Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 02:07 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szíria - Putyin provokációnak nevezte az orosz bázisok elleni dróntámadást
"Provokátorok voltak, de nem a törökök. És tudjuk, hogy kik ők, hogy mennyit és kinek fizettek ezért a provokációért. Ami ezeket az incidenseket illeti, nem vezetnek semmi jóra. Ezek a provokációk a korábban elért megállapodások meghiúsítását célozzák" - jelentette ki Putyin a szombatra virradóra megkísérelt támadásról.

Hozzátette, hogy az incidenssel egyúttal az orosz-török-iráni viszonyt is alá akarták aknázni, ezért Moszkva a szolidaritás szellemében fog eljárni és tovább fogja erősíteni partnetségét Ankarával, együttműködve vele a Szocsiban megtartandó szíriai rendezési tárgyalások előkészítésében. Az orosz elnök a nyilatkozatát megelőzően telefonon beszélt török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal.

Putyin szerint egyébként a drónok csak azért tűnnek házilag előállítottnak, mert annak álcázták őket, valójában fejlett technikai elemeket is tartalmaztak. A szerkezeteket rádiólokációs eszközökkel, a világűrből lehet irányítani, azok képesek nagy pontossággal célba juttatni bombáikat és visszatérni kiindulási pontjukra.

Szavai szerint Moszkvában tisztában vannak azzal, hogy hány ilyen szerkezet van, és hogy azokat ki és hol adta át. Kijelentette, hogy Oroszország pótlólagos intézkedéseket foganatosított szíriai bázisának védelmében.

Putyin a március 18-án megrendezendő orosz elnökválasztásról szólva kijelentette: az Egyesült Államok "lelepleződött" azáltal, hogy bírálta Oroszországot, amiért Alekszej Navalnij ellenzéki politikust nem engedték elindulni az elnökválasztáson, ezzel elárulva, hogy az ő jelöltségét támogatja. Rámutatott, hogy Navalnij nem az egyetlen, akit kizártak a politikai megmérettetésből, de valamiért Washingtonban vele együtt másokat nem emlegetnek.

"Ez a jelek szerint az amerikai kormányzat és más országok vezetésének preferenciájáról szól, arról, hogy hogy kit szeretnének Oroszország politikai szférájába előmozdítani, és hogy kit szeretnének az ország vezetésében látni" - fogalmazott Putyin.

"Ebben az értelemben lelepleződtek, inkább hallgattak volna" - tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy az orosz-amerikai kapcsolatokban akkor következik be javulás, ha Washington bátorságról, jóakaratról és józan észről tesz tanúbizonyságot, ám a "törvénytelen" szankciós politika folytatása esetén a viszony tovább romlik majd. Mint mondta, Moszkva már régóta kész a normalizálásra, ám az amerikai belpolitikai helyzet, amelyben az "orosz kártyát" eszközként használják fel, ezt nem teszi lehetővé.

Ismételten "ostobaságnak" és "lázálomnak" nevezte a vádat, hogy Moszkva beavatkozott az amerikai elnökválasztási küzdelembe. "Kívülről szervezett provokációnak" nevezte azt az állítást is, amely szerint Moszkva az olaszországi választások befolyásolására készül.

Elmondta, hogy Moszkva és Washington tárgyalásokat folytat a 2010-ben megkötött, 2021-ben lejáró nukleáris fegyverzetcsökkentési Új START-megállapodásról, amelynek értelmében egyik félnek sem lehet több, mint 1550 hadrendbe állított nukleáris robbanótöltete. Nyugtalanságának adott hangot azon amerikai tervek miatt, amelyek a nukleáris fegyverek hordóeszközeinek nem nukleárissá történő alakítását célozzák. Kijelentette: Moszkvának meg kell győződnie arról, hogy ezek az átalakítások valóban visszafordíthatatlanok lesznek-e.

