Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:46 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baranyai cigánypogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)
hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 ek disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Link



Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 13:59
Címkék: lisztet összekeverjük, tetejét durva, szódabikarbóna, előmelegített, összekeverjük, cigánypogácsa,
Kommentek
Sütemény receptek
végzünk a derelyevágóval, és végeket a vágásokon keresztül áthúzzuk. Forró, bő olajban vagy zsírban fedővel letakarva mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük selyempapírral kibélelt tepsibe, hogy a felesleges zsírt magába szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2 db mackósajt

A hozzávalókat összekeverjük, és alaposan kigyúrjuk. A tetejét tojással megkenjük, és trapistasajtot reszelünk rá.

Kávés csók

Hozzávalók:
12 dkg kockacukor, ½ dl erős feketekávé, 3 db tojásfehérje, 5 dkg porcukor

A kockacukrot lábosba tesszük, a feketekávéval sűrű sziruppá főzzük. A keményre vert tojáshabba belekeverjük a porcukrot, és folytonosan verve hozzáöntjük a forró kávés szirupot. Addig verjük, amíg kihűl. A kész habot nyomózsákba tesszük, és a már kikent tepsibe kis csókokat
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Csirkés alagút
reszelt trappista sajt

só, bors


Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)

Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi
vorosrozsa66, 2018. június 10. vasárnap, 13:30
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite
őrölt szegfűszeg
A tésztához:
3 db tojás
25 dkg porcukor
3 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
30 dkg (rétes) liszt


Elkészítés

1.

A cseresznyét kimagozzuk. A porcukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget összekeverjük, és beleforgatjuk a cseresznyét.
2.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral és a sóval. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük.
3.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a tésztamasszát, kirakjuk cseresznyével a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőtizzük. A tepsiben hagyjuk
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:13
Spárga parmezánnal, eperrel
Hozzávalók

10 dkg újhagyma, 15 dkg őszibarack, 20 dkg eper, 3 evőkanál édes mustár, 3 evőkanál fehér balzsamecet, 6 evőkanál tökmagolaj, só, bors, 50 dkg spárga, cukor, 1 csomó gyermekláncfű, 8 dkg parmezán, 3 db tojás, fél evőkanál fehér szezámmag, 4 evőkanál liszt, fehérbors, 1 dl olaj, aszalt szilva

A hagymát megtisztítjuk, 3 mm vastag kockára vágjuk, az epret és a barackot hasonlóan daraboljuk, és adhatunk hozzá egy kevés aszalt szilvát is.

Mustárt, balzsamecetet, tökmagolajat, sót, borsot keverünk össze az eperrel, barackkal,
hagymával. Azt hiszem, kicsit talán meglepő lehet a párosítás, de tudjuk: mindig a végeredmény számít.

A spárgát megtisztítjuk, a végét levágjuk, és sós, cukros vízben megfőzzük. Figyelem: jeges vízben azonnal lehűtjük, leszárítjuk! A gyermekláncfűt szintén megmossuk, leszárítjuk.

A parmezánt, tojást, szezámmagot és lisztet összekeverjük sóval, borssal, majd a spárgákat ebbe a tésztába forgatjuk, és forró olajban nagyon
reifregina, 2018. június 06. szerda, 09:35
CSERESZNYÉS PITE - variációk
PITE

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg rétes liszt, 3 közepes tojás, 3 dl 20 %-os tejföl, 1 közepes citrom reszelt héja és leve, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőper, csipet só,
valamint : 80 dkg cseresznye, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,

A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a fűszeres cukorral.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe símitjuk a tészta masszát, a tetejét kirakjuk a cseresznyével.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

CSERESZNYÉS PITE

Hozzávalók : 25dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor

A tetejére : kb. 50 dkg félbevágott,
lizawolf, 2018. június 04. hétfő, 11:06
barackos keverős !
Barackos keverős

Gyűjtési hely: Abaúj - Hegyköz
Gönc

Hozzávalók:
1 csésze natúr joghúrt, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 csésze liszt, 2 db tojás,
2 csomag vaníliás cukor, 0,5 csomag sütőpor, 1 kg megtisztított gönci barack,
Elkészítése:
A joghurtot összekeverjük az olajjal, a tojásokkal és a cukorral.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd belekeverjük a joghurtos alapba (nem szabad sokáig
keverni, mert akkor a sütemény nem lesz omlós).
Barackot előkészítjük: megtisztítjuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tálat (sütőformát) és az aljár a tészta felét leterítjük. Sűrűn
kirakjuk barackkal, majd a tészta másik felével befedjük és a tetejére barackokat teszünk.
Előmelegített sütőbe készre sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, akkor le lehet fedni alufóliával.
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 09:22
Előre elkészíthető sütik
habbá verjük, rasimitjuk és megszórjuk tortadarával.

MÈZES BÈLES
hozzávalók: 1 tojás, 3 dkg vaj, 2 evk mèz, 3 evőkanál tej, 15 dkg cukor, 1 kk szódabikarbóna, ezt gőz fölött kikavarjuk 5 percig és még melegen hozzáadunk a tűzről levéve 45 dkg lisztet jól kidolgozzuk és 4 vékony lapot sütünk belőle a tepsi hátán.
Krém: 30 dkg vajat, 30 dkg porcukorral habosra keverjük és 1 csomag vaníliás cukorral, 3 dcl tejbe belefőzünk 3 evőkanál buzadarát, mikor kihűlt a vajjal összekeverjük, az alsó lapra rákenjük a krém felét, a 2. lapra valamilyen savanyú lekvárt és a következő lapra a krém többi részét lenyomtatjuk másnap szeleteljük.

DIÓ
hozzávalók: 25 dkg margarin, 1 evk cukor, 1 dcl tej, késhegynyi szódabikarbóna, 1 tojássárgája, 1 evk kakaó, 50 dkg liszt összegyúrjuk gombócokat készítünk és formában megsütjük.Krèm: 10 dkg vaj, 15 dkg őrölt dió, 15 dkg porcukor, 2 evk lekvár kevés rumaroma és a forma szèlekről letördelt darabok , összekeverjük megtőltjuk
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 09:04
Darálos gépi keksz
Hozzávalók : 70 dkg finom liszt , 20 dkg margarin/vaj , 20 dkg kristálycukor , fél csomag sütőpor , 1 citrom héja + leve , 2 egész tojás ,tej

1-2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

A lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük.
Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a tojásokat.

Szintén gyors mozdulatokkal annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.

Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.

Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.

Formázás:
Ezt a sütit
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:34
Képek, videók
Baranyai Mária
irmus
2017. október 13. péntek, 17:14
baranyai erzsike.jpg
cologne53
2014. december 07. vasárnap, 17:26
Baranyai Tóth Éva Az ölel
eva_gyulai
2013. április 24. szerda, 23:40
baranyai né erzsike
magdi06
2010. november 16. kedd, 19:29
LGyNö Baranyai tölgyfalev
rece-fice
2010. január 19. kedd, 15:44
Baranyai Ferenc Idezet.jp
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:19
A kis vakarcs
manka221
2011. február 07. hétfő, 23:01
Vakarcs
timcsa30
2009. október 15. csütörtök, 13:39
VAKARCS.gif
takacsandrea3
2008. április 23. szerda, 20:10
Két vakarcs :D
apacs90
2006. október 06. péntek, 21:43
Vakarcs
grizesmedve
2006. július 11. kedd, 18:46
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
leszedi a tetejét
paniko
2007. október 28. vasárnap, 16:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.