Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:38 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
almás pite



hozzávalók / 4 adag

45 dkg finomliszt
2 db házi tojás
15 dkg porcukor
2 ek házi tejföl
1 csomag sütőpor
1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)

elkészítés

A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük.
Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.

forrás: nosalty.hu
faciendum, 2017. október 10. kedd, 08:41
Címkék: finomlisztet átszitáljuk, szobahőmérsékletű vajjal, mélyedésbe rakjuk, kész tésztát, almák magházát, lereszelt almát,
Kommentek
A tökéletes almás pite
Hozzávalók:

A tésztához

50 dkg finom liszt
1 ek/cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
25 dkg margarin (oké, aki nem a családunk tagja, használhat vajat)
1 tojás
és annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta, és ne morzsálódjon.

A töltelékhez:

1,5 kg savanykás alma
20 dkg kristálycukor
1/2 evőkanál őrölt fahéj
fél marék búzadara

A kenéshez
1 tojássárgája

1. A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só) kimérem egy tálba, jól összekeverem
2. Összemorzsolom a margarinnal
3. Beleteszem a tojást, és annyi tejfölt, amennyitől összeáll. Ez a konyha hőmérsékletétől és a liszt minőségétől is függ, a semennyi és a két púpozott evőkanál között szokott változni.
4. Ha összeállt a tészta, kész is van. Letakarom, és beteszem a tállal együtt a hűtőbe.
5. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, majd lereszelem. Nem szoktam felvágni,
bkisseva, 2018. április 17. kedd, 14:03
Almás pite
Hozzávalók

70 dkg liszt CERBONA szalagos
25 dkg Margarin
13 dkg Porcukor
3 db Tojás
15 g sütőpor
1 csip. Só
1 dl Tej
1 db Citrom reszelt héja
2 kg alma (reszelve)

70 dkg lisztet elkeverünk 1,5 csomag sütőporral, 25 dkg margarinnal, 13 dkg porcukorral, 3 tojással, egy csipet sóval, 1 citrom reszelt héjával és 1 dl tejjel.

Az összegyúrt tésztát kigömbölyítjük és kettéosztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőlemez nagyságúra (kb. 8-9 mm vastagra). Beleterítjük a sütőlemezre és ráhalmozzuk a fahéjjal elkevert, kinyomott levű reszelt almát. A kinyomott, reszelt alma súlya 1,3 kg.

Ráterítjük a másik tészta réteget, lekenjük egész tojással és megszúrkáljuk.

170 C'-os sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:48
Mit főzzek ma? 2018.03.19. hétfő
Mit főzzek ma? 2018.03.19. hétfő

Dátum: 2018-03-19 / Írta: Budai István / Látták: 5 /
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!


A mai nap:
Március 19. hétfő, József és Bánk napja.

Leves: Csirkebecsinált leves májgaluskával

Hozzávalók:

80 dkg csirkeaprólék
2 ek kacsazsír
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 zellergumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 karalábé
30 dkg zöldborsó
1 szál zeller zöld
1 ek finomliszt
1 kk pirospaprika
0,5 csokor petrezselyem
őrölt bors

A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Bakonyi sertéstokány

Hozzávalók:

70 dkg sertéscomb
50 dkg gomba
20 dkg füstölt császárszalonna
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db sárgapaprika
1 db
tinka1951, 2018. március 19. hétfő, 08:40
Van, amikor nem a legbonyolultabb süti a legfinomabb, de....
Van, amikor nem a legbonyolultabb süti a legfinomabb, de ezt most be is biztonyítjuk. Tíz, alig fél óra alatt összedobható kevert sütit mutatunk, amivel nem kell szégyenkezned a vendégsereg előtt!