A Koreai-félszigeten kialakult helyzetről szólva Putyin "abszolút kompetens és már érett politikusnak" nevezte Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával "megoldotta stratégiai feladatát". Szavai szerint Kimnek most már "van nukleáris robbanótöltete, és van globális, 13 ezer kilométer hatótávolságú rakétája, amely gyakorlatilag a földgömb bármely pontját, vagy mindenesetre a valószínű ellenfél területének bármely pontját képes elérni".

Álláspontja szerint Kim érdekelt a helyzet "letisztulásában, elsimításában és megnyugtatásában".

Az orosz elnök szerint most a realitásokból kiindulva, óvatosan, tárgyalásos úton kell megoldani a Koreai-félsziget atommentesítésének feladatát. Úgy vélekedett, hogy ez végeredményben megvalósítható, ha a folyamat összes részvevője, köztük az észak-koreaiak is biztosak lehetnek abban, hogy biztonságuk nukleáris fegyver nélkül is szavatolható.

Putyin közölte: Oroszország nem érdekelt abban, hogy a Donyec-medencében kialakult helyzet "befagyott konfliktussá" váljon. Mint mondta, arra számít, hogy a délkelet-ukrajnai helyzet rendezése nyomán javulni fog a viszony Moszkva és Kijev között. Rámutatott, hogy Oroszország a minszki megállapodások maradéktalan végrehajtását szorgalmazza.

Készségét fejezte ki arra, hogy Oroszország újraindítsa a Krímben birtokába került hadihajók repülőgépek és páncélosok tucatjainak visszaszolgáltatását Ukrajnának, megjegyezve, hogy az említett haditechnika állapota "siralmas". Hozzáfűzte, hogy orosz katonai szakértők szerint a lőszer jelentős része már nincs szállítható állapotban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 21:05
Címkék: Recep Tayyip Erdogannal, Egyesült Államok, Alekszej Navalnij, Dzsong Un, orosz bázisok, incidenseket illeti,
Kommentek
Szabó Miklós polgármester 2006. október 26-ai beszéde
hatalomvágy, az irigység és a bosszúállás mozgatták. Az a hatalom, amely a szabadság, egyenlőség eszméjét aprópénzre váltva, tisztességesen dolgozó emberel százezreinek életét nyomorította meg. Mindennapivá tette a gyanakvást, besúgást. A természetes emberi kapcsolatok háláját szétszaggatva próbálta arctalan, engedelmes tömeggé alakítani a lakosságot. Most ugyanezt, rafináltabb eszközökkel eredményesebben végzik a médiumokon és az oktatás lezüllesztésén, divatos szóval modernizációján keresztül. Szemtelen provokációnak tartom, hogy az Oktatási Minisztérium "Freedom fighter" címmel hirdette '56-os vetélkedőjét középiskolásoknak, melynek fődíja moszkvai utazás, vagyis oda ahonnan a tankok elindultak eltaposni a forradalmat.

Tisztelt Emlékezők!

Még mindig sok a tisztázatlan kérdés '56. október 26-tal kapcsolatban. Továbbra is rejtély, hogy ki irányította a menetet a laktanya elé, ahol előkészített géppuskák és kézigránátok várták a békés, fegyvertelen tömeget. Azt a tömeget,
otvenhatosemlekev2016, 2018. szeptember 22. szombat, 07:09
A Vidi a 102. percben büntetőt hibázott
csapata ellen játszotta. A 2-1-es győzelem után a Puskás Akadémia honlapjának nyilatkozó Varga elismerte, a búcsú nem sikerült makulátlanra és erről árulkodtak a lefújást követő pillanatok is..
- ,,Furcsa körülmények között távoztam a klubtól, nem is tudtam elköszönni senkitől, akitől szerettem volna. Érzelmekkel telve játszottam ezt a mérkőzést, magamnak, a csapatnak, a stábnak és szeretteimnek is bizonyítani akartam. A meccs végéig meg tudtam tartani a hidegvéremet, nem ültem fel a provokációnak, az pedig ösztönös reakció, ha látom, hogy támadják a csapatomat, akkor védem a sajátomat. Ez nem a Vidi szurkolói ellen vagy volt csapattársaim ellen irányult, hanem bizonyos emberek ellen. Ezzel a nappal ezt szeretném lezárni és magam mögött hagyni" - nyilatkozta a pfla.hu-nak Varga József, aki úgy érzi, a felcsúti klub szezonbeli első győzelme után el tud indulni felfelé.
Nagyon jó közösségbe csöppentem, minden adott ahhoz hogy jól teljesítsünk. Ez a szív diadala volt, el kell
maroka, 2018. szeptember 18. kedd, 12:40
Felháborodást keltett a térségben a szerb elnök Slobodan Milosevicre történt hivatkozása
A beszédben Aleksandar Vucic támogatásáról biztosította a koszovói szerbeket, és megismételte korábban többször is hangoztatott állítását, miszerint Szerbia jóban és rosszban a koszovói szerbek mellett áll.

