Regisztráció  Belépés
2017. december 18. hétfő | 51. hét | 352. nap | 08:13 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hozzád esedezem ...
Hozzád esedezem Megváltóm Istenem
Kérlek hallgass meg engemet
Kegyelmezz ha vétkeztem ellened
Ajándék számomra mindennap Istenem
Szerető családom Neked köszönhetem
Ha néha veszélyben forgott az életem
Hű pásztorom Te őriztél engemet
Áldalak , dicsérlek Tégedet
Hogy az igazak útjára tereltél engemet .

********** Ámen **********

********** Bédné Marika : 2017 . 12 . 18 .08 : 01 **********
bedmarika47, 2017. december 18. hétfő, 08:02
Devizapiac - Alig változott a forint árfolyama
Az euró jegyzése a péntek esti 314,00 forint után hétfőn reggel nyolc óra előtt 313,97 forinton állt.

A dollár jegyzése 266,67 forintról 266,74-re, a svájci franké pedig 269,14 forintról 269,37-re emelkedett.
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:51
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,1 százalék, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 index pedig 0,6 százalék emelkedéssel kezdi a hétfői kereskedést. Az EuroStoxx50 euróövezeti index 0,1 százalék erősödéssel kezdhet.

Hétfőn az Eurostat közzéteszi az euróövezet és az EU novemberi inflációs adatait, ami piacbefolyásoló hatással lehet. Megjelenik a német jegybank, a Bundesbank havi rendes gazdasági helyzetjelentése is.

Pénteken a főbb európai tőzsdeindexek vegyesen zártak, a pán-európai Stoxx 600 és FTSE Eurofirst 300 index egyformán 0,2 százalékkal csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,2 százalékkal emelkedett. Londonban az FTSE-100 index 0,57 százalékkal, a frankfurti DAX index pedig 0,27 százalékkal emelkedett, míg a párizsi CAC-40 index 0,15 százalékkal csökkent. Madridban 0,26 százalékkal végzett alacsonyabban a tőzsdeindex, Milánóban pedig 0,44 százalék volt a csökkenés.

Pénteken a kiskereskedelmi ágazat részvényei gyengültek a legnagyobb mértékben,
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:51
Gondolataim...
Emlékeim közt találtam. Kertemben, egy téli napon...

Madarak éheznek fáznak, friss eleségre vágynak. Fagyos magvakon kicsi
csőrük kopog... Dér szitál, gallyakra a zúzmara csillámport von. Borzolt tollruhájuk... árulkodó nyomok. Frissen hullott havon apró lábnyomok. Bokrok, tuják rejtekében védelmet találnak. Szeretetmorzsákat tavasszal meghálálnak! Reggelente madártrilla ébreszt, visszatérnek hozzád hisz barátaid néked.
Horváth M. Zsuzsanna
dorotea55, 2017. december 18. hétfő, 07:12
Illegális bevándorlás - A hétvégén 38 határsértőt tartóztattak fel
A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 11, szombaton 25, vasárnap két jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 102 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - december 4-től 10-ig - ez a szám 111 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 38 migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:05
Időseknek ad jótékonysági koncertet az Astana Opera társulata
A gálán részletek csendülnek fel többek között Csajkovszkij A diótörő című balettjéből, valamint Bizet Carmen, Verdi A trubadúr és Attila című operákból, valamint Kálmán Csárdáskirálynő és Lehár A mosoly országa című operettekből.

A produkcióban mintegy háromszáz előadó lép színpadra - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az érintettek a nyugdíjasigazolvány felmutatásával a pécsi Kodály Központ és a Zsolnay negyed pénztáraiban díjmentes belépőket igényelhetnek, és egyben meghívhatják az unokáikat is az estre.

A kazah ajándék a Pécs - Plácido Domingo Classics fesztivál egyik hozadéka. Magyarországon eddig még nem volt arra példa, hogy egy külföldi operaház társulata a nagyszülők - unokák részére meglepetés koncertet adjon.

