Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:51 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
almás pite



hozzávalók / 4 adag

45 dkg finomliszt
2 db házi tojás
15 dkg porcukor
2 ek házi tejföl
1 csomag sütőpor
1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)

elkészítés

A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük.
Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.

forrás: nosalty.hu
faciendum, 2017. október 10. kedd, 08:41
Címkék: finomlisztet átszitáljuk, szobahőmérsékletű vajjal, mélyedésbe rakjuk, kész tésztát, almák magházát, lereszelt almát,
Kommentek
Mami
Naftalinnal szőtt édes álmom
Almás pite illattal körülölel.
Ősz hajú tündér keze nyomán
Aranyló nárciszos kert zöldell.

Takaróba horgolt ékesség
Teríti be az udvart.
Mosolygós arcú békesség
Csoszogja körbe a múltam.

Süteményíz ropog a kályhában,
Meggyszörp emléke még a pohárban.
Lelkemet örökre hála járja,
Én voltam az egyik unokája.
norabora
bordat, 2017. június 29. csütörtök, 16:16
A meggy-szezonban mi mást is süthetne
Egyszerű meggyes pite Katicától
Írta: nagyi
A meggy-szezonban mi mást is süthetne az ember gyermeke?!

Tészta hozzávalói

50 dkg liszt,
12 dkg cukor,
20,5 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 csipet só,
2 db tojás,
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja és
1 kanál citromlé.
A pite tetejének megkenéséhez
1 tojás
Töltelék hozzávalói: kb.
50 dkg magozott meggy,
20 dkg cukor,
1 csipet őrölt szegfűszeg-őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával.

A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és rács formában a töltelék tetejére rendezzük. A rácsok tetejét
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 16:57
Érdekesség!
is kiemelt szerepet tulajdonítanak az almának. Ha egy édes, érett piros (vagy zöld) színű almával álmodunk, az annak a jele, hogy a közeljövőben valami rég megérdemelt siker köszönt be hozzánk, melynek segítségével megtaláljuk a rég keresett egyensúlyt és harmóniát az életünkben.
Ha azonban az álmunkban megjelenő alma éretlen és keserű, akkor egy komolyabb veszteséggel kell szembenéznünk, vagy az egy barátság végét jelzi.
Ha rothadt almával álmodunk, az valami súlyos problémát jelez.
Az almás pitével álmodás, noha felettébb kellemes, mégis az álomfejtők szerint a túl magas elvárás és a csalódás jele.

Az írek almája

Az írek számára az alma a halhatatlanság egyik fő szimbóluma. Gyakran említik az orvoslás alapelemeként, magát az almafát pedig az ,,élet fájával" azonosítják, így a szentként tisztelt növények egyike.



A cigány hagyományok almája

Ha egy hölgy a jövendőbeli szerelméről szeretne jóslatot kapni, nem kell mást tennie, mint
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:12
Almás pite
Hozzávalók a tésztához:

35 dkg finomliszt
10 dkg zsír
2 egész tojás
15 dkg kristály cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vanília cukor
Kb 1-2 evőkanál tej

A töltelékhez:1kg alma

1 csomag vanília cukor
kristály cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
búzadara

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.

Ezután kihűtjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.

A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).

Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük

A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:30
Almás-mákos pite
Hozzávalók:

2 alma
100 g mák
100 g nyírfacukor (cukor)
250 ml tejföl
1 tojás
1 ek sütőpor
100 g liszt
100 ml olaj

Elkészítése:

Az almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat.

Mindent alaposan összekeverünk, és egy sütőpapírral bélelt piteformába öntjük.

Előmelegített, 180 C-os forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Megvárjuk, míg kihűl, és porcukorral meghintve tálaljuk.


tipp: +citromhéj, mazsola, 1 maréknyi darált dió
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 12:54
Habkönnyű almás pite
Habkönnyű almás pite

Egy klasszikus almás pite, de a töltelékének állaga könnyítve lett és megbolondítva egy kevés mandarin lével. A...részletek
Fehér Katica

Hozzávalók

A tésztához:
37,5 dkg finomliszt
10 dkg cukor
9 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
19 dkg margarin
2 db tojássárgája (M-es)
2 kanál tejföl
A töltelékhez:
6 db közepes alma
2 dkg margarin
7, 5 dkg cukor
3 g vaníliás pudingpor
3 kanál mandarinlé
0,5 db citrom leve
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojásfehérje
1 csipet só

Elkészítés

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Egy tálban dolgozzuk össze a hozzávalókat a tejföl kivételével. A tejfölt kanalanként tegyük hozzá, mert lehet, kevesebb, lehet, több kell bele, hogy szépen össze tudjuk állítani.

Ha
horvathnemagdi, 2017. március 29. szerda, 14:44
Az idő szentélye
Akkor hát szánj időt arra, hogy megízleld! Lassíts le, így ni!" Aztán lassan, komótosan rágni kezdett. És újra elmondta, hogy el ne felejtsem: ,,Az ételt ízlelgetni kell!"
A Nagylány álla lelassul. Rákacsintok. Elmosolyodik, ujjával végigsimítja az ajkát.
- Sült karaj, burgonya, borsó, nekem egyre ment. - A tálcát a maradék szeletekkel a sóvár fiúk felé nyújtom. Feltérdelnek a széken, hogy kiszemeljék azt az egy szeletet, amelyik egy hangyányit nagyobb a többinél. - De Nagyi almás pitéje? Vagy a karamellás sütije? Na, annál nem kellett szólnia, hogy lassítsak! - Az egyik fiú nagyot harap, túl nagyot, mosolyog, sokat mondóan. Végignézek az arcokon, az ízlelőbimbóik életre keltek, szemükből süt a gyönyörűség.
Mikor szűntem meg desszertként gondolni az életre?
Hátratolom a széket. Eltolom magamtól a megbánást. Kell nekik valami ennivaló. Csörömpölök a fémpoharakkal. Kiöntöm a hideg tejet, és az idegenekre gondolok, akik frissen, fürgén lépkedtek Emmaus felé, és nem vették
kalmanpiroska, 2017. február 11. szombat, 10:00
Képek, videók
Almás pite.jpg
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 11:51
Almás pite
sarkadykati
2015. október 25. vasárnap, 11:44
Almás pite
snbela44
2015. október 23. péntek, 21:40
pite DE almás.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (1).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (2).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
pite DE almás (3).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
almás pite.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:49
Vaniliás almás pite
sarkadykati
2014. szeptember 17. szerda, 10:27
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
Itt a tél,rakjunk rendet!
zsili78
2012. december 21. péntek, 14:11
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.