Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:43 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A só, ahogy eddig még nem használtuk
Só ahogy eddig nem használtuk

Méregtelenítő sós vizes lábfürdő - A szervezet nagytakarítása

Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben.
Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc.
Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10

​ ​%-os sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.
A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.
A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,
- ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,
- ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,
- barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,
- a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
- sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.
Az ülőfoglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.
Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.
Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.
Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a víz és a natúr só jelenti.
lovaszmarika, 2017. december 04. hétfő, 11:11
Címkék: lábak áztatása, talp pórusai, szervezet nagytakarításával, pozitív hatások, lábfürdő vizének, kezelés alatt,
Kommentek
Szentiváni sós stangli
Nem kell bedobozolni, mert a szabad levegőn finomabb marad. Variálható magokkal vagy akár teljeskiörlésű liszttel is.

Hozzávalók:

70 dkg liszt
25 dkg Rama
20 dkg zsír
3 tojás sárgája
3 dkg só
1 pohár tejföl (17-18 dkg)
5 dkg élesztő
20-30 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítése:

A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk.
Majd lefedve minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Miután kivettük a hűtőből átgyúrjuk és 4 részre osztjuk a tésztánkat.
Kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, cakkos vágóval felvágjuk a lapunkat először vékony csíkokra, majd hosszában 2-3 darabra.
Ezután lekenjük a megmaradt fehérjével és sajttal megszórjuk. (trappista és egy kis füstölt sajt keverékével)
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis sajtos rudakat (lehet jó sűrűn, mert csak magasságra nőnek) és előmelegített sütőben, légkeverésen 180 fokon 15-20 perc alatt szép
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 14:50
Detti túrós pogácsája
Hozzávalók 60 pogácsa elkészítéséhez:
0.5 kg túró
0.5 kg vaj vagy margarin
0.5 kg liszt
2 dkg só
2 kiskanál őrölt kömény
bors
1 csomag sütőpor (10 g)

Tetejére: 1 tojás, sajt, mák, szezámmag

Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő

Elkészítés: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, és a köménymagot. Ízlés szerint tehetünk hozzá törött borsot, bár ez el is maradhat. Dolgozzuk a túrót, és a vajat egyneművé, apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket, és az egészet gyúrjuk át alaposan, hogy szép, sima tésztát kapjunk. Ha kell, sót még tehetünk bele.

Vizes kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat, amiket tegyünk egy előzőleg kivajazott tepsire. A felvert tojással kenjük meg a pogácsák tetejét, és szórjunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, esetleg mákot. Előre felmelegített sütőben, 200 fokon süssük aranybarnára a pogácsákat.

Melegen a legfinomabb, de teával, vagy forró csokoládéval hidegen is
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:24
Csörögefánk
Hozzávalók:

350 g finomliszt
5 tojássárgája
1 kiskanál kristálycukor
150-160 g tejföl
1 evőkanál rum
csipet só
olaj a sütéshez

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés:

A lisztet a tojások sárgáival, cukorral, rummal, csipet sóval és kb. 150 g tejföllel jól gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha szükséges, adjunk még hozzá 1-2 kanál tejfölt.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra, majd derelyemetszővel vágjunk 2 cm széles csíkokat. Ezeket a csíkokat kb. 6 cm-ként vágjuk fel kissé ferdén, így majdnem rombuszokat kapunk. Az így kapott tésztákat középen metsszük be, majd a végeit húzzuk keresztül a vágáson. Bő, forró olajban mindkét oldalát süssük aranysárgára.

Még forrón hintsük meg porcukorral; tálaláskor adjunk hozzá baracklekvárt.

Tipp:

A kevés rum segít, hogy a fánk ne szívja meg magát zsiradékkal. Sütés közben egyébként is elpárolog belőle az alkohol.
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:09
Csokoládés kocka (Brownies)
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
1 pohár kristálycukor (kb. 130 g)
1 pohár finomliszt (kb. 130 g)
3 tojás
1/4 pohár vaj vagy margarin (kb. 60 g)
1 kiskanál sütőpor
Csipet só
Vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Elkészítés:

Törjük apró darabokra a csokoládét. Egy megfelelő edényben olvasszuk fel a vajjal együtt, majd keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és ha kihűlt a massza, akkor keverjük hozzá a felvert tojásokat. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd öntsük a csokoládés masszához. A sütőt kapcsoljuk 190 fokra.

Egy közepes méretű tepsit zsírozzunk ki, majd öntsük bele az elkészített masszát, és süssük 190 fokon 30-40 percig, vagy tűpróbáig. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, vagy csoki mázzal leöntve, de savanykás lekvárral megkenve, a tetejére tejszínhabot nyomva is nagyon finom.