A tervek szerint a karácsonyi ajándék gála Budapesten is látható lesz majd.
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:05
Katalán választás - Egymást hibáztatták televíziós vitájukon a pártok
A mintegy kétórás vita középpontjában a katalán függetlenségi törekvések álltak, és a végére semmiféle lehetséges együttműködés nem körvonalazódott a pártok között.

A résztvevők gyakran egymás szavába vágtak, többször vádolták egymást hazugsággal.

A választások előtt közzétett utolsó közvélemény-kutatások szerint Katalóniában egy párt sem tud kormányzóképes többséget nyerni, ráadásul a szoros eredmények miatt nagy esélye van annak is, hogy sem a függetlenségi erők, sem a spanyol egységet támogató pártok összefogása nem elegendő a kormányalakításhoz.

A felmérések szerint győzelemre esélyes Állampolgárok (Ciudadanos) nevű liberális, középutas párt elnökjelöltje, Inés Arrimadas a vitában hangsúlyozta: ha újra a függetlenségi pártok kerülnek hatalomra, ugyanazt folytatnák, amit az előző ciklusban tettek.

Felrótta nekik, hogy milliókat költöttek a függetlenségi törekvésekre. Példaként említette, hogy rengeteg pénzt fordítottak a katalán külpolitikára, míg a bölcsődei hálózat bővítésére
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:05
Brexit - Theresa May: London és az EU is gyors megállapodást akar az átmeneti időszakról
A brit miniszterelnök hétfőn számol be a londoni alsóház képviselőinek a múlt heti brüsszeli EU-csúcsról, amelyen az unióban maradó tagállamok állam- és kormányfői úgy döntöttek, hogy el lehet kezdeni a brit EU-tagság megszűnéséről folyó tárgyalássorozat második szakaszát.

E szakasz egyik sarkalatos napirendi pontja a Brexit utáni átmeneti időszak, amelyre London szerint azért van szükség, mert a brit EU-tagság megszűnésének várható időpontjában, 2019 márciusában még sem az Egyesült Királyság, sem az Európai Unió, sem az EU-tagállamok nem lesznek abban a helyzetben, hogy zökkenőmentesen meghonosíthassák az új kapcsolatokat megalapozó feltételrendszer számos elemét.

A Downing Street hétfő hajnalban néhány részletet előre ismertetett Theresa May alsóházi beszámolójából. Az előzetes tájékoztatás szerint a brit kormányfő hangsúlyozza, hogy az Egyesült Királyság már "a szigorúan korlátozott időtartamú" bevezetési időszakban sem lesz az EU egységes belső piacának és vámuniójának tagja, mivel
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:05
A franciák többsége ismét elégedett Emmanuel Macron politikájával
Emmanuel Macron népszerűsége jelenleg ugyanakkora, mint Nicolas Sarkozy jobboldali elnöké (2007-2012) volt a megválasztása utáni decemberben, de míg Sarkozy tetszési mutatója folyamatosan lefele halad, addig Macroné a nyári zuhanást követően szeptember óta fokozatosan emelkedik. Az előző elnök, a szocialista Francois Hollande népszerűsége decemberben már alig 37 százalékos volt, s a tendencia nem fordult meg később sem.

Az elnöki párt, a Köztársaság lendületben szavazóinak 94 százaléka elégedett Macron politikájával, a jobboldali választók 60, a centristáknak és a szocialistáknak pedig 55 százaléka támogatja Macront.

A Marine Le Pen vezette Nemzeti Front választótáborában viszont csak 27, a radikális baloldalon pedig 23 százalékos az elnök tetszési mutatója.

"Egy 39 éves elnök megválasztásával, akinek nem volt semmilyen pártja, akit senki nem ismert, aki az ismeretlenségből tűnt fel, Franciaország elképesztette Európát és a világot (májusban)" - vélte Emmanuel Macron vasárnap este a
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:04
Iszlám Állam - Macron szerint februárra legyőzhető a dzsihadista szervezet
"December 9-én (Haider al-Abadi) iraki miniszterelnök bejelentette a győzelmet az Iszlám Állam fölött, és úgy gondolom, hogy február közepére, végére megnyerjük a háborút Szíriában" - mondta a francia elnök a France2 közszolgálati televízióban vasárnap este sugárzott interjúban.

