Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:44 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Román kulturális miniszter: "testvéri üzenettel" kell a magyar kisebbséghez fordulni Nagy-Románia centenáriuma
Romascanu azt mondta: azt szeretné, hogy a centenáriummal kapcsolatban a politikusok ne essenek túlzásokba, hanem szolidaritásról tegyenek tanúbizonyságot, mert az állam létrejöttét ünnepelik. Szerinte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke is megértette ennek szükségességét.

"Úgy látom, hogy Kelemen Hunor némiképpen finomított álláspontján, ami a centenáriumot illeti. Tisztában van ő is a dolgokkal, hisz egy olyan országnak volt a művelődési minisztere, amely 1918-ban alakult. (...) 1918-ban egész Európa térképe megváltozott. Létrejött Csehszlovákia, Jugoszlávia, Nagy-Románia. Ezek közül csak Románia maradt meg változatlan határokkal, ugyanazokkal a nemzetekkel, ami azt jelzi, hogy a legszilárdabb és legkorrektebb alapokon nyugszik (...) És itt élünk, ebben az országban a magyarokkal, szászokkal, zsidókkal, romákkal: ezek a nemzetek valamennyien üdvözölték a Gyulafehérvári Nyilatkozatot és Erdély egyesülését Romániával" - idézte a minisztert az Agerpres.

Romascanu
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 11:01
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
Most már tudom! :))

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=1785ec300db27de2722ae050f1e200021 785ec300db27de2722ae050f1e20002&kid=618866&aid=266929
meki77, 2017. október 23. hétfő, 10:57
Hétfőn készít utoljára érmét belga királyi pénzverde
Ez idáig valamennyi belga fizetőeszközt a pénzverés uralkodói előjoga miatt királyi pénzverdének nevezett intézmény gyártotta, amely jelenleg a szövetségi kormány pénzügyminisztériuma alá tartozik.

A pénzverde tájékoztatása szerint tevékenységet egy magánvállalkozásnak tervezik átadni, de ennek kiválasztása még folyamatban van. A végleges döntésig nem vernek eurót Belgiumban.

Mint elmondták, a pénzgyártás feladatának átadása nem okoz biztonsági kockázatot. Aggodalmat inkább a pénz minőségének biztosítása jelenthet, ugyanis elmondásuk szerint eddig Belgiumban gyártották a legjobb minőségű, legtartósabb vésettel és a legtovább tartó csillogó felülettel rendelkező uniós fizetőeszközt az Európai Unió területén.
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:51
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
No ez a baj. :))

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=1785ec300db27de2722ae050f1e200021 785ec300db27de2722ae050f1e20002&kid=630196&aid=222925
meki77, 2017. október 23. hétfő, 10:50
Dvorák Stabat Matere hangzik el november 1-jén a Müpában
Az esten közreműködik Anasztazja Segoljeva szoprán, Vörös Szilvia mezzoszoprán, Paolo Fanale tenor, Liang Li basszus, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara (karigazgató Pad Zoltán) - közölte a Müpa az MTI-vel.

Mint felidézték, Dvorák élete első egyházzenei művét, a kereszt tövében fia kínhalálával szembesülő "fájdalmas Anya" szenvedését ábrázoló Stabat Matert nem hivatalos megrendelésre vagy elvont művészi igénynek engedelmeskedve írta, hanem saját legszemélyesebb gyötrelmének kifejezéseként, miután 1876-ban eltemette lányát, Josefát. A mű kidolgozását és hangszerelését más munkák miatt félbe kellett hagynia, és az alkotás befejezéséhez csak akkor tért vissza, amikor újabb csapás érte, két másik gyermekét is elvesztette. A tíz tételből álló Stabat Mater nagy erejű, drámai és tragikus alkotás.

A Magyar Rádió Zenei Együtteseit vezénylő karmestert, Riccardo Frizzát a New York-i Metropolitan Opera közvetítéseiből ismerheti a Müpa közönsége, valamint ő dirigálta Bellini A
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:41
Női tenisz-világranglista - Babos 12 helyet rontott
A magyar játékos a múlt héten az első fordulóban búcsúzott a moszkvai tornán, ahol egy évvel korábban negyeddöntős volt. Párosban ugyanakkor diadalmaskodott Andrea Hlavackovával az orosz fővárosban, megszerezve pályafutásának 15. trófeáját.