1 . Almás diós kevert csokimázzal
almasdios

Hozzávalók:

1 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
30 dkg lé dús alma reszelve
15 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1 tk őrölt kávé(elmaradhat)
1 csomag sütőpor
10 dkg csokoládé
3 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Kakaós kevert
kakaoskevert

Hozzávalók:

2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 ek lekvár
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Mákos kevert süti
makos

Hozzávalók:

1 bögre = 3,5 dl

1,5 bögre finomliszt
1
tinka1951, 2018. március 18. vasárnap, 08:41
Nagymama pitéje
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
15 dkg zsír,
20 dkg cukor,
1-2 db tojás (attól függ mekkorák),
2 dl tejföl,
csipet só

Töltelék:
1 ü. meggy (magozott),
ízlés szerint cukor,kevés fahéj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, beleigazítani a tepsibe, megszórni zsemlemorzsával és rászórni a fahéjas-cukros meggyet. A másik lapot is kinyújtani, betakarni vele a meggyet, villával megszurkálni és közepesen meleg sütőben megsütni. Kicsit hűlni hagyni, aztán szeletelni. Ezzel a tészta alappal lehet készíteni nyers meggyeset is, almásat is (reszelt alma+cukor+fahéj).

A túrós tölteléke a következő:

1/2 kg túró áttörve, ízlés szerint cukor, 2 tojás sárgája elkeverni, pici van.cukor és citromhéj, 1 marék mazsola, bele a felvert fehérje és ezt simítani a lapok
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 12:12
Almás pite
Hozzávalók:

25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl

Alma töltelék:
1,5 kg alma
15 dkg cukor
1 tasak Almás sütemény fűszerkeverék
kevés víz (kb 1 dl)
3 púpozott evőkanál búzadara
+ 1 tojás a kenéshez

Elkészítés
Először a megtisztított almát lereszeljük. Beletesszük egy lábasba megszórjuk a cukorral, meg a fűszerkeverékkel és ráöntjük a vizet. Összekeverjük. Kb 10-15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt és beleszórjuk a grízt. Félre tesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.
Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot, rákenjük az alma tölteléket, majd azt befedjük a maradék tésztával. Megszurkáljuk és megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. fél órán át sütjük amíg szép piros lesz a
bkisseva, 2018. február 02. péntek, 10:31
Almás pite
Almás pite

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg vaj
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

2 kg alma
fahéj
2 csomag vaníliás cukor

A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki az almákat, majd egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le őket. Az egyik cipót nyújtsd akkorára, mint a tepsi, amit használsz majd, majd fektesd is bele a kivajazott, kimorzsázott formába. A kifacsart, lereszelt almát oszlasd el a tésztán, szórd meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd ezt is hintsd meg zsemlemorzsával. A másik cipót is nyújtsd ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektesd a süti tetejére. Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával. 200 fokra
evavicus, 2018. január 24. szerda, 18:56
A nagymama Julcsa izgatottan pakolgatott kis fonott kosarába
nagyikám mindig sokat süt, jut belőle bőven neked is!
Katica örült a meghívásnak, boldogan elkísérte kisbarátnőjét. A nagymama háza egy tisztás szélén volt. Kicsi nádtetős vályogház, egy aprócska tornáccal. Kertjében muskátlik piroslottak. Pici, de annál takarosabb építmény volt. Már a távolból finom illatokat hozott a szél.
- Ez húsleves!- kiáltott fel vidáman Julcsa
Betoppanva a nyikorgós ajtón, már nem csak a gyöngyöző leves illata szállt a levegőben, hanem az asztalon gőzölgő frissen sütött almás pitéjé is. A sparheltnél egy töpörödött , ősz hajú anyóka állt, Julcsa imádott nagymamája. Ráncos arca szinte kisimult mikor megpillantotta unokáját. Boldogan szorította magához a kicsi lányt. Mivel sok unokája volt, néha ugyan összekeverte a nevüket, de mindegyiket egyformán szerette. Julcsa belecsimpaszkodott nagyikája nyakába és egy cuppanós puszival üdvözölte őt. Katica csak szótlanul állt mellette. Furcsa érzés volt látni ezt a fajta szeretetet. Ez valahogy olyan más volt mint amikor az
koszegimarika, 2017. november 14. kedd, 17:35
Képek, videók
Almás pite
irmus
2018. március 06. kedd, 16:07
Almás pite.jpg
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 11:51
Almás pite
sarkadykati
2015. október 25. vasárnap, 11:44
Almás pite
snbela44
2015. október 23. péntek, 21:40
pite DE almás.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (1).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (2).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
pite DE almás (3).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
almás pite.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:49
Vaniliás almás pite
sarkadykati
2014. szeptember 17. szerda, 10:27
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
Itt a tél,rakjunk rendet!
zsili78
2012. december 21. péntek, 14:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.