Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:25 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Duplán gesztenyés őzgerinc



Duplán gesztenyés őzgerinc


Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:
Tésztához:

6 egész tojás
6 ek porcukor
6 ek liszt
késhegynyi sütőpor

Krémhez:

1 cs csokis pudingpor
3,5 dl tej
2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
3 ek porcukor
rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)

Tetejére:

2-2,5 Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács

Elkészítése:
Tészta:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztbe belekeverjük a sütőport.

Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.

Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.

A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!

Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.

A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.

Összeállítás:

A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába, késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).

A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb lapot. Megkenjük a krém felével és ráfektetjük a két gesztenyés rudat, majd elkenjük rajta a maradék krémet.

Ráhajtjuk a lelógó folpack részeket és másnapig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.

Másnap kifordítjuk a formábaól, lehúzzuk róla a folpackot. A tejszínt keményre felverjük, elkenjük a a sütin és megszórjuk csokiforgáccsal.

Szeletekre vágva tálaljuk.
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:29
Címkék: nagy gáztepsit, lisztbe belekeverjük, egész tojásokat, tálba ütjük, egészet addig, habverő legalacsonyabb,
Kommentek
László szelet
dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojás (nagy)
12,5 dkg liszt
2 ek forró víz
4-5 ek sárgabaracklekvár a lekenéshez

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.

Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.

Egy 37x32 cm-es gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk el rajta a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát. (én légkeverésnél 160 fokon, 13 percig sütöttem)

A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és kenjük meg a lekvárral.(a forró tésztára kenjük rá a lekvárt)

Ezután tekerjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel szép egyforma
bkisseva, 2017. április 08. szombat, 21:57
Ezerjó süti
túrós töltelékhez:

1 tojás
10 kg porcukor
30 dkg rögös tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola

Az almás töltelékhez:

6-8 db alma (körtével is lehet)
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint, almától függően)

A lapok szórásához:

zsemlemorzsa

A tepsi kikenéséhez:

5 dkg vaj

Egy 25 × 39 cm-es tepsit, vagy egy 30 × 30 cm-es gáztepsit kivajazunk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk. Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával.

A tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, és rásimítjuk az első tésztalapra. A lecsepegtetett meggyet rászórjuk. Rátesszük a következő tésztalapot, morzsával szórjuk.

A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük,
bkisseva, 2017. február 26. vasárnap, 21:15
Alpesi teasütemény
Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs sütőpor
7 dkg reszelt csokoládé
2 db tojás
1 db narancs reszelt héja
5 dkg kristálycukor
10 dkg lekvár
1 kiskanál rum

Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, és kivajazott sütőlemezen megsütjük. A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és sütjük. 2 db nagy gáztepsit tehetünk a sütőbe. Három és fél nagy gáztepsire való adag. A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.

forrás facebook, Ibolya Farkasné Joó
bkisseva, 2016. december 13. kedd, 20:41
Cseresznyés sütemény olajos piskótából.
keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.

A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza)

Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.

Egy nagyobb tepsit (v. gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (v. kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.

Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig) Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

Tálalás
reifregina, 2016. május 31. kedd, 15:02
Sajtkrémes spenóttekercs
ízlésdolga)

2-3 szelet kaliforniai paprika
néhány szelet párolt cékla és sárgarépa (köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra pároltam)
Elkészítés:

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, hogy lecsepegjenek a felesleges folyadék.

Adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket , majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát.
180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
A kész tésztát még melegen tekerjük fel, a sütőpapírral együtt,úgy mint a piskótatekercset.

Közben készítsük el a tölteléket. Szerettem volna egy kis színt vinni,ezért a köretnek készített sárgarépa + cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam.
A
reifregina, 2016. április 19. kedd, 16:55
Köret
Hozzávalók:

tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/
vaj
só, bors, rozmaring, cayenne bors /de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük/

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.

Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is.
koszegimarika, 2016. március 20. vasárnap, 19:55
Álompuha sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 bögre 20%-os tejföl (kb. 230 g)
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál (csapott evőkanál) só
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- 1 evőkanál langyos tej
- 1 db tojás és egy sárgája ( a megmaradó fehérje jó lesz a pogácsák kenéséhez sütés előtt)
+ sajt a tetejére (vagy köménymag, szezámmag)
1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
Jó tanács: a tojásokat előzőleg verjük fel egy picit, úgy könnyebb vele dolgozni. Amennyiben a tészta nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet, ha száraz egy kis tejfölt vagy tejet
mamucika, 2015. december 28. hétfő, 23:44
Képek, videók
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Nagymama gesztenyés teker
irmus
2018. április 04. szerda, 08:32
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
Gesztenyés szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:54
0 a kis és nagy autó imag
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 14:58
Nagyon igaz ..
alvaro-hopihe
2018. június 19. kedd, 14:49
És hallottam valami nagy.
katalin_53
2018. június 14. csütörtök, 07:51
Nagyon szép napot kívánok
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:51
Nagyon szívesen.
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 11:37
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
Nagyon jó ötlet!.jpg
irmus
2018. június 09. szombat, 13:05
alapjáraton nagyon.png
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.