Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:50 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baranyai cigánypogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)
hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 ek disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Link



Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 13:59
Címkék: lisztet összekeverjük, tetejét durva, szódabikarbóna, előmelegített, összekeverjük, cigánypogácsa,
Kommentek
Tejszínes-ananászos csirke
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 1 doboz (kb. 20 dkg) konzervananász, 2 cikk fokhagyma, 30 dkg sajt, 3 dl tejszín, só, bors, vegeta, 2 ek. liszt.
A húst sóval, borssal, vegetával fűszerezzük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. A tejszínt, lisztet és zúzott fokhagymát összekeverjük. A csirkemellre rászórjuk az ananászdarabokat, ráöntjük a tejszínes mártást, és ráreszeljük a sajtot, majd előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul (kb. 30 perc).
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 12:25
Céklatorta egészségesen
fruktózt használok)
1 csomag sütőpor
10 dkg dió (durvára vágra, darálva)
5 dkg vörösáfonya (nem fő összetevő, de finom benne)

elkészítés

A céklát, almát meghámozzuk, a répát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. A nyers zöldség-gyümölcs keverék 40 dkg-nak felel meg. Ha nagyon leveses az alma, akkor kinyomkodjuk, vagy szűrőn keresztül egy kicsit kicsöpögtetjük. Ebbe a keverékbe tesszük bele a vörösáfonyát is.
Összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, sütőporral, fahéjjal, fruktózzal (cukorral), a darált dióval és egy csipet sóval. A sütőport előzetesen össze lehet keverni a liszttel, és beleszitálni a keverékbe, hogy jól elkeveredjen.
Egy másik tálban összekeverjük az egész tojásokat az olajjal, amelyhez hozzáadjuk a lereszelt zöldséges-gyümölcsös keveréket, majd ebbe forgatjuk a zabpelyhes-lisztes keveréket is. Jól összekeverjük, de csak fakanállal, a végén hozzáadjuk a durvára vágott diót, és azzal is jól
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:07
Igazi farsangi fánk
Hozzávalók

Tészta
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
Egy kevés só
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej
Sütéshez
Napraforgóolaj
Díszítéshez
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval
koszegimarika, 2018. január 15. hétfő, 17:16
Spenótos csigák
Spenótos csigák:
50 dkg liszt,
1 evőkanál zsír,
1 teáskanál só,
2 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva,
2 evőkanál olaj, langyos víz

Spenótos töltelék:
50 dkg friss spenót levél,
4 gerezd fokhagyma, só,
1 tojás, 4 evőkanál tejföl

A fokhagymát összezúzzuk és kevés olajon megpirítjuk,majd rátesszük a spenótot. Sózzuk és addig pároljuk míg puha lesz és elfövi a vizet. Majd turmixgépbe tettem hozzáadtam 1 db egész tojást és 2 evőkanál tejfölt. Párat forgattam rajta de csak annyira hogy kicsit össze legyen vágva. Majd visszatettem a lábasba és addig kevergettem míg összehúzta a tojás. Hűlni hagytam és mielőtt bekentem volna a tésztára hozzáadtam a 2 kanál tejfölt.
A lisztet összekeverjük a sóval hozzáadjuk a felfutott élesztőt, zsírt. Majd annyi langyos vízzel össze gyúrjuk, hogy közepes kelt tészta legyen belőle. Duplájára kelesztjük majd kettévesszük.
Megkenjük a spenótos töltelékkel majd feltekerjük és 3 cm darabokra vágjuk. Talpára
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:57
Büfés túrós
főre
25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás, 1/2 sütőpor, kevés tejföl
Töltelékhez:
50 dkg túró
4 tojás
2 cs, vaníliás cukor
2 dl tejföl
20 dkg cukor
10 dkg liszt
0,5 l tej
6 e.k. cukor

Elkészítés:

A tepsit kivajazzuk, félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen.
A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrokat, lisztet, tejfölt és jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. Nem kell megijedni, ha nagyon híg lesz, de sütés közben megszilárdul!
Ráöntjük a tésztára, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, 6 púpos evőkanál cukrot teszünk bele (Jó kemény hab legyen).
A 20 perc elteltével kivesszük a tésztát és a habot óvatosan a tetejére kenjük, nem baj, ha a túrótöltelék teteje még lágy. Kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe. megsütjük a habot is rajta. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd a
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 08:23
Tallóztam
Baranyai cigány-pogácsa
(sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)

hozzávalók

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 k disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
horvathnemagdi, 2018. január 14. vasárnap, 18:03
Paplan süti
dl tej
1 tojás sárgája
Elkészítése:

A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.

Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket. A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe terítjük.

A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük ízlés szerint mennyiségű porcukorral, vanília aromával és kevés citromhéjjal. Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is. Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós
suzymama, 2018. január 13. szombat, 19:38
Borsófőzelék diófasírttal
Nagyon egyszerű, nagyon kedves, nagyon látványos.
Pedig csak egy főzelék. Vagy: jó megközelítés ez, hogy csak? Talán nem...

Egy lábosban vajat olvasztunk. A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.
Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel. Elkeverjük, és felöntjük tejjel. Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele. Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot: a zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk. A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást. Megsózzuk és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. január 13. szombat, 14:33
Képek, videók
Baranyai Mária
irmus
2017. október 13. péntek, 17:14
baranyai erzsike.jpg
cologne53
2014. december 07. vasárnap, 17:26
Baranyai Tóth Éva Az ölel
eva_gyulai
2013. április 24. szerda, 23:40
baranyai né erzsike
magdi06
2010. november 16. kedd, 19:29
LGyNö Baranyai tölgyfalev
rece-fice
2010. január 19. kedd, 15:44
Baranyai Ferenc Idezet.jp
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:19
A kis vakarcs
manka221
2011. február 07. hétfő, 23:01
Vakarcs
timcsa30
2009. október 15. csütörtök, 13:39
VAKARCS.gif
takacsandrea3
2008. április 23. szerda, 20:10
Két vakarcs :D
apacs90
2006. október 06. péntek, 21:43
Vakarcs
grizesmedve
2006. július 11. kedd, 18:46
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
leszedi a tetejét
paniko
2007. október 28. vasárnap, 16:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.