Emmanuel Macron már korábban jelezte, hogy a katonai hadműveletek az Iszlám Állam ellen február közepéig, végéig folytatódnak, ellentmondva ezzel Oroszországnak, amely azt közölte, hogy Szíria teljesen felszabadult a dzsihadisták ellenőrzése alól.

A francia elnök egyébként úgy vélte, hogy a szíriai politikai rendezésről Bassár el-Aszad szíriai elnökkel is párbeszédet kell majd folytatni, aki a szíriai ellenzék azonnali távozását követeli.

"Aszad a szíriai nép ellensége. Az én ellenségem az Iszlám Állam. Bassár el-Aszad itt lesz. Itt lesz azért is, mert védelmezik azok, akik a gyakorlatban megnyerték a háborút, legyen szó Iránról, Oroszországról, azaz nem mondhatjuk, hogy nem akarunk vele vagy a képviselőivel
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:04
Új történelmi csúcson a GKI konjunktúraindexe decemberben
Az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint a konjunktúraindex a novemberi 5 pontról 7,9 pontra, az üzleti bizalmi index 11,7 pontról 13,4 pontra javult, a fogyasztói bizalmi index pedig mínusz 14,2 pontról mínusz 7,7 pontra javult egy hónap alatt.

Az üzleti szférán belül az ipari és az építőipari bizalmi index is történelmi csúcsot döntött, a kereskedelmi pedig csak egyszer volt kissé kedvezőbb. Csak a szolgáltató cégek várakozása romlott valamelyest novemberhez képest, igaz, akkor historikus maximumán volt - közölték. Az ipari bizalmi index decemberben minimálisan, de meghaladta eddigi, szeptemberi csúcspontját. Az iparban az elmúlt időszak termelésének, valamint a rendelésállománynak - az export kivételével -, továbbá a termelési várakozásoknak a megítélése kedvezőbb lett.

Az adatok szerint az építőiparban kirobbanó az optimizmus, az ágazat bizalmi indexe hónapok óta újabb és újabb történelmi rekordot dönt, decemberben pedig ezen belül is nagyot ugrott. Novemberhez képest a
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 07:03
Nem lehetne, hogy a hetedik, te magad légy?
De az Isten, a mester aki negyven évvel megelőzte a korát, és megtanította a világot gitározni az Ő:
https://www.youtube.com/watch?v=tzslf5IeTaY&list=LL8Nsp5FmWchs6aSR 2ZgHVdg&index=45
sztotyi, 2017. december 18. hétfő, 06:58
1/48
Képek, videók
Megváltom a világot.
irmus
2016. szeptember 02. péntek, 07:50
marika.jpg
gabfe
2017. december 14. csütörtök, 11:00
marika L.png
gabfe
2017. december 11. hétfő, 15:33
l marika.gif
gabfe
2017. december 11. hétfő, 15:32
Szigetfű Marika
irmus
2017. december 06. szerda, 20:07
0 marika_koszontese_193
lovaszmarika
2017. november 11. szombat, 20:40
Ditkenek Köszönhetem.jpg.
charlotteani
2011. szeptember 06. kedd, 18:14
cápa veszélyben.jpg
agica2004
2017. január 19. csütörtök, 17:27
Veszélyben
sanci81
2015. október 09. péntek, 16:54
veszelyben_a_haza__dam a_l
erzsikepuskas
2014. október 14. kedd, 10:37
Árvíz veszélyben
sacimama
2013. június 03. hétfő, 11:06
Telapu-2-Veszelyben-a- kar
sarkadykati
2011. december 06. kedd, 10:52
veszélyben? :)
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 16:00
veszélyben.jpg
biharijudit
2010. június 02. szerda, 15:50
Veszélyben a pokol c.f.-b
csalogany13
2010. január 17. vasárnap, 23:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.