Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 04:32 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baranyai cigánypogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)
hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 ek disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Link



Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 13:59
Címkék: lisztet összekeverjük, tetejét durva, szódabikarbóna, előmelegített, összekeverjük, cigánypogácsa,
Kommentek
Asszonykonty
tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán nyolc egyforma részre szétvágjuk. Ezeket egyenként téglalap alakban kisodorjuk. Kevés olajjal átkenjük, és az alsó szélére hosszában, vékony sorban tölteléket halmozunk. Ennek tetejét kirakjuk meggyszemekkel, és feltekerjük a tésztát. Két végét kiigazítjuk (levágjuk), majd konty (csiga) alakban feltekerjük.
Zsírpapírral borított tepsibe helyezzük, majd a többi cipót is ugyanígy elkészítjük. Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:25
balatoni habos mogyorós !
szemű)
Technológia: Keverőgépben vagy keverőtálban az összes alapanyagot összegyúrjuk, lehűtjük. Hűthetjük egyből sütő lemezre morzsolva vagy kockára vágva. Tipp: A streuzelt nagy lyukú gitter rácson is átnyomhatjuk, de reszelhetjük is. A végeredményt nem befolyásolja.
Sütés: 170 fok 13 perc

Mogyorós streuzel betét
120 g mogyorós streuzel alap 15 g kakaóvaj
70 g 100% törökmogyoró paszta
A kakaóvajat a mogyorópasztával összekeverjük, majd a kisült, összetört mogyorós streuzel alapra öntve alaposan elkeverjük. A torta karikába helyezett megfordított mogyorós habtésztára rákenjük. Dermesztjük.

Fekete ribiszke puha zselé
140 g fekete ribiszke püré* (95% gyümölcstartalom) 15 g cukor
4 g Nh pektin
12 g beáztatott zselatin (2 g porzselatin 10 g víz)
Technológia: A pürét felforralom. A cukrot az nh pektinnel elkeverjük, a püréhez adjuk folyamatos keverés mellett. Majd a kész beáztatott zselatint is
ibolya58, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:50
Hűtős lángos
Olyan lángos tészta amit nyugodtan tehetsz a hűtőbe és csak annyit kell egyszerre kisütnöd, amennyi frissen elfogy!

1 kg finomliszt,3 tojás,1 ek só,5 dkg friss élesztő,1,5 dl tej
1 mk cukor,3 db 175 g-os kefir

A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és a kefireket is hozzáadjuk. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük és kézzel egynemű, puha tésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük, folpackkal lezárjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Étolajjal kikent nejlon zacskóba is tehetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk. 20 percig meleg helyen pihentetjük.

Egy serpenyőben 2 ujjnyi étolajat melegítünk és olajos kézzel a lángosokat széthúzzuk, majd a lángosok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk, esetleg zúzott
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:56
Ettől nem lesz száraz a csirkemell
Ettől nem lesz száraz a csirkemell! Sok háziasszony nem így csinálj
A kis családom az összes ujját megnyalta a fenséges falatok után! 🙂 Eddig száraznak tartottam a csirkemellet, most már rajongok érte.

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál liszt liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat. A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük. Sült burgonyát kínálunk mellé.
nanoka72, 2018. augusztus 20. hétfő, 19:12
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Szigetközi meggyes tejszínes
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 k kristálycukor
8 k liszt
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:19
Kiliti kolbászleves
só.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát szeletekre vágjuk, és beirdaljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle kolbászt felkarikázzuk.
A felhevített bográcsban kakastaréjokat készítünk a szalonnából. Amikor már szép pirosra sültek, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük a tálaláshoz.
A zsírba beleborítjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk benne. Amikor ez is elkészült, rátesszük a kolbászt, kicsit átforgatjuk, majd a tűzről kicsit félrehúzva megszórjuk őrölt paprikával. Összekeverjük, és azonnal felöntjük két liter vízzel.
Ekkor következik a fűszerezés: paprikakrém, só, kömény, színes bors, majd fokhagyma, és a babérlevelek kerülnek a bográcsba.
Nagyobb lángon az egészet felmelegítjük.
Közben elkészítjük a habarást: a citrom levét kicsavarjuk, hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt, a mustárt.
A felforrt levesbe zöldbabot és zöldborsót teszünk, majd újabb egy-két liter vízzel pótoljuk a levét. Megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, még
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:01
Eredeti somlói galuska
két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával összeforralunk, aztán kihűtjük. Vaníliakrémet készítünk, s még melegen hozzáadunk egy kevés 5-6 kanál vízben feloldott zselatint.
Vaníliakrém: Felforralunk fél liter tejet 1 vaníliás cukorral - esetleg egy rúd vaníliát is tehetünk bele -, fél citrom
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Képek, videók
Baranyai Mária
irmus
2017. október 13. péntek, 17:14
baranyai erzsike.jpg
cologne53
2014. december 07. vasárnap, 17:26
Baranyai Tóth Éva Az ölel
eva_gyulai
2013. április 24. szerda, 23:40
baranyai né erzsike
magdi06
2010. november 16. kedd, 19:29
LGyNö Baranyai tölgyfalev
rece-fice
2010. január 19. kedd, 15:44
Baranyai Ferenc Idezet.jp
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:19
A kis vakarcs
manka221
2011. február 07. hétfő, 23:01
Vakarcs
timcsa30
2009. október 15. csütörtök, 13:39
VAKARCS.gif
takacsandrea3
2008. április 23. szerda, 20:10
Két vakarcs :D
apacs90
2006. október 06. péntek, 21:43
Vakarcs
grizesmedve
2006. július 11. kedd, 18:46
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
leszedi a tetejét
paniko
2007. október 28. vasárnap, 16:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.