Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 01:19 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa tepsiben
hozzávalók / 8 adag

1 kg burgonya
50 dkg finomliszt
20 dkg disznózsír (hideg)
1 ek só

elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral.
Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellett bizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.

Link
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:26
Címkék: burgonyát meghámozzuk, sütőpapír persze, előmelegített, sütőpapírral, összegyúrjuk, aranybarnára,
Kommentek
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús


Hozzávalók
4 dbfilézett csirkecomb
2 ev. kanálolaj
1 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálgrill fűszerkeverék
8 dbnagyobb burgonya
250 mlfőzőtejszín
1 ev. kanálzsír
2 dbvöröshagyma
őrölt kömény, só

Elkészítés menete
A húst kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a grillfűszerrel, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (lezárható fedelű dobozban).
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük. Sózzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A hagymát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben a zsíron a pácolt csirkehúst megpirítjuk. A csirkehúst a húslével együtt egy sütőtál aljára öntjük, megszórjuk a vöröshagymával, végül rátesszük a felszeletelt burgonyát.
Főzőtejszínnel meglocsoljuk, lefedjük, 200 fokon 30 percig sütjük.
Ezután
irmus, 2018. március 04. vasárnap, 10:19
Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

hozzávalók

1.2 kg burgonya
6 db tojás
3 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg zsemlemorzsa
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük (ne túl puhára). Majd meghámozzuk, karikára vágjuk. 3 tojást keményre főzünk, azt is karikára vágjuk.
A nyers tojások sárgáját tálba tesszük, hozzákeverjük a tejfölt, sóval, törött borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Beletesszük a tojásfehérjéből vert kemény habot, végül a burgonyát és a kemény tojást.
Tepsit vajjal kikenünk, megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a burgonyát, tetejére zsemlemorzsát szórunk, és meghintjük reszelt sajttal. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, és középmeleg sütőben megsütjük.
evavicus, 2018. február 19. hétfő, 17:10
Sajtos burgonyás ropogós
Hozzávalók

15 dkg trappista sajt
12 dkg pannónia sajt
3 evőkanál liszt
3 tojás
75 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál petrezselyemzöld
1 evőkanál majoranna

bors

Elkészítése

A lisztet, a tojásokat és a finomra reszelt sajtokat jól összedolgozzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, durvára reszeljük. Jól kinyomkodjuk és a nyers sajtos keverékhez adjuk.
A megpucolt hagymát finomra vágjuk. A tejfölt, a finomra vágott petrezselymet, az aprított hagymát a tésztához keverjük, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.

Serpenyőben olajat melegítünk. A masszából kanállal kis darabokat szaggatunk, serpenyőbe rakjuk, laposra kinyomkodjuk és mindkét oldalát megsütjük.
bkisseva, 2018. február 02. péntek, 11:31
Gyors krumplis pogácsa
alapanyag
1 db tojás
ízlés szerint konyhasó
ízlés szerint bors
20 dkg libazsír
50 dkg búzaliszt
1 kg burgonya

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét kanálnyi vízzel felvert tojással lekenjük. a pogácsákat lisztezett tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrón tálaljuk.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:24
Csicsókaleves buggyantott tojással
Hozzávalók
40 dkg csicsóka, 1 kisfej hagyma, 4 tojás, 1-2 babérlevél, 1 evőkanál liszt, kevés olaj, só, pirospaprika; illetve tejföl, ecet és bors.

Elkészítése
1. A csicsókát meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk.
2. A csicsókát a hagymával és a babérlevéllel enyhén sós vízben feltesszük főni.
3. Kb. tízpercnyi fövés után a tojásokat egyenként beleütjük, azaz belebuggyantjuk a fövő levesbe, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a tojásfehérje megköt, de a sárgája lágy marad.
4. Közben az olajból és a lisztből vékony rántást készítünk,megszórjuk pirospaprikával, és berántjuk vele a levest.
5. Tálaláskor tejfölt, ecetet és borsot adunk a leves mellé.

Jó tudni!
A csicsóka vagy a szegények pityókája méltánytalanul mellőzött növény, pedig sok falusi kert sarkában nő még most is. Gumója egész évben fogyasztható és kiválóan helyettesíti a burgonyát. Mivel magas a rosttartalma és alacsony a cukortartalma, kiválóan beépíthető a szív- és
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 10:13
Krumplis pogácsák
szélét jól lenyomkodjuk, és

pogácsaszaggatóval még egyszer kiszaggatjuk. A megtöltött pogácsákat egy kis ideig még

pihentetjük, majd forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük.

Párolt zöldséghez vagy különféle főzelékekhez tálaljuk.



Sonkás burgonyás pogácsa 2.

Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 300 g zsíros sonka, 300 g darás liszt, 2 tojás, só, vaj a

megkenéshez.

A héjában főtt burgonyát kihűtjük, meghámozzuk és áttörjük. Az apróra vágott sonkát, a lisztet

meg a 2 tojást megsózzuk, és összegyúrjuk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán

kisodorjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, a pogácsák tetejét késsel bevagdossuk, kikent

sütőlemezre rakjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és erős lángon megsütjük.

Teához tálaljuk.



Sós burgonyás pogácsa

Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 250 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, egy
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Sajtos BURGONYALABDA SÜTŐBEN SÜTVE! EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ!
Köretnek is csodálatos, de önmagában is fogyasztható! A férjem szerint nincs olyan burgonyás étel, ami ezt túlszárnyalná!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
rozmaring
petrezselyem
kapor
só, bors
vaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a reszelt sajtot hozzákavarjuk, adunk hozzá egy kevés vajat, csak annyit, hogy kicsit lágyítsa a masszát. Ízlés szerint fűszerezzük, kerülhet bele apróra vágott kapor, petrezselyem. A kezünket bevizezzük és kisebb gombócokat formálunk a püréből. Kikenünk vajjal egy tepsit és szorosan egymás mellé rakjuk a gombócokat. Kevés vajat felolvasztunk és a gombócok tetejét átkenjük vele. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Amikor tálaljuk, kínálhatunk mellé fokhagymaszószt, vagy fűszeres mártásokat.
suzymama, 2017. november 17. péntek, 10:48
Képek, videók
burgonyás tésztába.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 18:19
burgonyás saláta.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:50
Burgonyás ételek
idvigjanos
2012. december 29. szombat, 07:34
burgonyás pite !
ibolya58
2012. szeptember 14. péntek, 10:14
burgonyás cukkinis egytál
ibolya58
2012. június 16. szombat, 15:36
BURGONYÁS KÖFTE !
ibolya58
2012. március 12. hétfő, 17:56
burgonyás falatka
ibolya58
2011. december 31. szombat, 13:24
Csirkemell burgonyás sört
anci-ani
2011. december 17. szombat, 23:50
Csirkemell burgonyás sört
olahl2
2011. december 16. péntek, 18:17
Burgonyás megvágva
lujza56
2011. augusztus 10. szerda, 23:07
burgonyás kenyér
lujza56
2011. augusztus 10. szerda, 23:04
burgonyás.tepertős hajtog
kmagdi
2011. március 14. hétfő, 18:28
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.