Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:26 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A só, ahogy eddig még nem használtuk
Só ahogy eddig nem használtuk

Méregtelenítő sós vizes lábfürdő - A szervezet nagytakarítása

Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben.
Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc.
Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10

​ ​%-os sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.
A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.
A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,
- ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,
- ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,
- barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,
- a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
- sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.
Az ülőfoglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.
Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.
Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.
Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a víz és a natúr só jelenti.
lovaszmarika, 2017. december 04. hétfő, 11:11
Címkék: lábak áztatása, talp pórusai, szervezet nagytakarításával, pozitív hatások, lábfürdő vizének, kezelés alatt,
Kommentek
Tallóztam
Meggyet,lecsumázzuk,kiválogatjuk,megmossuk,kimagozzuk. Zománcos edénybe rakjuk, teszünk bele ,sót,cukrot,ízlés szerint.Minden édesbe,sót,minden sósba cukrot teszünk,nagymamámtól tanultam,jobban kihozza az ízeket!Rum aromával, nátrium benzoáttal össze keverjük,Letakarjuk ,időközönként megkavarjuk.24 óra múlva, üvegekbe rakjuk,majd a spájzba a polcra a helyére! Nem kell dunsztolni,nem víz meg meggy ,hanem igazi,kulináris élvezet.Amit le írtam az -az.

Érett dinnye belsejét elfogyasszuk,a megmarad- meghagyott részt, le hámozzuk.Apró kockákra összevágjuk,zománcos edénybe tesszük,só,cukor,nátrium benzoáttal,babérlevél, szemes-bors,ecettel összekeverjük,a dinnye enged levet,ugyan úgy mit a meggy.Le takarjuk,időközönként ,meg keverjük .24 óra múlva üvegekbe merjük,mehet a helyére.Nagyon fontos a lé kóstolása ,és ízesitése.
horvathnemagdi, 2018. június 22. péntek, 12:25
Újra kiadják a Beatles idén 50 éves fehér lemezét
Az újrakiadásról eddig csak meg nem erősített pletykák keringtek, miután a lemez éppen ötven éve jelent meg a Beatles saját kiadójánál, az Apple Recordsnál. A találgatások után Paul McCartney a DIY magazinnak (http://diymag.com) adott, szerdán közölt interjúban erősítette meg az új kiadást hírét.

"Minden a helyén van, épp most kaptam néhány esszét jóváhagyásra. Gyűlnek az anyagok és ez nagyon jó" - fogalmazott Paul McCartney a lap kérdésére.

Mint kifejtette, az album maga nagyon dögös. "Úgy szól, mintha az ember ott lenne a stúdióban, ez a legjobb a remaszterek készítésekor. Rendelkezésre áll a dalok néhány demófelvétele is, visszanyúlhatunk egészen John hangjáig és gitárjáig. Csodálatos volt, nagyszerű időszak".

A dupla lemezen olyan, ma már klasszikus Beatles-dalok szerepelnek, mint a Back In The U.S.S.R., a While My Guitar Gently Weeps, az I'm So Tired, a Blackbird, a Don't Pass Me By, az I Will, a Julia, a Yer Blues, a Mother Nature's Son, a Sexy Sadie, a Helter Skelter vagy a
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 14:54
Tejsavas erjesztés, fermentálás
"Maga az eljárás minden zöldségre ugyanaz és rendkívül egyszerű: A zöldségekről lemosom a földet, tetszőleges méretre vágom és enyhén besózom. Ezután nehezék alatt hagyom, hogy a só segítségével levet eresszen. Jódozott sót erre a célra nem érdemes használni, mivel a jód fertőtlenítő, azaz baktériumölő hatású - s sajnos ezáltal a számunkra kedves baktériumokat is megöli. Végül a zöldséget jó szorosan egy üvegbe pakolom és a saját levével fedem be. A só mennyisége az erjedés sebességét befolyásolja, azaz sótlanabb közegben gyorsabban fog lezajlani, míg túlságosan sós közegben pedig akár egyáltalán nem is fog megsavanyodni a zöldségünk (hiszen ez a sóban való tartósítás titka).

Fontos, hogy a zöldséget teljes mértékben ellepje a folyadék. Emiatt érdemes is egy kis nehezéket az üvegbe helyezni, ami a zöldséget mindig a folyadék szintje alatt tartja. Erre a célra kis 2dl-es vízzel töltött befőttes üvegeket használok. Magát az üveg-kombinációt csak ruhával szoktam lefedni és így a konyha egyik sarkában
bkisseva, 2018. június 21. csütörtök, 14:31
Kovászos káposzta, uborka másként
"Mintegy 35 éve nálunk: összerakjuk az általában olvasottak szerint a zöldségeket DE: az erjedés a levegő tejsav baktériumai által történik, ezért NEM rakunk semmit az üveg tetejére (kenyér, krumpli, liszt,.. stb.) így tiszta marad a készítmény.
Az uborkát nem vagdossuk, végét,hosszát, stb.
Tányérral letakarjuk.
Hőmérséklet: 16-26 Cfok és nem a napfény szükséges.
Só: 1liter vízhez 1 csapott ekanál.
Jót kívánunk: Tisztelettel és szeretettel! Gy.
U.i.: az alapanyagok jó minőségűek, frissek legyenek (szúrós uborka)."
bkisseva, 2018. június 21. csütörtök, 14:06
Parmezános sertésszűz
Hozzávalók