Tipp:

Étcsokoládé helyett használhatunk
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:07
Aranygaluska
Hozzávalók:
300 g finomliszt
30 g élesztő
100 g kristálycukor
250 ml tej
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál rum
Csipet só
50 g vaj
Szóráshoz:
200 g darált dió
100 g kristálycukor
10-20 g vaj

Elkészítési idő: 40 perc + kelesztés + sütés

Elkészítés:

50 ml tejet langyosítsunk meg, oldjunk fel benne 2 kiskanál kristálycukrot, és keverjük hozzá az élesztőt. Pár percig hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a maradék kristálycukrot, csipet sót, maradék langyos tejet, a megolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt. A citromot alaposan mossuk meg, majd a héját vékonyan reszeljük bele. Ízesítsük rummal, majd kézi dagasztógéppel alaposan dolgozzuk ki a tésztát. Ezután takarjuk le, és kelesszük fél órán keresztül.

Közben egy kerek, tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, vékonyan hintsük meg darált dióval, a többi diót pedig keverjük össze a kristálycukorral.
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:44
Töltött paprika
Hozzávalók:

8-10 db paprika
30 dkg sertéshús
8 dkg rizs
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kg paradicsom áttört leve, vagy negyed kg paradicsompüré, vagy 1 liter paradicsom ivólé cukor


Elkészítés:

A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk. A sertéshúst megdaráljuk, a rizzsel összekeverjük, kevés zsiradékon pirított hagymával ízesítjük. A paprikát a töltelékkel lazán megtöltjük, közepére bedugjuk a fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre.

Lábasba rakva, annyi forró, sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje. Beletesszük a paradicsompürét, vagy ráöntjük a paradicsom ivólét (illetve ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott, főtt paradicsomba rakjuk a tölteléket), és fedő alatt puhára pároljuk.

A zsírból és a lisztből rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig csendesen főzzük. Ízlés szerint cukorral, tejföllel
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:42
Túrós puliszka sült szalonnával
Hozzávalók 4 személyre:
1 liter víz
20 dkg kukoricadara
2 evőkanál margarin
50 dkg tehéntúró
15 dkg húsos szalonna
2-3 közepes vöröshagyma
1 evőkanál zsír


Elkészítési idő: 45-50 perc

Elkészítés:

Egy lábasban tegyünk fel 1 liter vizet főni 1 kiskanál sóval. Amikor a víz forr, apránként adjuk hozzá a kukoricadarát, és állandó kevergetés mellett főzzük kb. 10 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik.

Amíg hűl a puliszka, tisztítsuk meg a vöröshagymákat, vágjuk apróra és egy kisebb serpenyőben dinszteljük aranybarnára. Amikor elkészült, tegyük félre. Vágjuk a húsos szalonnát 1 cm-es kockákra, és a serpenyőben süssük jó ropogósra.

Vajazzunk ki egy nagyobb tűzálló tálat, simítsuk bele a puliszka felét. Morzsoljuk rá a túró egy részét, szórjuk meg a sült szalonna és a vöröshagyma egy részével, majd egyengessük el rajta a maradék puliszkát. Erre morzsoljuk a maradék túrót, szórjuk meg a maradék sült szalonnával és dinsztelt
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:41
Tepsis fasírt
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
1 kg darált sertéshús
2 tojás
2-3 dkg só
1 kiskanál őrölt bors
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kis fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 kiskanál majoránna
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
zsír
zsemlemorzsa

Elkészítési idő: 30 perc + 50-60 perc sütés

Elkészítés:

Vágjuk apróra a vöröshagymát. Egy nagyobb tálba tegyük bele a darált húst, a tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, és őrölt pirospaprikát. Ízesítsük sóval, borssal, majoránnával, nyomjuk bele a fokhagymát. Az egészet keverjük alaposan össze, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, hogy közepesen kemény masszát kapjunk, majd simítsuk zsírozott, morzsázott tepsibe. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 50-60 percig, vagy míg a közepe is alaposan átsül. Amikor elkészült, szeleteljük fel a tepsiben.

Tálalhatjuk különböző főzelékekkel, krumplipürével esetleg frissen készített salátával. Hidegen is, melegen is nagyon
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:38
Képek, videók
14414-rakkelto-a-hideg -so
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:53
0 103 a lónak hosszú a sö
lovaszmarika
2013. augusztus 23. péntek, 15:52
A só és a mérgek.jpg
basikele
2013. január 11. péntek, 02:53
normal_The_Rounds_of_a _So
csilla663
2010. május 05. szerda, 19:09
mögöttem már nagyobb a so
mecsery
2010. február 26. péntek, 22:46
Ha a szeretetből olyan so
jakabgasparne
2009. augusztus 26. szerda, 05:21
sotetseg_kronikaja_-_a _so
ticsi83
2008. október 26. vasárnap, 11:44
A gyógyitó só
dnemethk
2008. augusztus 26. kedd, 10:38
vertes_so a.jpg
clarustherm
2008. július 15. kedd, 12:55
mecsek_so a.jpg
clarustherm
2008. július 15. kedd, 12:54
Bejárat a só bányába
matra
2008. január 29. kedd, 15:55
Használt gumiabroncs
sanci81
2015. november 12. csütörtök, 16:08
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
Hasznalt.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:08
Használt pc bolt a neten
abadszalok
2010. május 15. szombat, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.