárnap, 16:44
Parsons Chameleon, Ranoma
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:26
Ronald-Contarsy-cd3860 99-
zskadi
2018. augusztus 29. szerda, 13:38
ifjú ronáldó0829.jpg
maroka
2018. augusztus 29. szerda, 10:38
ronaldo_juventusz.png
maroka
2018. augusztus 29. szerda, 10:35
ronáldo 4 gyerekkel0822.j
maroka
2018. augusztus 24. péntek, 11:34
Ronald Reagan és Gorbacso
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:19
Ronald Reagan.jpg
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:16
Ronald Reagan-volt amerik
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:15
ronáldó és cavanni.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 09:14
ronaldo strandol0605.jpg
maroka
2018. június 05. kedd, 20:19
Ronáldo gyerekei.jpg
maroka
2018. május 22. kedd, 23:20
Ronald David Laing - Arra
sanci81
2018. április 01. vasárnap, 18:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.