Az egyesben idén már várhatóan nem induló Babos a héten a szingapúri WTA-világbajnokságon szerepel párosban cseh partnerével.

Az élcsoportban nem történt változás: az éllovas román Simona Halepet a spanyol Garbine Muguruza, illetve a cseh Karolina Pliskova követi.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

------------------------------------------------------------ 1. ( 1.) Simona Halep (román) 5675 pont 2. ( 2.) Garbine Muguruza (spanyol) 5635 3. ( 3.) Karolina Pliskova (cseh) 5105 4. ( 4.) Jelina Szvitolina (ukrán) 5000 5. ( 5.) Venus Williams (amerikai) 4642 6. ( 6.) Caroline Wozniacki (dán) 4640 7. ( 7.) Jelena Ostapenko (lett) 4510 8. ( 9.) Caroline Garcia (francia) 3795 9. (10.) Johanna Konta (brit)
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:41
Szlovén lapok: az alacsony részvételi arány megkérdőjelezi az elnök legitimitását
A vasárnapi szavazáson 1,7 millió szlovén állampolgár adhatta le voksát, a teljes részvétel alig volt magasabb 43 százaléknál, ami a legalacsonyabb Szlovénia függetlenné válása óta.

A legolvasottabb újság, a Delo szerint a részvételi arány elérte az a pontot, amikor már felvetődik a kérdés, hogy mi lesz, ha ez tendencia folytatódik, mert megkérdőjelezhetővé válik az elnök legitimitása. Az alacsony részvételi arány az oka annak is, hogy Borut Pahor hivatalban lévő államfő nem tudott győzni már az első fordulóban. Pahor az eredmények szerint "nincs bajban", mert kétszer annyi szavazatot kapott, mint ellenfele, Marjan Sarec, Kamnik város polgármestere. A lap mindazonáltal hozzáteszi, hogy egy kisvárosi polgármester számára ez több mint jó eredmény.

A választást megelőző közvélemény-kutatások és az urnazáráskor közzétett felmérések is azt valószínűsítették, hogy Pahor már az első körben megszerzi a voksok több mint 50 százalékát, és így nem kell második fordulót tartani. A szlovén választási
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:41
Október 23. - Szakértő: 1956-ot megelőzően ellátási gondok voltak a városokban
A közgazdász személyes élményeiről szólva elmondta: 1956-ban 9 éves volt, szüleivel Zalaegerszegen élt, az alapvető élelmiszerek folyamatosan hiányoztak a boltokból, és azt vették, amit éppen kapni lehetett, majd elcserélték. "Vajat akkor láttunk, amikor a forradalom leverése után segélyként osztottak dán vajat" - jegyezte meg.

Mint mondta, falun az emberek még hozzájutottak az élelmiszerekhez, a nagyobb városokban azonban komoly ellátási gondok voltak. Hozzátette: az emberek féltek az inflációtól is, és mivel ipari termékeket lehetett kapni, a szülei például a megtakarított pénzükből két kerékpárt vettek, ebbe fektették a pénzüket.

Hozzátette: mindennek az volt az oka, hogy "Rákosi Mátyás és bandája rettenetesen gyűlölte a vidéket", és a politikájuk "a falusi élet irtására ment ki".

Boros Imre elmondta azt is, hogy a forradalom leverése után Kádár János és kormányzata "tanultak ebből", és odafigyeltek a közellátásra, a népélelmezésre, a mezőgazdasági termelőszövetkezeteket államilag
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:31
Embernél is emberibb...
Kun Magdolna
Embernél is emberibb...

Embernél is emberibb az,
kinek lelkében a síró panasz
hallgatássá válik,
s kinek tűrve-tűri érző lelke,
hogy a szótlan csendet elviselje,
akkor is, ha gondolata
kimondásra
vágyik
katrin56, 2017. október 23. hétfő, 10:23
Szakértő: Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében
A szakértő elmondta: 1975 óta tízszeresére nőtt az elhízott gyerekek száma, a rohamos növekedés oka a kevés mozgás és az egészségtelen táplálkozás mellett a környezetben keresendő, ugyanis ma olyan környezetben élünk, hogy nehéz egészségesen élni. Kovács Viktória megjegyezte: sok a "kísértés", és - sajnos - az egészséges élelmiszer drága is.