50 dkg tészta, 40 dkg paradicsom, 5 dkg bazsalikom, 1 kávéskanál provence füszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 10 dkg parmezán, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 db hagyma, 40 dkg sertésszűz

A tésztát ,,aldente"-re főzzük sós vízben. Amíg fő, addig a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával összeforgatjuk. A szüzekből érméket vágunk és bundázzuk, azaz megforgatjuk felvert tojásban és parmezános zsemlemorzsában.

Kevés olívaolajon megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük.
suzymama, 2018. június 21. csütörtök, 12:44
Azt adom, mi legnagyobb: a szívemet...
Azt adom, mi legnagyobb: a szívemet, mely útra kelt és felkutatta a tied. Rejts el, őrizz, éltess engem kedvesem. Én veled leszek, te leszel a mindenem.

Johann Wolfgang von Goethe
vorosrozsa66, 2018. június 21. csütörtök, 05:51
Provanszi, afrikai, csángó és cigány népzenei dallamok a Kaláka Fesztiválon
Jövő szombaton Michel Montanaro, Baltazar Montanaro-Nagy és a Szirtes Quintet öt tételből álló, költészet inspirálta zenedarabot adnak elő, amelyben provanszi, olasz, török, mediterrán, afrikai és magyar dallamok is megszólalnak - fűzte hozzá.

Elmondta: a koncerten kívül Nagy Niké festőművész kiállításának megnyitóján is hallhatják a látogatók a Montanaro duót.

Emellett a Misztrál zenekar kíséretével a Bródy Sándor Könyvtárban Dsida Jenő, az angyalarcú költő címmel kiállításmegnyitóra is sor kerül jövő pénteken - tette hozzá.

Az egri vár rekonstrukciós munkáinak előkészületei miatt az eseménynek ezúttal Eger történelmi belvárosa ad majd otthont, ahol a Kaláka együttes mellett fellép Szirtes Edina Mókus, a Zurgó együttes, a Besh o droM, a Barrio Latino, Sebestyén Márta, Andrejszki Judit, a Hungarian FolkEmbassy, Petruska, a Cimbaliband, a Kerekes Band, a Budapest Klezmer Band, valamint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák.
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:51
Adótörvények - Szakmai szervezetek: a népegészségügyi termékadó emelése ronthatja az élelmiszeripar versenyképe
A kormány terve szerint 2019-től az egészségügyi kockázatot jelentő ételek, italok (például cukros üdítők, chipsek, csokoládék, szeszes italok) esetében átlagosan 20 százalékkal nő a neta mértéke.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ), a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség, az Édességgyártók Szövetsége, a Hazai Snackgyártók Érdekegyeztető Fóruma közös közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a neta emelése rendkívül kártékony hatásokkal járna, amelyek messze felülmúlják az intézkedés vélt népegészségügyi előnyeit. Ráadásul a neta fogyasztási típusú adó, vagyis az emelését a fogyasztóknak kell majd megfizetni - tették hozzá.

A helyzet megoldása érdekében a szövetségek azt kérik, hogy a törvény módosítása előtt a kormány egyeztessen a szakmai kamarával és az érdekképviseletekkel.

Felidézték, a neta 2011-es bevezetése óta lefolytatott hivatalos Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP) és az egészségügyi statisztikák bizonyították,
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 18:33
Képek, videók
14414-rakkelto-a-hideg -so
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:53
0 103 a lónak hosszú a sö
lovaszmarika
2013. augusztus 23. péntek, 15:52
A só és a mérgek.jpg
basikele
2013. január 11. péntek, 02:53
normal_The_Rounds_of_a _So
csilla663
2010. május 05. szerda, 19:09
mögöttem már nagyobb a so
mecsery
2010. február 26. péntek, 22:46
Ha a szeretetből olyan so
jakabgasparne
2009. augusztus 26. szerda, 05:21
sotetseg_kronikaja_-_a _so
ticsi83
2008. október 26. vasárnap, 11:44
A gyógyitó só
dnemethk
2008. augusztus 26. kedd, 10:38
vertes_so a.jpg
clarustherm
2008. július 15. kedd, 12:55
mecsek_so a.jpg
clarustherm
2008. július 15. kedd, 12:54
Bejárat a só bányába
matra
2008. január 29. kedd, 15:55
Használt gumiabroncs
sanci81
2015. november 12. csütörtök, 16:08
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
Hasznalt.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:08
Használt pc bolt a neten
abadszalok
2010. május 15. szombat, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.