Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 18:22 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kekszes-almás sütés nélkül



Kekszes-almás sütés nélkül

Hozzávalók

A tésztához
háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma) 50 dekagramm
Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás 3 csomag
kristálycukor (méz is lehet) 20 dekagramm
víz 10 evőkanál
víz 8 dl
alma 1.25 kilogramm


A tetejére
porcukor 4 evőkanál
keserű kakaópor 4 evőkanál
Ráma 5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük.
2. lépés

Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
3. lépés

Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle).
4. lépés

A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
5. lépés

A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény, pontosabban a keksz tetejére kenjük.
6. lépés

Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
vorosrozsa66, 2018. július 10. kedd, 19:11
Címkék: Puding Vaníliás 3, almát meghámozzuk, cukorral ízesítjük, almához öntjük, hagyományos kerek, tepsibe rakunk,
Kommentek
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:51
Almás-pudingos kekszes szelet
Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz
1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
1 tk őrölt fahéj
12 dkg kristálycukor
1 ek mazsola
4 csomag vanília pudingpor
2 ek citromlé
15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután
bkisseva, 2017. március 20. hétfő, 14:29
Almás receptek
helyezzük, belehajtjuk a tésztába és hajtogatjuk. Pihentetés után még egyszer hajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezzük. Egyenletesen rákenjük a pudingot, megszórjuk dióval és fahéjjal, majd felezett, hámozott almával ízlésesen kirakjuk. Sütés előtt fél óráig pihentetjük, majd harminc-negyven percig közepesen meleg sütőben sütjük. Sütés után bekenjük felforrósított barackízzel. Az oldalát darált dióval vagy darabolt mandulával panírozhatjuk. Rumos diófagyival ellenállhatatlan.

Darált kekszes finomság:

előkészület: 60 perc
hozzávalók 5 főre:
• 50 dkg darált keksz
• 25 dkg Rama
• kevés rum
• 15 dkg porcukor
• 3 ek baracklekvár
• piros és zöld ételszinezék

elkészítés:
1. A színezők kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk.
2. Három részre vesszük szét. Nagyobb darab az alma belseje, egy kisebb rész a piros színű külsejének, és még kisebb darab a leveleknek és a kacsnak. TIPP: Ez már
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
Nagykőrösi receptek
zsírtartalmú tejszín 10 dkg porcukor A tetejére: kb. 5 dkg pirított, tört törökmogyoró Elkészítése: A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekever- jük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben bevált, hogy a tortaformának csak a peremét egy tányérra vagy valamilyen süteményes tálra tettem, és ebbe tettem a torta kekszalapját. Így másnap már csak a peremet kell eltávolítani, és nem kell bajlódni a torta áthelyezésével. A kekszes alapot hûtőbe teszszük, míg elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a Nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez keverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára vagy akár 1 éjszakára hûtőbe tesszük. Jó étvágyat! A Pénzügyi Iroda dolgozója, Czintos Andrásné jól bevált receptjét mindenkinek szeretettel ajánlja.
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 10:57
Almás-pudingos kekszes szelet recept
Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz
1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
1 tk őrölt fahéj
12 dkg kristálycukor
1 ek mazsola
4 csomag vanília pudingpor
2 ek citromlé
15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután
gereica, 2016. július 30. szombat, 11:03
Péter Jánosné, Marika receptje
Kekszes - almás sütés nélkül

Hozzávalók:
- a tésztához: 1,25 kg alma, 8 dl + 8-10 evőkanál víz, kb. 20 dkg kristálycukor (méz is lehet), 3 csomag (12 dkg) főzni való vanília ízű pudingpor, 50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes).
Máz a tetejére: 4 evőkanál keserű kakaópor, 4 evőkanál porcukor,
5 dkg margarin

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük).

Közben a vanília pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28-23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ha kör alakú keksz van, akkor az üres helyekre kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket törd darabokkal
rochlitzne, 2016. február 14. vasárnap, 15:51
Almás-hoabos
Almás habos sütés nélküli

Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
A töltelékhez:
60 dkg alma
5 dkg vaj
10 dkg háztartási keksz
6 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
csipetnyi fahéj
6 dkg kókuszreszelék
6 dkg fehér csokoládé
A tetejére:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, a vajjal és a cukorral összekavarjuk. papírral bélelt sütőbe tesszük és 180 fokos sütőben 10 percet sütjük. Minél kisebb tepsit használunk, annál magasabb lesz a tészta. Az almát közben lereszeljük és a cukorral,vajjal, fahéjjal együtt pár percig főzzük, majd levesszük és hozzákavarjuk a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a darabokra tördelt csokoládét. Ha a massza túl híg, még adunk hozzá kevés darált kekszet. Az almás masszát vaníliával ízesítjük és a
koszegimarika, 2016. január 29. péntek, 09:58
Képek, videók
KEKSZES ALMÁS
klarcsika
2010. március 19. péntek, 21:15
289_kekszes-almas-sute s-n
riki66
2008. november 02. vasárnap, 14:11
289_kekszes-almas-sute s-n
brozsika
2008. október 11. szombat, 22:57
almás kekszes
bezsa
2007. október 14. vasárnap, 19:37
Almás kekszes
bezsa
2007. szeptember 21. péntek, 09:10
Kekszes almás superkeri
bezsa
2007. szeptember 16. vasárnap, 14:31
almás-kekszes
lujza56
2007. június 25. hétfő, 18:05
vaniliás pudinggal.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 20:52
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
kollagén ízesített
fakanal01
2016. július 09. szombat, 20:14
7 A köménymag ízesít, és
jozsef_olah_9843
2015. június 02. kedd, 14:05
szőlővel ízesítve.jpg
szalai0913
2010. január 22. péntek, 07:26
Mátrások és ízesítők.jpg
miday
2008. szeptember 10. szerda, 19:57
Ízesített szájfény.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 16:26
Ízesített ajakfény.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 16:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.