A több ezer támogatót látva a szerb elnök arra is utalt, hogy három évtizeddel ezelőtt, Gazimestánban Slobodan Milosevic százezer szerb részvételével tartott nagygyűlést. Vucic ezzel összefüggésben nevezte az egykori jugoszláv elnököt nagy szerb vezetőnek. Úgy fogalmazott: "Milosevic nagy szerb vezető volt, a szándékai mindenesetre a legjobbak voltak, de az eredmények sokkal rosszabbak lettek. Nem azért, mert ő ezt akarta, hanem mert a vágyak irreálisak voltak, és nem vettük figyelembe és alábecsültük más népek vágyait és törekvéseit. Ezért a legdrágább árat fizettük".

Slobodan Milosevic hatalmát 2000 októberében döntötték meg, a volt elnököt a következő év áprilisában tartóztatták le, majd júniusban Hágába szállították, ahol 2002-ben kezdődött meg a pere a volt Jugoszlávia területén
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 19:32
Katalán válság - Belügyminiszter: a közterek legyenek semlegesek
alakult már ki emiatt, és volt, ahol a vita tettlegességig fajult.

A spanyol belügyminiszter hangsúlyozta: a közterek az együttélés, nem pedig a nézeteltérések színhelyei kell legyenek, és azokat senki sem sajátíthatja ki.

Újságírói kérdésre válaszolva aggodalmát fejezte ki, hogy utcai összetűzések lehetnek a szalagok kihelyezése, illetve levétele miatt.

Miquel Buch, a katalán kormány belügyi tanácsosa szerint Katalóniában "nincs probléma az együttéléssel", a szalagok ügyét pedig provokációnak minősítette, és kérte, hogy senki se üljön föl ezeknek.

Biztosított arról is, hogy ha valaki "túlmegy a vitán", azzal szemben a katalán rendőrség fog fellépni.

A biztonsági tanács ülésén a két kormány különböző szakmai együttműködésekről állapodott meg a rendvédelmi szervek között.

A katalán kormány kérte, hogy 18 ezer fős autonóm rendőrségének bővítéséhez kapjon költségvetési forrást.

Elképzelésük szerint a következő két évben összesen 1500-zal bővítenék a rendőrség személyi
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 09:00
Porosenko: példátlan cinizmus az ukrán újságíró moszkvai elítélése kémkedésért
Porosenko a Twitteren reagálva kifejtette, hogy az orosz bíróság precedens nélküli cinizmussal, koholt vádakra alapozva hozta meg az ítéletet Roman Szuscsenko újságíró, az Ukrinform ukrán állami hírügynökség munkatársa ellen. "Ez bizonyítja, hogy a moszkvai rezsimet semmi sem állítja meg abban az igyekezetében, hogy megtörje az ukránok lelki erejét" - fogalmazott.

Véleménye szerint az efféle kvázi bírósági határozatokkal "a Kreml saját páni félelmét demonstrálja, Ukrajna elleni agressziójáról nyújt bizonyítékot, és saját maga ellen hoz ítéletet".