Emlékeztetett, hogy október 11-én volt az elhízás világnapja, amely a gyermekkori elhízás növekvő trendjére hívja fel a figyelmet, és ennek apropóján készítettek felmérést a magyarországi helyzetről. Elmondta: Magyarországon minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott, ezzel európai viszonylatban a középmezőnybe tartozunk. Hozzátette: a dél-európai államokban, például Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban ez az arány 40 százalék, Finnországban és Svédországban pedig 11-12 százalék körüli.

Kovács Viktória szerint a 2010-es adatokkal összehasonlítva az látszik, hogy nem nő a túlsúlyos és elhízott gyerekek száma, ennek hátterében valószínűleg
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:21
Sajtóértesülés: Izrael fegyvereket adott el Mianmarnak
Egyebek között izraeli gyártmányú, lőállásokkal felszerelt haditengerészeti járőrhajók cseréltek gazdát a nagyszabású fegyverüzletben. A mianmari haditengerészet a Facebook-oldalán is üdvözölte áprilisban az izraeli hadihajók megérkezését, miközben - mutat rá a Háárec - ekkor már háborús bűnökkel vádolták az ázsiai ország hadseregét.

Az izraeli légi ipar (Israel Aerospace Industries, IAI) Ramta nevű részlege állítja elő a Super Dvora márkájú, Mianmarnak eladott járőrhajókat, amelyből még legalább kettőt át fognak adni a korábban megkötött megállapodás alapján. Bizonyos jelentések szerint ezeket már Mianmarban építik fel izraeli segítséggel, de az IAI nem volt hajlandó nyilatkozni az alkuról.

A lap szerint több tízmillió dolláros (több száz millió forintos) fegyverüzletről született megállapodás, miután a mianmari haditengerészet parancsnoka tavaly Izraelbe látogatott.

Izrael az ázsiai országot sújtó amerikai és európai uniós fegyvereladási megszorítások ellenére ütötte nyélbe az
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:21
A Sosem Volt Szovjet Űrhajós
Nemere István: Gagarin = kozmikus hazugság?

A maga idejében és később is nagy visszhangot kapott könyvben a szerző azt állítja és próbálja bizonyítani, hogy 1961-ben az első szovjet "űrhajós", Gagarin sohasem járt az űrben, mindez csupán propaganda-fogás volt. A rendkívül érdekes fejtegetésnek a külföldi sajtó is hitelt adott. A mű több nyelven megjelent.

,,Iljusin azonban olyan állapotban volt, hogy a rendezők tudták: jobb őt senkinek sem mutogatni, el kell zárni a világtól is évekre, vagy talán egész életére...Más űrhajós után kellett nézni, csak az volt a bökkenő, hogy a kísérletet nem lehetett megismételni. Nem volt több Vosztok űrhajó, és mivel az ügy híre kiszivárgott, nem várhattak hetekig, hogy felkészüljenek egy újabb repülésre. Hiszen az amerikaiak a sarkukban lihegtek... Az egyik változat szerint tehát ezért kényszerültek a szovjetek eljátszani egy másik emberrel Iljusin szerepét, elhitetni a
eposz, 2017. október 23. hétfő, 10:10
2/48
Képek, videók
Lenke -kisebbség.jpg
marcsip49
2014. május 31. szombat, 18:58
Kisebbség..jpg
mailona
2012. március 12. hétfő, 18:49
Kisebbség
lovaszmarika
2011. április 09. szombat, 15:13
Cigány kisebbség-fő a lec
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:12
kisebbségi gomba.jpg
agnia
2007. január 17. szerda, 18:31
KOMÁROMI CIGÁNY KISEBBSÉG
vivoo
2006. június 26. hétfő, 19:18
ősz Romániában 7.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 6.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 5.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 44.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 43.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 42.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 41.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 40.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 4.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.