Roman Szuscsenkót, az Ukrinform párizsi tudósítóját 2016 októberében vették őrizetbe az orosz fővárosban, ahová magáncéllal utazott, ott élő rokonait látogatta meg.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azt állította, hogy Szuscsenko az ukrán védelmi minisztérium hírszerzője, és olyan, államtitoknak minősített információkat gyűjtött az orosz hadseregről, amelyek külföldre jutása kárt okozhatott volna Oroszország védelmi
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 18:20
Szakértő: újra kell gondolni Európa iszlámhoz fűződő viszonyát
Európában úgy kezelik az iszlámot, mint egy egyszerű vallást, de valójában társadalmi élethelyzeteket szabályozó rendszerről kéne beszélni - érvelt.

A belgiumi támadást példaként hozva elmondta: radikális iszlamista nem engedi, hogy egy nő igazoltassa, a belga férfi provokációnak vette a rendőri intézkedést. Az esetből jól látszik, hogy a belga rendőrök nem készültek fel egy lehetséges támadó igazoltatására - tette hozzá.

A szakértő arra is kitért, hogy számos Nyugat-Európában született tanulmány szerint a börtönök a radikális iszlamizmus melegágyai. A lövöldöző is valószínűleg többszöri börtönbüntetése alatt radikalizálódott - vélekedett Horváth József.

A 31 éves belga féri három nővel végzett, mielőtt agyonlőtték. A La Libre Belgique című újság arról számolt be egy videofelvétel alapján, hogy a férfi azt kiáltotta, "Allahu Akbar!" (Allah hatalmas), mielőtt lelőtték. A belga szövetségi ügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást a kedd délelőtti lövöldözés ügyében.
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 10:21
Katalán válság - Lapértesülés: a spanyol kormány megakadályozná a bejelentett új katalán kormány megalakulását
hogy Quim Torra új katalán elnök szombaton megnevezett 14 tagú helyi kormánylistáján szerepelnek olyan politikusok is, akik előzetes letartóztatásban, illetve külföldön, önkéntes száműzetésben vannak.

Mind a négyük ellen bírósági eljárás zajlik Spanyolországban a tavaly október 1-jén alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezése a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.

A spanyol kormány szombat este kiadott közleményében az új katalán vezető döntését "provokációnak" nevezte, és megállapította, hogy ezek szerint szándéka a párbeszédre "nem volt őszinte".

Az új katalán kormány addig nem alakulhat meg, amíg a kinevezéséről szóló rendelet nem lép hatályba, azaz amíg nem jelenik meg a közlönyben.

A spanyol kormány teljes irányítása Katalónia felett pedig akkor szűnik meg, ha megalakul az új katalán kormány.

Utóbbit az a spanyol szenátusi határozat írja elő, amely október végén felhatalmazást adott a spanyol kormánynak, hogy ideiglenesen gyakorolja a
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 15:01
Koreai-félsziget - Washington változatlanul készül a szingapúri csúcstalálkozóra
Nauert percekkel azt követően reagált, hogy Phenjan bejelentette a Szöullal folytatott tárgyalások felfüggesztését a jelenleg zajló dél-koreai-amerikai hadgyakorlat miatt.

A külügyminisztériumi szóvivő leszögezte: Washington a terveknek megfelelően folytatja a Donald Trump elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között tervezett csúcstalálkozó előkészületeit. Majd emlékeztetett arra, hogy Kim Dzsong Un korábban azt közölte, tisztában van annak szükségességével és hasznával, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea folytassa közös hadgyakorlatait.

A KCNA észak-koreai hírügynökség helyi idő szerint szerda hajnalban kiadott jelentése szerint a dél-koreai-amerikai gyakorlat miatt Észak-Korea lemondta a déli szomszédjával szerdára tervezett magas rangú találkozót is.

A phenjani kommunista rezsim állami hírügynöksége a múlt pénteken kezdődött Max Thunder fedőnevű manővert egy Észak-Korea ellen tervezett invázió főpróbájának, egyben pedig a Korea-közi kapcsolatok enyhülése ellen elkövetett
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:27
Képek, videók
Provokáció.....2OO9...
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:45
Erdogan 2015. aug. 14..jp
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:40
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.